Banner Πανω
 
 
 

Απεργιών συνέχεια

Απεργιών συνέχεια

 

Δεν είναι μόνο οι πενθήμερες απεργίες στα σχολεία, αλλά και εκείνες στα πανεπιστήμια, με τη μορφή 48ωρων αυτή την εβδομάδα, αλλά και με πενθήμερες από τις 16 του μήνα, από τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Επίσης, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου κάνει 48ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ, στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων, στις δικές του συγκεντρώσεις, όπως πάντα. «Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης» τονίζει το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει: «Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ» που επιτίθεται εναντίον όλης της υπόλοιπης αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι το ΚΚΕμλ και το ΜΛ ΚΚΕ κατηγορώντας τους ότι «συνεργάζονται στη γραμμή ταξικού συμβιβασμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και όψιμα ανακάλυψαν την ανασύνταξη του κινήματος, παραπλανώντας

τους εργαζόμενους με κορώνες στους στόχους και τις μορφές πάλης». Το ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη την προσεχή Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 19.30 και σε συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο δημαρχείο. Επίσης, το Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο στα δύο νοσοκομεία της πόλης (συμμετέχει στο ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αύριο στις 12 στο Χατζηκώστα.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία

Το συντονιστικό των Συλλόγων και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που συνεδρίασε στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους εργαζόμενους του πανεπιστημίου και τα μέλη ΔΕΠ, την ΕΛΜΕ, την ΕΙΝΗ, των εργαζόμενων του Χατζηκώστα, του σωματείου Μετάλλου και των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Ανάμεσα στις αποφάσεις είναι η συμπαράσταση στην απεργία των εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στη Spider όπου οι εργαζόμενοι απεργούν ξανά. Επίσης, στη σύσκεψη λήφθηκε η απόφαση συμμετοχής στη συνάντηση που έγινε στο πνευματικό κέντρο Ανατολής και καταδικάστηκε η πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Σήμερα Πέμπτη στις 18.30, έχει προγραμματιστεί σχετική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Τέλος, το συντονιστικό αποφάσισε να επιδιώξει ευρεία σύσκεψη για να προετοιμαστεί η διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα.

Ηπειρώτικος Αγών

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...