Banner Πανω
 
 
 

Πάμε διακοπές εν καιρώ… κρίσης! Με 2 ευρώ την ημέρα!

 Πάμε διακοπές εν καιρώ… κρίσης!Με 2 ευρώ την ημέρα!

 

altΕξαήμερες διακοπές για όλους με 2 ευρώ την ημέρα, μέσω του ΕΟΤ

- 192 καταλύματα στην Ήπειρο – Από αύριο η διανομή των δελτίων στους δικαιούχους

Καλοκαιρινή «ανάσα» για περίπου 72.000 δικαιούχους με μεσαία ή χαμηλά εισοδήματα, αποτελεί το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του ΕΟΤ, το οποίο θα προσφέρει από αύριο, Παρασκευή 19 Ιουλίου μέχρι και τον επόμενο Μάιο, ιδιαίτερα οικονομική διαμονή σε δεκάδες ξενοδοχεία της χώρας σε τιμή που ξεκινά από τα 2 ευρώ!

Με αυτό τον τρόπο, χιλιάδες Έλληνες, που ζουν κάτω από οικονομικές δυσκολίες, θα απολαύσουν καλοκαιρινές διακοπές χαμηλού κόστους για συνολικά έξι ημέρες, χωρίς να «αναστενάξει» το πορτοφόλι τους.

Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην αποτελούν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων σε άλλους φορείς.

Με τον εσωτερικό τουρισμό να αναδεικνύεται ο μεγάλος χαμένος, κάτι που αποδεικνύεται και από πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία το 73% των Ελλήνων καταναλωτών δεν θα κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, η ενεργοποίηση και πάλι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, θα δώσει την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη διαμονή τους.

Κερδισμένες θα βγουν φυσικά και οι επιχειρήσεις του κλάδου, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της ξενοδοχειακής αγοράς, θα παραταθεί η τουριστική σαιζόν στα καταλύματα όλης της χώρας.

Εξάλλου, απώτερη φιλοδοξία του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι, όχι μόνο η παροχή διακοπών μικρού κόστους σε ευαίσθητες οικονομικά ομάδες της κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα η πληρότητα των τουριστικών ξενοδοχείων μέσα στην κρίση και η βελτίωση της τοπικής οικονομίας.

Τα καταλύματα στην Ήπειρο

Την Τρίτη, δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013 - 2014.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά περιφέρεια και νομό, και ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται καταλύματα σε όλη τη χώρα και όλων των ειδών, όπως ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, ενώ τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται ανάλογα, κατά τον συνεχιζόμενο έλεγχο.

Στην Ήπειρο, τα Ξενοδοχεία, ανέρχονται συνολικά σε 54, οι επιχειρήσεις με Ενοικιαζόμενα Δωμάτια σε 135 και οι επιχειρήσεις που προσφέρουν Επιπλωμένα Δωμάτια σε 3.

Συνολικά 192 καταλύματα.

Αναλυτικά ανά Νομό:

- Νομός Ιωαννίνων: 31 Ξενοδοχεία, 16 επιχειρήσεις με Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και 1 με Επιπλωμένα Δωμάτια

- Νομός Πρεβέζης: 16 Ξενοδοχεία, 91 επιχειρήσεις με Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και 1 με Επιπλωμένα Δωμάτια

- Νομός Θεσπρωτίας: 6 Ξενοδοχεία και 26 επιχειρήσεις με Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

- Νομός Άρτας: 1 Ξενοδοχείο, 2 επιχειρήσεις με Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και 1 με Επιπλωμένα Δωμάτια.

Όπως φαίνεται, εκτός από τα παράλια της Ηπείρου, που ούτως ή άλλως αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, τα περισσότερα Ξενοδοχεία που δήλωσαν συμμετοχή και περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Προγράμματος, βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων, ο οποίος τον περασμένο χειμώνα βίωσε για τα καλά τις επιπτώσεις της κρίσης, αφού Χριστούγεννα και Πάσχα, τα ποσοστά των κρατήσεων κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Έτσι, επιχειρηματίες του τουρισμού, θα έχουν μέσω του «Τουρισμός για Όλους» την ευκαιρία να «ανακάμψουν», προωθώντας παράλληλα το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου σε πολύ χαμηλές τιμές.

Τα καταλύματα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν βρίσκονται στη σελίδα του ΕΟΤ www.gnto.gov.gr.

Οι δικαιούχοι

Οι διακοπές, μέσω του Προγράμματος διαρκούν 6 ημέρες και μάλιστα σε τιμή που ξεκινά από τα 2 ευρώ.

Δικαίωμα στις φτηνές επιδοτούμενες διακοπές έχουν όσοι το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ για μεμονωμένους δικαιούχους, τις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε τέκνο) και τις 35.000 για οικογένειες με τρία προστατευόμενα παιδιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ επιδοτεί με 14 ευρώ ανά άτομο και διανυκτέρευση τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν δικαιούχους του προγράμματος, με 12 ευρώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (ανά άτομο και διανυκτέρευση) και με 6 ευρώ τα κάμπινγκ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τα ΚΕΠ από αύριο, Παρασκευή και μέχρι να εξαντληθούν τα διαθέσιμα δελτία, τα οποία για την πρώτη φάση του προγράμματος είναι 38.700 (η δεύτερη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2014 και θα διαρκέσει έως το τέλος Μαΐου του 2014).

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» κάθε δεύτερο έτος (χρόνο παρά χρόνο).

Δεν δικαιούνται φέτος Δελτίο όσοι έκαναν χρήση του προγράμματος το διάστημα 3 Αυγούστου 2012 - 31 Μαΐου. Έτσι στην περίπτωση που πήρατε πέρυσι Δελτίο και δεν το χρησιμοποιήσατε, θα πρέπει να το προσκομίσετε στο ΚΕΠ, προκειμένου να ακυρωθεί και να εκδοθεί νέο.

Δεν δικαιούνται Δελτίο 6ήμερων διακοπών οι δικαιούχοι προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας καθώς και του Ταμείου Νομικών.

 

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι στα ΚΕΠ για να λάβουν το Δελτίο είναι:

- Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012 ή φωτοαντίγραφο της δήλωσης του 2013 (για όσους έκαναν φέτος πρώτη φορά δήλωση).

- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, όπως και των βιβλιαρίων ασθενείας απ' όπου προκύπτουν τα προστατευόμενα μέλη.

- Απόδειξη κράτησης μέσω τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΟΤ.

Το κόστος

Το πόσο θα σας κοστίσουν οι διακοπές με το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», εξαρτάται από το κατάλυμα το οποίο θα επιλέξετε, την περίοδο που θα επιλέξετε (χαμηλή, υψηλή), αλλά και τις πρόσθετες παροχές που πιθανώς επιθυμείτε, όπως η ημιδιατροφή ή το πρωινό. Ενδεικτικά λοιπόν, για διαμονή έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις δε δίκλινο σε ξενοδοχείο 2 αστέρων στην Πρέβεζα με πρωινό, θα πληρώσετε για διανυκτέρευση μόλις 5 ευρώ.

(σε ράστερ)

Το σκηνικό του τουρισμού στην Ήπειρο

Ανάγκη να «ανασάνουν» αυτό το καλοκαίρι έχουν περισσότερο τα ορεινά των Νομών Ιωαννίνων και Άρτας, καθώς διανύουν το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών, λόγω της μεγάλης πτώσης στην προσέλευση τουριστών.

Από την άλλη πλευρά, τα παράλια της Ηπείρου και κυρίως οι νομοί Πρέβεζας «σφύζουν» από επισκέπτες, οι οποίοι τα επιλέγουν, από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου για τις ολιγοήμερες αποδράσεις τους ή για τις διακοπές τους.

Στην πρώτη περίπτωση, όπως τόνισε μιλώντας στο ITV ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού δίνουν τα δωμάτια προς ενοικίαση ακόμη και σε «εξευτελιστικές» τιμές, κανείς δε φαίνεται διαθέσιμος να ξοδέψει χρήματα για να περάσει έστω και λίγες ημέρες στο Ζαγόρι.

Και δε μιλάμε μόνο για επισκέπτες, αλλά και για τους απόδημους, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια, επέστρεφαν στις πατρογονικές εστίες και έδιναν ζωή στα χωριά.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα άλλαξαν, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου «Δεν υπάρχουν χρήματα για μετακινήσεις, ούτε για λίγες ημέρες».

«Πιστεύω πως περνάμε το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Αλλά ας είναι τουλάχιστον το τελευταίο και ας υπάρξει ανάκαμψη από το 2014», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζαγορίου.

«Κερδισμένη» η Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα, από την άλλη, το γεγονός ότι δε χρειάζεται κανείς να ξοδέψει χρήματα για ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια, αφού η πρόσβαση γίνεται οδικώς, έχει λειτουργήσει ως «βάλσαμο» για τον τουρισμό, με την περιοχή να ζει τις… δόξες του παρελθόντος.

Ήδη, σε αρκετά ξενοδοχεία υπάρχει πληρότητα μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, ενώ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ITV ο πρόεδρος των ξενοδόχων Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, κάθε χρόνο στην περιοχή η τουριστική κίνηση παρουσιάζει αύξηση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Πρέβεζας είναι σύμφωνα με τον κ. Χαλκίδη η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και ο ίδιος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αρχίσουν από τώρα την προετοιμασία για του χρόνου, ώστε και το 2014 η Πρέβεζα να κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού.

Παράλληλα όπως είπε, μεταξύ των επαγγελματιών υπάρχει ικανοποίηση για τη μέχρι στιγμής προσέλευση επισκεπτών και διευκρίνισε πως όσοι μπορούν και επισκέπτονται την Πρέβεζα θα πρέπει να εκμεταλλεύονται και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που εκτός από τις θάλασσες είναι και τα δεκάδες μνημεία πολιτισμού.

Πρωινά Νέα


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...