Banner Πανω
 
 
 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: «Εναλλακτικό» σύστημα στο αεροδρόμιο

«Εναλλακτικό» σύστημα στο αεροδρόμιο

 

Συμφωνία για μικρότερο, αλλά... ολοκληρωμένο αεροδρόμιο έγινε μεταξύ του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του δημάρχου Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.
 Το σχέδιο για μικρότερης έκτασης έργα άλλωστε ήταν αυτό που προώθησε και μέχρι πρότινος το αρμόδιο υπουργείο. Το νεώτερο από την τελευταία σύσκεψη, είναι η υπουργική δέσμευση ότι θα εξασφαλιστεί για τη νέα χρονιά το απαιτούμενο ποσό από τους εθνικούς πόρους για να προχωρήσουν οι εργασίες. Επίσης, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο κ. Φίλιος, μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα σύστημα προσγείωσης OLS, αντί του... πολυθρύλητου πλέον στα Γιάννενα ILS. Ο κ. Φίλιος μάλιστα τόνισε ότι το ILS θα επηρεαζόταν από την αστική δραστηριότητα και τις ασύρματες εκπομπές της και γι αυτό θεωρείται ασύμφορο. Η διαφορά των δύο, τουλάχιστον από τα αρχικά, είναι ότι ο OLS είναι σύστημα «οπτικής προσέγγισης» και χρησιμοποιείται κυρίως για να βοηθάει τους πιλότους να προσεγγίζουν σε μικρούς αεροδιαδρόμους ή και αεροπλανοφόρα, ενώ το ILS είναι σύστημα «προσέγγισης με όργανα».

Επίσης, προσωρινή λύση για το πάρκο Πυρσινέλλα βρέθηκε στη συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Δασών Γιώργο Αμοργιανιώτη. Μέχρι να τελειώσει η δικαστική μάχη που έχει ξεκινήσει ο δήμος κατά του δημοσίου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς (μια και το κτίριο στο πάρκο ήταν... αυθαίρετο μέχρι τώρα, ενώ οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν το καταχώρησαν στο κτηματολόγιο και έτσι πέρασε στο δημόσιο), το πάρκο θα παραχωρηθεί κατά χρήση στον δήμο ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μίσθωσης.

Βαθύπεδο προς Γιάννενα

Επίσης, ο δήμαρχος συζήτησε το θέμα των νομιμοποιήσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων, διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ ενημέρωσε πως, σύμφωνα με τις συζητήσεις που είχε στο υπουργείο, στην τελική φάση βρίσκεται η έγκριση του Ρυθμιστικού.Επίσης, στο υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκε το θέμα του Βαθυπέδου που βαδίζει... ολοταχώς προς δήμο Ιωαννιτών, καθώς και η κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, στόχος είναι να εκταμιευθεί όλο το ποσό των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2013 χωρίς μεταφερόμενες οφειλές, μείον το ποσό που αφορά την οφειλή προς την οικογένεια Καλαμπόκα, το οποίο θα κριθεί στα δικαστήρια σύμφωνα με τον κ. Φίλιο

Για το σκευοφυλάκιο στο Νησί

Τέλος, ο κ. Φίλιος συναντήθηκε και με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, Παναγιώτη Καρακατσάνη, για το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου του σκευοφυλακίου στο Νησί. «Πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλή σημασία, τόνισε ο Δήμαρχος, το οποίο μπορεί να πάρει σάρκα κι οστά με ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αυτό συμπληρώνει όλο το πλέγμα παρεμβάσεων στο Νησί και δημιουργεί την υποδομή για έναν μεγάλο εκθεσιακό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει την ιστορία έξι αιώνων» είπε χαρακτηριστικά.

Τέσσερα έργα στο Leader

 

Τέσσερα έργα του δήμου Ιωαννιτών πηγαίνουν προς υλοποίηση στο πρόγραμμα Leader. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο παλιό δημοτικό σχολείο και των κοινόχρηστων χώρων στο Χαροκόπι (330.000 ευρώ προϋπολογισμός), την εκτύπωση υλικού για το γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου (43.390 ευρώ), μαζί με ψηφιακό υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, την αποκατάσταση των οχυρών Μπιζανίου (λιθόστρωτο μονοπάτι, ενημερωτικές πινακίδες-45.000 ευρώ) και τέλος, γήπεδο μπάσκετ στο Λυκόστομο (54.000 ευρώ).

Ηπειρώτικος Αγών

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...