Banner Πανω
 
 
 

Αυγουστιάτικο οικο-κάμπινγκ στη Βοβούσα

Αυγουστιάτικο οικο-κάμπινγκ στη Βοβούσα

Οικο-κάμπινγκ στη Βοβούσα διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του ποταμού Αώου το τριήμερο 9, 10 και 11 Αυγούστου.

«Στόχος μας είναι να ακυρωθεί η αρπαγή κι άλλου νερού από το ποτάμι, έργο το οποίο σχεδιάζουν να υλοποιήσουν οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ Ανανεώσιμες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Βέβαια, ο κίνδυνος να γίνει το έργο, είναι πια πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι στις 8 Ιουλίου δημοσιεύτηκε η εγκεκριμένη πια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων της Ηπείρου.
Στη μελέτη αυτή εγκρίνεται το έργο της εκτροπής του ποταμού Αώου –«αξιοποίηση υδατικού δυναμικού Πίνδου με υδροηλεκτρική εκμετάλλευση και δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων νερού για άλλες ανάγκες» όπως είναι ο επίσημος τίτλος του έργου. Μεταξύ των υπουργικών υπογραφών και αυτή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλογιάννη, όπως έγραψε ο «Η.Α.» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στις 11 Ιουλίου (σ.σ. η έγκριση της στρατηγικής μελέτης έγινε προ ανασχηματισμού, και δημοσιεύτηκε αργότερα). Μετά την εξέλιξη αυτή, για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, ο αγώνας της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Αώου γίνεται πιο δύσκολος.
Στο οικο-κάμπινγκ του Αυγούστου θα υπάρξουν δημόσιες συζητήσεις επί του θέματος της εκτροπής του Αώου, αλλά και… πιο λάιτ δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, παιδικό εργαστήρι, διανομή προϊόντων από πρωτοβουλίες αλληλέγγυας οικονομίας. Πληροφορίες για το camping στα 6944-673212 και 6956-118377.

Και αγώνας ορεινής ποδηλασίας
Στο μεταξύ, η Βοβούσα και γενικότερα το Ανατολικό Ζαγόρι θα φιλοξενήσει αγώνα ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης με την ονομασία «protect Aoos mtb ultra» στις 25 Αυγούστου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ζαγορίου. Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται συνδρομή. Απαραίτητη είναι πρόσφατη ιατρική βεβαίωση ή επικυρωμένο δελτίο εθνικής (ελληνικής ή άλλης) ομοσπονδίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Πληροφορίες: Χρόνης Δρούγιας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2651075510, 6945542446) και Αντώνης Σταγκογιάννης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2656022843, 6976867042).

Ηπειρώτικος Αγών


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...