Ένα… αντίο με πολλούς αποδέκτες

Από τη συμβολή των πεζοδρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Γρ. Σακκά απηύθυνε ο απερχόμενος δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος το ευχαριστώ του στους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους, στους συνεργάτες του, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και σε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο για την πορεία της δημοτικής αρχής αυτά τα τριάμισι χρόνια.
Δεν ήταν τυχαίο που ο κ. Φίλιος επέλεξε να πει το έργο των πεζοδρομήσεων για να πει τον τελευταίο του λόγο ως δήμαρχος. Για την απερχόμενη δημοτική αρχή, οι πεζοδρομήσεις έρχονται με τον καλύτερο τρόπο να αποδείξουν την αλλαγή της πορείας της πόλης αλλά και την αιχμή του δόρατος ενός μεγάλου πακέτου έργων που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2015.
Ο κ. Φίλιος εκτίμησε δε ότι με δεδομένα και τα έργα που αρχίζουν να γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Ιόνια οδός και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, «τα Γιάννενα ξαναγίνονται ο μεγάλος κόμβος των Δυτικών Βαλκανίων». Έκλεισε δε την τοποθέτησή του ότι «θα είμαι πάντα εδώ να μεταδώσω όποια γνώση και εμπειρία έχω αποκτήσει μέσα από την αυτοδιοίκηση», ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία του να έχει ρόλο και κατά τη θητεία της νέας δημοτικής αρχής.
Το καίριο ερώτημα βέβαια είναι αν οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του θα αξιοποιηθούν από τη νέα δημοτική αρχή. Και το ερώτημα αυτό τέθηκε στον κ. Φίλιο από τους δημοσιογράφους, με τον ίδιο να απαντά ότι «η νέα δημοτική αρχή πρέπει να το κάνει. Εάν δεν το κάνει, θα είναι λάθος». Όπως είναι γνωστό, ο απερχόμενος δήμαρχος έχει ζητήσει να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, αμισθί, χωρίς όμως να έχει πάρει οριστική απάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο. Επιπλέον, απέφυγε να σχολιάσει αν η εκκρεμότητα αυτή οφείλεται στον ίδιο στον κ. Μπέγκα ή σε στελέχη που δεν επιθυμούν τη συνέχιση της ενασχόλησής του με τα του Δήμου. «Δεν είμαι ντετέκτιβ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φίλιος ανέφερε ότι η αξιοποίησή του στη νέα δημοτική αρχή επιβάλλεται για να σηματοδοτήσει την ενότητα της παράταξης. «Αυτή είναι περισσότερο μια πολιτική άποψη παρά μια διοικητική ή διαχειριστική. Δεν λέω ότι μόνο εγώ μπορώ να το κάνω αυτό. Εννοώ όμως ότι πρέπει να το κάνω, με την έννοια ότι σηματοδοτείται η ενότητα μιας παράταξης» δήλωσε. Ερωτώμενος δε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας παράταξης, τόνισε με νόημα ότι «μια νέα παράταξη έχει νόημα αν απορρίψεις την παλιά. Για να απορριφθεί η παλιά, πρέπει να υπάρξει ρήξη πολιτικών». Τέλος, ο κ. Φίλιος επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός της απουσίας του από την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας ότι «δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία μου».

Ηπειρώτικος Αγών

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου