Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Καμία αύξηση δε θα γίνει στα δημοτικά τέλη


• Υψηλά δημοτικά τέλη πληρώνουν οι Γιαννιώτες τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκαλεί και την δυσφορία και τις διαμαρτυρίες τους, αφού οι εποχές είναι δύσκολες για όλους.

Μείωσή τους δεν διαφαίνεται στον… ορίζοντα, ωστόσο, τουλάχιστον δεν θα αυξηθούν, όπως δεσμεύθηκε ο νέος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για πόσο καιρό θα διατηρηθούν οι ίδιες χρεώσεις!
Στο πλαίσιο συνεδρίασης της Επιτροπής που έγινε προχθές, παρέστησαν ακόμη ο απερχόμενος δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και φυσικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας. Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου.

Πέντε κατευθύνσεις
Θέτοντας το πολιτικό πλαίσιο της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε σε πέντε κατευθύνσεις. Καταρχήν, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία υποχώρηση στην κοινωνική πολιτική, αλλά αντιθέτως, θα γίνει προσπάθεια να αυξηθούν τα χρήματα που κατευθύνονται προς αυτό τον τομέα.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Θανάσης Μανταλόβας είπε ότι η χρηματοδότηση του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας (ΟΚΠΑΠΑ) θα είναι η βάση εκκίνησης για τον προϋπολογισμό του 2015, ενώ ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να αυξηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΚΑΠΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης είχε εκφράσει επανειλημμένα τελευταία την δυσαρέσκειά του για το ύψος των κονδυλίων που διέθετε ο Δήμος στην κοινωνική του πολιτική!

Όχι σε αύξηση τελών
Ο νέος Δήμαρχος σημείωσε προχθές ότι η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλη αύξηση των δημοτικών τελών και είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί το κοινωνικό τιμολόγιο.
Παράλληλα, έκανε λόγο για στροφή στην καθημερινότητα με την βαρύτητα να δίνεται μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου σε έργα που την βελτιώνουν. Επίσης, μίλησε για διεκδίκηση πόρων και προγραμμάτων στη νέα προγραμ/κή περίοδο και για βαρύτητα στην γρήγορη απορρόφηση κονδυλίων που αφορούν συνεχιζόμενα έργα.
Ο Φίλιππας Φίλιος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να αποκτήσει ο Δήμος οικονομική αξιοπιστία κι ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν σκληρά γι’ αυτό.

Ο Αντιδ/ρχος Οικονομικών
Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας σημείωσε πως  ο Δήμος σήμερα εκπληρώνει αξιόπιστα και έγκαιρα τις οικονομικές του υποχρεώσεις, γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα το «νοικοκύρεμα» που επιτεύχθηκε. Έφερε ως παράδειγμα την  επιχορήγηση της ΣΑΤΑ από την οποία χρηματοδοτούνται κυρίως τα έργα της καθημερινότητας . Το 2010 άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε, ενώ σήμερα έχει περιοριστεί στο 1,5 εκατ., ποσό που ήταν υποθηκευμένο λόγω των παλιών δανειακών υποχρεώσεων.
Ωστόσο όπως γνωστοποίησε ο κ. Μανταλόβας, «για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε την καταβολή της τοκοχρεωλυτικής δόσης του Σεπτεμβρίου από τα ίδια έσοδα του Δήμου κι ευελπιστούμε το ίδιο να καταφέρουμε και για την δόση του Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως «απελευθερώνονται» από τη ΣΑΤΑ περίπου 700.000 ευρώ που μπορούν να κατευθυνθούν σε παρεμβάσεις της καθημερινότητας».

Πρωϊνός Λόγος

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου