Banner Πανω
 
 
 

Ασιάτες φυγάδες μέσω Ηπείρου κατευθύνονται προς Ευρώπη!

Συνελήφθησαν 60 μέσα σ’ ένα 24ωρο

Ασιάτες φυγάδες μέσω Ηπείρου κατευθύνονται προς Ευρώπη!

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με πλούσια… συγκομιδή

• Εντείνεται η μάχη των Αστυνομικών της Ηπείρου για πάταξη της λαθροδιακίνησης μεταναστών, η οποία τελευταία παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση στην περιοχή μας. Μάλιστα τώρα πολλοί «λαθραίοι» που συχνά εντοπίζονται είναι Ασιάτες μετανάστες, οι οποίοι ψάχνουν τρόπους διαφυγής στην Ευρώπη. Διασχίζοντας την Ήπειρο προσπαθούν να περάσουν προς την Αλβανία κι από εκεί σε ευρωπαϊκές χώρες.
Σα να μην έφθανε το ...όργιο παρανομίας που παρατηρείται στην Ήπειρο (σχετικά έγραφε προχθές ο «Π.Λ.»), κυρίως όσον αφορά ναρκωτικά, απάτες ληστείες, κλοπές κ.α. περιστατικά που παρουσιάζουν αυξητική τάση, τελευταία οι Αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν με επιχειρήσεις ελέγχους σε όλη την Ήπειρο. Οι εξορμήσεις αυτές στοχεύουν στην σύλληψη λαθρομεταναστών και κυρίως αυτών που τους διακινούν, έναντι αδράς αμοιβής, εκμεταλλευόμενοι το προσωπικό τους δράμα.

Μέσα σ’ ένα 24ωρο
Σύμφωνα με το Αστυνομικό Δελτίο, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μέσα σ’ ένα 24ωρο, σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας. Στις αστυνομικές εξορμήσεις συμμετείχαν 98 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν 32 οχήματα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν:
• Ελέγχθηκαν: 270 αλλοδαποί.
• Συνελήφθησαν:  60 λαθρομετανάστες, κυρίως ασιατικής καταγωγής.
Επίσης, συνελήφθησαν:
•  Στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί διακινητές (ένας άνδρας και μία γυναίκα), που μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, έναν Αλβανό λαθρομετανάστη.
• Στην Περιφερειακή Ιωαννίνων, δύο οδηγοί (ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος Αλβανός) λεωφορείου Αλβανικών γραμμών καθώς και μία 39χρονη Αλβανίδα, επιβάτης του λεωφορείου, διότι διαπιστώθηκε να έχουν επιμελώς κρυμμένο μέσα σε κρύπτη στην καμπίνα του συνοδηγού έναν σάκο που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους 7.500 γραμμαρίων.

Στην Ηγουμενίτσα
Παρόμοιοι έλεγχοι γίνονται και στο Λιμάνι Ηγουμενίτσας, από το οποίο, σχεδόν καθημερινά, λαθρομετανάστες προσπαθούν να τρυπώσουν σε κάποιο πλοίο και να διαφύγουν προς Ιταλία.
* Έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν τέσσερις παράνομοι αλλοδαποί,  υπήκοοι Ιράν (δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένα ανήλικο παιδί) γιατί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να  επιδεικνύουν, κατά τον έλεγχο, κλεμμένα ιταλικά δελτία ταυτότητας.
Στο πλαίσιο της  έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχαν αγοράσει τα κλεμμένα δελτία από φιλικό τους άτομο στη χώρα καταγωγής τους, αντί του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ!

Στο Ράγιο Θεσπρωτίας
• Σε άλλη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Μαυροματίου – Ηγουμενίτσας (Ράγιο Θεσπρωτίας), συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  διακινητές, (ένας 60χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα), για μεταφορά   ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 60χρονος με συνοδηγό την 23χρονη, διαπιστώθηκε ότι  μετέφεραν έναν Αλβανό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής, με σκοπό να διευκολύνουν την μεταφορά του στο εσωτερικό της Χώρας.
Το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 60χρονου διακινητή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη λαθμομεταφορά, κατασχέθηκε από το Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που ενεργεί την προανάκριση.

Σε Βόνιτσα και Αγρίνιο
• Στην ευρύτερη περιοχή το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν άλλες οκτώ συλλήψεις λαθρομεταναστών, έξι στην περιοχή της Βόνιτσας και δύο στο Αγρίνιο. Στη Βόνιτσα έγιναν έξι συλλήψεις, πέντε Πακιστανών και ενός Αλβανού, ενώ στο Αγρίνιο από άνδρες της Ασφάλειας έγινε η σύλληψη δύο Πακιστανών.

Πρωϊνός Λόγος

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...