Banner Πανω
 
 
 

Τα πρώτα παιδιά της «Κιβωτού» το φθινόπωρο στην Πωγωνιανή

Θα φιλοξενηθούν στις πρ. Σχολές Λάτση

Τα πρώτα παιδιά της «Κιβωτού» το φθινόπωρο στην Πωγωνιανή

Θα αποτελέσουν τη βάση για Γεωργική Σχολή

• Η ακριτική Πωγωνιανή που εδώ και δεκαετίες αποτελεί τον πνευματικό φάρο του ιστορικού Πωγωνίου, ετοιμάζεται αυτή τη φορά να υποδεχθεί το παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου», του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, μια φωλιά στοργής και φροντίδας παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης ή και πολλά χωρίς τους γονείς τους. (Ήδη σήμερα δημοσιεύεται σε άλλες στήλες προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού).
Ιδέα και δημιούργημα του γνωστού, ανά την υφήλιο πλέον, ιερέα π. Αντώνιου Παπανικολάου, η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε πριν 15 χρόνια. Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που ανιδιοτελώς τον πλαισιώνουν, συγκεντρώνει σήμερα περί τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτοι 30 μαθητές
Επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του το φιλανθρωπικό αυτό ίδρυμα και μετά από συνεχείς επαφές και αλληλοενημερώσεις με το Δήμο Πωγωνίου και ειδικά με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Κουκουλάρη και τους φιλεκπαιδευτικούς φορείς της ακριτικής Πωγωνιανής, αποφασίστηκε η λειτουργία αρχικά ενός τμήματος της «Κιβωτού» που θα έχει περί τους 30 μαθητές Δημοτικού, με προοπτική για τις επόμενες χρονιές να εμπλουτισθεί και με άλλους, που θα συνεχίσουν στο Γυμνάσιο, ενώ στη συνέχεια υπάρχει σκέψη ίδρυσης γεωργικής σχολής, η οποία θα λειτουργήσει στα πρότυπα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσ/νίκης.

Και παιδιά από Αλβανία;
Το παράρτημα στην Πωγωνιανή θα λειτουργήσει στις κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην σχολών Λάτση, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα να συμπεριλάβει και παιδιά από τη γειτονική Αλβανία.
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σοβαρή δομή, κάτι καινοτόμο, που θα αναδείξει την Πωγωνιανή σε κέντρο της Ηπείρου», είχε δηλώσει ο πατήρ Αντώνιος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.
Για να συμπληρώσει: «Έχουμε σκοπό να ενεργοποιήσουμε εθελοντές, να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία, ώστε να συμμετάσχει στην προσπάθεια περίθαλψης εγκαταλελειμμένων παιδιών και, κυρίως, στην προσπάθεια δημιουργίας Γεωργικής Σχολής, που μπορεί να βοηθήσει και στην εκμάθηση του Ηπειρωτικού πληθυσμού, όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας της γης».
Διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συμμετάσχουν παιδιά από την Αλβανία, αφού ήδη στην «Κιβωτό» της Αθήνας, αν και η πλειοψηφία είναι ελληνόπουλα, παίρνουν μέρος αλλοδαπά παιδιά. Σ’ αυτά δίνουμε την ελληνική παιδεία, τις πνευματικές αξίες της πατρίδας μας και αγαπούν τη χώρα και διαμορφώνουν αγαθά αισθήματα για την Ελλάδα, ενώ πολλά από αυτά αισθάνονται και περισσότερο Έλληνες από αυτά, που γεννιούνται στην Ελλάδα».

Πρωινός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...