Banner Πανω
 
 
 

Τι έσπρωξε τον πρ. Αντιδήμαρχο να βάλει ξαφνικά τέλος στη ζωή του;

 Τι έσπρωξε τον πρ. Αντιδήμαρχο να βάλει ξαφνικά τέλος στη ζωή του;

 

Πάνδημη χθες στην Περίβλεπτο η κηδεία του Νίκου Μάντη

• Με βαθιά θλίψη, αλλά και πολλά αναπάντητα εύλογα ερωτήματα, εκατοντάδες Γιαννιώτες συνόδευσαν χθες το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Περιβλέπτου, τον γνωστό συμπολίτη δημοτικό σύμβουλο Ιωαννίνων και πρώην Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μάντη. Τον επικήδειο εκφώνησε ο δήμαρχος Φιλ. Φίλιος, ενώ σύσσωμη παραβρέθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση υπό τον πρώην δήμαρχο Ν. Γκόντα, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, αυτοδιοικητικοί του Νομού και άλλοι.
Ο 55χρονος, πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, πατέρας δύο παιδιών, που, ως γνωστόν, παραιτήθηκε προ διμήνου από την θέση του, μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, έθεσε τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό (!) το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι του, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα για τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απονενοημένη ενέργεια.

Τι μεσολάβησε;
Από πολλούς η ξαφνική αυτή πράξη του δικαίως θεωρείται ανεξήγητη, αφού δυο και πλέον μήνες μετά την παραίτησή του από Αντιδήμαρχος, αναλαμβάνοντας  τις πολιτικές ευθύνες για την υπεξαίρεση, φαινομενικά τουλάχιστον, όπως μας λένε, η ηρεμία στον ίδιο και στην παράταξή του είχε επέλθει.
Ο αντικαταστάτης του είχε βρεθεί, δεν ανέκυψε ούτε δημοσιοποιήθηκε κάποιο νεότερο επιβαρυντικό στοιχείο και όλοι με αγωνία περίμεναν τα πορίσματα από τις έρευνες των ανακριτικών αρχών, που είχαν επιληφθεί της υπόθεσης (Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τακτική Δικαιοσύνη).  
Τι όμως μεσολάβησε σ’ αυτό το δίμηνο διάστημα που έσπρωξε τον Αντιδήμαρχο στον θάνατο; Δέχονταν πιέσεις από κάποιους και από ποιους; Και μέχρι ποιου βαθμού; Είναι γεγονός ότι τελευταία στο στρατόπεδο της παράταξης Φίλιου, οι κόντρες έδιναν και έπαιρναν για διάφορα θέματα. Μήπως κάποιες απ’ αυτές σχετίζονταν με την υπεξαίρεση στο Δήμο και κατά πόσο άγγιζαν τον Ν. Μάντη; Μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να απαντήσει σ’ αυτά τα εύλογα ερωτήματα, αλλά τις απαντήσεις… διάλεξε να τις πάρει μαζί του.

Έρευνα σε βάθος…
Γεγονός πάντως είναι ένα: Ότι επί της παρούσας Δημοτικής Αρχής Φιλ. Φίλιου είχαμε τρεις θανάτους στο Δήμο (του Αντιδημάρχου και δυο υπαλλήλων στο Πέραμα), που και οι τρεις αφορούσαν οικονομικά θέματα. Μήπως αυτοί σχετίζονται και μεταξύ τους; Τάχιστα όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τις ανακριτικές αρχές, για να ενημερωθεί η Γιαννιώτικη κοινωνία, η οποία και τελικά πληρώνει το… οικονομικό μάρμαρο.

Η παραίτηση Μάντη
Αναδημοσιεύουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της προ διμήνου παραίτησης Μάντη, απ’ όπου φαίνεται ότι με πικρία μεν, αλλά και ψυχραιμία είχε αντιμετωπίσει το θέμα της υπεξαίρεσης και τίποτα τότε δεν έδειχνε ότι μετά από λίγες εβδομάδες θα έθετε τέρμα στη ζωή του.
«Γνώμονας των ενεργειών μου – έγραφε στο κείμενο παραίτησής του ο Ν. Μάντης - ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι' αυτούς καιρούς. Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν. Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων».
Σε άλλο σημείο βέβαια έδειχνε και το βάρος που επωμίστηκε, λόγω της θέσης του λέγοντας ότι «το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».
Παράλληλα τόνιζε ότι θα παραμείνει στην διάθεση της παράταξης για να βοηθήσει στην διαλεύκανση της υπεξαίρεσης. «Υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης, για να προσφέρω κάθε βοήθεια όπου μου ζητηθεί, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εντολής που μας έδωσε ο λαός το φθινόπωρο του 2010».

Η Δημ. Αρχή
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του πρώην Αντιδημάρχου. Η Δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της εξέφρασε  τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
«Ο πόνος είναι βαρύς για την απώλεια ενός ακέραιου, έντιμου, ηθικού ανθρώπου και επιστήμονα. Ο Νίκος Μάντης υπηρέτησε το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με αξιοζήλευτη υπευθυνότητα, εργατικότητα κι ευαισθησία.
»Η εντιμότητα και η ευαισθησία που τον διέκριναν, ήταν αυτά που τον οδήγησαν στην παραίτηση μόλις εντόπισε κι αποκάλυψε την υπεξαίρεση χρημάτων στο ταμείο του Δήμου. Ο ίδιος οδήγησε την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση που προκλήθηκε», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημ. Αρχή, σημειώνοντας ότι «θεωρεί βαθιά υποχρέωσή της, στη μνήμη του Νίκου Μάντη, την πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των υπευθύνων. Προς την κατεύθυνση αυτή η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει το καθήκον της».

Οι ΑΝ.ΕΛ.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Μάντη εκφράζει με ανακοίνωση της και η Συντονιστική Επιτροπή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». «Εκτός από το άπλετο φως που πρέπει να χυθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση για τον εντοπισμό των πραγματικών ενόχων, θα πρέπει να προστεθούν και  οι ευθύνες  εκείνων που με την αδράνειά τους οδήγησαν στην αυτοκτονία έναν συνάνθρωπό μας», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ψηφίσματα
Το Δημ. Συμβούλιο Ιωαννίνων εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Ν. Μάντη, στο οποίο μεταξύ άλλων, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του και την πρόθεσή του να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου. Ψήφισμα εξέδωσε και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, του οποίου υπήρξε Πρόεδρός του στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια, την εργατικότητα και την επιστημονική του κατάρτιση.

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...