Banner Πανω
 
 
 

Πρώτα το οδικό δίκτυο, μετά οι αυτοκινητόδρομοι

Πρώτα το οδικό δίκτυο, μετά οι αυτοκινητόδρομοι

 

Στο εθνικό οδικό δίκτυο Ιωαννίνων - Αντιρρίου θα στηθούν τις επόμενες ημέρες εργοτάξια προκειμένου να αποκατασταθούν τα δεκάδες τμήματα του οδοστρώματος που παρουσιάζουν τεράστιες φθορές - Ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων μέσα στο 2013 για την ανάπτυξη της Ηπείρου

Μία ακόμη μεγάλη προσπάθεια φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών με στόχο αφενός να συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και αφετέρου να βελτιώσει οδικούς άξονες που παρουσιάζουν σήμερα μεγάλη και αυξημένη κυκλοφορία.
Παράλληλα το υπουργείο δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην ολοκλήρωση ή την κατασκευή άλλων οδικών αξόνων, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους (Ιόνια Οδός, Ε65, Ολυμπία Οδός και ο Άξονας Μαλιακός – Κλειδί), έργα τα οποία ωστόσο μάλλον δεν πρόκειται να επανεκκινήσουν πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Έτσι, το υπουργείο Υποδομών έδωσε το «πράσινο φως» για... μπουλντόζες σε ένα οδικό δίκτυο το οποίο σήμερα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση με αποτέλεσμα εκεί να συμβαίνουν πολλά τροχαία ατυχήματα.
Ο λόγος για την εθνική οδό Άρτας – Αντιρρίου αλλά και για τον οδικό άξονα από την Αμφιλοχία μέχρι το Άκτιο, δύο τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου που σήμερα παρουσιάζουν τεράστιες φθορές και πολλά προβλήματα.
Έτσι, από το υπουργείο Υποδομών δημοπρατήθηκε χθες το έργο για την αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα σε τμήματα από το Αντίρριο μέχρι και τα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας – Άρτας, καθώς και σε τμήματα του άξονα Αμφιλοχία – Άκτιο.
Για το συγκεκριμένο έργο είχε εγκριθεί πίστωση 1.000.000 €, τον περασμένο Μάιο, με απόφαση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη.
Στο διαγωνισμό μετείχαν 13 εταιρείες και ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Σολδάτος» με έκπτωση 45%. Οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και ο συνολικός χρόνος υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε τέσσερις μήνες.
Για το θέμα αυτό ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Το αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη φθορά, σε πολλά τμήματα του συγκεκριμένου άξονα. Για τη συντήρηση του, είχαμε εγκρίνει πίστωση 1 εκατ. ευρώ. Η ανάδειξη αναδόχου σήμερα και σε αυτό το σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη».
Παράλληλα από πηγές του υπουργείου Υποδομών έγινε γνωστό πως μέσα στο 2013 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος αρκετά μεγάλα έργα που αφορούν την Ήπειρο, θα μπουν στην καθημερινότητά μας μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Το σημαντικότερο έργο που ξεχωρίζει είναι η ολοκλήρωση της παράκαμψης στο τμήμα Άρτας – Φιλιππιάδας, ενώ τα μέγιστα για την ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών αναμένεται να συμβάλλει και η παράδοση του τμήματος Καρτέρι – Πάργα, στον οδικό άξονα Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
Μεγάλης αξίας είναι και η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2013 της Β’ φάσης των έργων στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, ωστόσο σημαντικές καθυστερήσεις παρουσιάζονται για τη Γ’ φάση των έργων στον λιμένα.
Όλα τα προαναφερόμενα έργα είτε ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, είτε ήδη υλοποιούνται με βασικό γνώμονα του υπουργείου την ανάπτυξη ολόκληρης της Ηπείρου, αλλά παράλληλα και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον μέχρι σήμερα άξονα «καρμανιόλα» Ιωαννίνων – Αντιρρίου.
Διευκόλυνση
της σύνδεσης
Ηγουμενίτσας – Βόλου
Εν τω μεταξύ ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση της σύνδεσης του λιμένα της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου και παράλληλα θα δημιουργήσει και 300 νέες θέσεις εργασίας, αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο της κατασκευής οδικών τμημάτων της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων, το οποίο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ωφελήσει τα μέγιστα τον πληθυσμό και την οικονομία της Θεσσαλίας και της Ηπείρου γενικότερα.
Ήδη εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η εκταμίευση του ποσού των 41,9 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την κατασκευή νέων τμημάτων 7,8 χλμ και την αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων μήκους 16,2 χλμ.
Συμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη λειτουργία της και τον Κανονισμό του Συμβουλίου, εξετάζοντας τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας για το υπόψη έργο, κρίνοντας ότι αυτό είναι συνεπές με τις προτεραιότητες του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ότι συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων των εν λόγω προτεραιοτήτων και ότι είναι επίσης συνεπές με άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ενέκρινε για συγχρηματοδότηση από το Ε.Τ.Π.Α. με ποσοστό 85%.
Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, δήλωσε: «Το έργο αυτό βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα των περιφερειών, καθιστώντας τες πιο ελκυστικές για τους επενδυτές. Δημιουργεί επίσης τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των πολιτών».
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε: «Η έγκριση αυτή από την Ε.Ε., αποδεικνύει τη συστηματική εργασία και συνεργασία που εκτελείται για την τήρηση των προϋποθέσεων συγχρηματοδότησης των έργων, προκειμένου να υπάρχει θετική συνεισφορά στον εθνικό προϋπολογισμό και εξάλειψη τυχόν διορθώσεων ή μειώσεων συγχρηματοδότησης στα έργα που διαχειρίζονται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εξοικονόμηση ανθρώπινου χρόνου και η μείωση των παθόντων από οδικά τροχαία ατυχήματα, αποτελούν τα κύρια και μη ποσοτικοποιημένα οφέλη του έργου».

Ανεξάρτητος Τύπος της Ηπείρου


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...