Banner Πανω
 
 
 

Ο Αλέκος Καχριμάνης στους πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες!

Ο Αλέκος Καχριμάνης στους πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες!

 

Έρευνα τον τοποθετεί στην τρίτη θέση πανελλαδικά. – Απουσιάζει απ’ τους δημάρχους ο Φ. Φίλιος

• Αδιαμφισβήτητη παραμένει η δημοτικότητα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, ο οποίος σε νέα πανελλαδική έρευνα εμφανίζεται μεταξύ των πιο δημοφιλών περιφερειαρχών στη χώρα μας, καταλαμβάνοντας μάλιστα την τρίτη θέση στο σχετικό πίνακα, με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό!
Στον αντίποδα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος… λάμπει διά της απουσίας του από τον πίνακα με τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους στην Ελλάδα σήμερα, γεγονός που αποτελεί σαφές πλήγμα για τον ίδιο και τα πεπραγμένα της έως τώρα θητείας του!

Οι περιφερειάρχες
Τους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες και τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας «Κάπα Research» που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο δείγμα 30.249 ατόμων. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες στην Ελλάδα σήμερα είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης με ποσοστό θετικών ψήφων που αγγίζει το 54,9%, ο Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με ποσοστό 46,8%, ακολουθεί κατά πόδας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με ποσοστό θετικών ψήφων 44,8% και έπονται οι Γιάννης Σγουρός, Περιφερειάρχης Αττικής με 42,5% και Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με 35,1%.

…Και οι δήμαρχοι
Όπως προαναφέρθηκε ο Φίλιππας Φίλιος δεν συγκαταλέγεται στους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων. Αυτοί είναι οι εξής σύμφωνα με την «Κάπα Research»: Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκαιας – Ρέντη με ποσοστό 76,9%, Διονύσης Χατζηδάκης, Παλαιού Φαλήρου με 76,7%, Νίκος Ζενέτος, Ιλίου με 73,8%, Σίμος Δανιηλίδης, Νεάπολης – Συκεών με 65,9%, Νίκος Σαράντης, Αγίων Αναργύρων με 65,3%, Ανδρέας Παχατουρίδης, Περιστερίου, με 61,8%, Σταύρος Κασιμάτης, Κορυδαλλού, με 61,5%, Βαγγέλης Λαμπάκης, Αλεξανδρούπολης, με 58,2%, Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκης με 55,7%, Ηρακλής Γκότσης, Νέας Ιωνίας με 47,6%, Παύλος Μοσχολιός, Αγρινίου με 46,4%, Βασίλης Βαλασσόπουλος, Ηλιούπολης με 43,2%, Χρήστος Κορτζίδης, Ελληνικού – Αργυρούπολης με 41,9%, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Πειραιά με 40,9%, Κώστας Παπαλός, Καρδίτσας με 40,5%, Παναγιώτης Νίκας, Καλαμάτας με 40,2%, Λάζαρος Μαλούτας, Κοζάνης με 40,1%, Μανώλης Σκουλάκης, Χανίων με 39,8%, Γιάννης Κουράκης, Ηρακλείου με 38,3% και  Γιώργος Πατούλης, Αμαρουσίου με 38%.

Θέλουν άλλο δήμαρχο!
Την πρόθεσή τους να «σαρώσουν» τους «βλαχοδήμαρχους» εκφράζουν οι πολίτες στην ίδια  πανελλαδική έρευνα της «Κάπα Research». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το «βήμα της Κυριακής», το 62,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος έναντι του 27,1% που δηλώνουν να επανεκλεγεί. Παράλληλα το 59,3% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό δήμαρχο έναντι 37,8% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.
Κάπως καλύτερη είναι η εικόνα για τους περιφερειάρχες, καθώς το 58,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός περιφερειάρχης έναντι 27,3% που δηλώνουν ότι θέλουν να επανεκλεγεί. Επιπλέον, το 54,1% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό περιφερειάρχη έναντι 39,1% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.

Μη ικανοποιημένοι από το Δήμο
Φαίνεται, δε, πως η αρνητική αυτή εικόνα σχετίζεται με το γεγονός πως πάνω από δύο στους τρεις πολίτες (ποσοστό 70,3%) δηλώνουν «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένοι από την καθημερινή ζωή στο δήμο τους έναντι μόλις 28,9% που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά». Ιεραρχούν, δε, τα κυριότερα προβλήματα στο δήμο τους ως εξής: Ανεργία: 38,3%, κακοδιαχείριση πόρων: 38,3%, έλλειψη πόρων: 32,9%, καθαριότητα: 31%, διαφθορά: 21,4%, κυκλοφοριακό: 21,1%, ελλιπείς υπηρεσίες υγείας: 19,2% κ.λ.π..
Μάλιστα, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της αυτοδιοίκησης οι πολίτες κατηγορούν περισσότερο τους ίδιους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες (58,7%) και λιγότερο το κεντρικό κράτος (38,9%)

Πρωϊνός Λόγος

 


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...