Banner Πανω
 
 
 

eforia2 0Νέα παράταση έως 26 Σεπτεμβρίου για τα δικαιολογητικά στις Εφορίες

Νέα παράταση έως 26 Σεπτεμβρίου για τα δικαιολογητικά στις Εφορίες

 

eforia2 0

-Μεγάλη η ταλαιπωρία φορολογουμένων για την εκκαθάριση των δηλώσεών τους
Σε ταλαιπωρία εξελίσσεται η υπόθεση της προσκόμισης των δικαιολογητικών από τους φορολογούμενος στις ΔΟΥ, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων.
Οι ουρές στις Εφορίες είναι μεγάλες, αφού η αρχική διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 155.000 φορολογούμενους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εξέπνεε στις 16 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν λάβει e-mail ή μήνυμα στο Taxisnet, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Κατά την εξέταση των στοιχείων που δηλώσατε με την δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, προέκυψε η ανάγκη ελέγχου των παραστατικών που πιστοποιούν την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων.
» Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013. Σε αντίθετη περίπτωση η δήλωσή σας θα προωθηθεί για έλεγχο».
Σημειώνεται ότι από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Taxisnet έως τις 30 Αυγούστου προέκυψε πως 155.000 δηλώσεις είχαν διαφορές σε σχέση με τα στοιχεία που διέθετε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Έτσι, οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν αυτές τις δηλώσεις ειδοποιούνται να προσκομίσουν στις ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των Ε1 τους.
Το υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε με νόμο την καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών των παραπάνω φορολογουμένων στις ΔΟΥ για την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Αυτό έγινε προκειμένου να υπάρξει χρονικό περιθώριο δυο εβδομάδων για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων, ώστε οι 155.000 φορολογούμενοι να μην χάσουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε δυο δόσεις, δηλαδή έως τα τέλη Οκτωβρίου και τα τέλη Δεκεμβρίου. Αλλά από ότι διαφάνηκε το χρονικό περιθώριο ήταν στενή και ως εκ τούτου επεκτάθηκε για 10 μέρες.
Συνολικά από τα 5,5 εκατομμύρια δηλώσεων που υποβλήθηκαν εφέτος, κλήθηκαν να προσκομίσουν δικαιολογητικά στις Εφορίες 330.000 φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ο αριθμός αυτός υπολείπεται κατά πολύ των 550.000 χιλιάδων που θα είχαν κληθεί αν ακολουθείτο η μεθοδολογία που ίσχυε μέχρι πέρσι.

Τέλος για τα μετρητά
Στο μεταξύ, αποκλειστικά με επιταγές ή με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες θα γίνονται οι πληρωμές στις Εφορίες, με τη χρήση των μετρητών να περιορίζεται μόνο για πληρωμές στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Αυτή είναι η εντολή που έδωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για την παρακολούθηση της κίνησης κεφαλαίων στην αγορά, αλλά και τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος.
Έτσι, με βάση τις νέες οδηγίες του κ. Θεοχάρη η είσπραξη εσόδων, «με την έκδοση διπλοτύπου παραστατικού είσπραξης τύπου Α’, θα διενεργείται μόνο για τα έσοδα των οποίων η είσπραξη δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛ.ΤΑ».
Η προαναφερθείσα επομένως είσπραξη θα διενεργείται αποκλειστικά με επιταγές ή με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, ενώ οι επιταγές θα οπισθογραφούνται από υπάλληλο του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, στον οποίο έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα αυτό με ημερήσια διαταγή του προϊσταμένου της ΔΟΥ.

Πρωϊνά Νέα

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...