Ιερωμένοι με κοστούμι

Ιερωμένοι με κοστούμι

Πριν από μερικά χρόνια, 11 για την ακρίβεια, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος είχε εμφανιστεί δημόσια με κοστούμι και χωρίς τα άμφια, σε ταξίδι του στο εξωτερικό. Χθες, ο τιτουλάριος μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος εμφανίστηκε επίσης χωρίς άμφια, αλλά με πολιτική περιβολή, στις συναντήσεις που είχε στη Σαγκάη με κινέζους τουριστικούς πράκτορες.

Αυτή τη φορά πάντως, οι αντιδράσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίπτωση του Ιωαννίνων Θεόκλητου, είναι σαφώς πιο λίγες και κόσμιες. Τότε, ο ίδιος έλεγε πως «αυτή την ώρα η Εκκλησία μας έχει ξεχάσει ένα πράγμα: το αυτεξούσιο του ανθρώπου και προσπαθεί να κερδίσει τον παπά ή τον πιστό με την υποταγή του σε κάποια θελήματα ανθρώπινα. Θεωρώ ότι όποιος φοράει είτε ράσο είτε κοστούμι μπορεί να είναι παπάς. Είναι όμως περιττό να γίνεται συζήτηση για την εμφάνιση των κληρικών». Σημειωτέον ότι ο καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών Μάριος Μπέγζος, τονίζει ότι η πολιτική περιβολή δεν είναι κάτι παράνομο για ιερείς. Αντίθετα μάλιστα, ισχύει ως έθιμο, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, για να μην προκαλούν την περιέργεια. Επίσης, ο κ. Μπέζγος προσθέτει ότι στην Τουρκία, με πολιτικά κυκλοφορούν έξω από τους ναούς οι ιερείς και οι αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο κ. Χρυσόστομος ήταν μητροπολίτης Ζακύνθου και παραιτήθηκε (από τις απειροελάχιστες περιπτώσεις) στα 72 του χρόνια, το 2011. Δύο μήνες αργότερα πήρε τον τιμητικό τίτλο του μητροπολίτη Δωδώνης. Ο ίδιος, για το περιστατικό χαρακτηρίζει «τυφλοπόντικες των υπονόμων που λερώνουν από όπου κι αν περάσουν» αυτούς που αντέδρασαν και συμπληρώνει ότι ήταν υποχρεωμένος από τις κρατικές αρχές της Κίνας να μη φορά τα ράσα του.

Ηπειρώτικος Αγών


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας