Banner Πανω
 
 
 

ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ
Κατσαδήμα 7, 1ος Όροφος
Τηλ:26510 25601/Fax: 26510 29746
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιωάννινα , 25-09-2014
Δελτίο Τύπου

«Συναντήσεις του κ. Μιχάλη Κασσή »

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής, με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, κ. Γ. Καψάλη, με την Δ/ντρια του Ινστιτούτου Γάλακτος, κα Ε. Κονδύλη και με τον Δ/ντη της Γαλακτοκομικής Σχολής, κ. Κ. Μάντζαρη
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου εξέθεσε συνολικότερα την κατάσταση του πανεπιστημίου και επικεντρώθηκε σε δυο βασικά θέματα:
τους 8 υπάλληλους που είναι σε διαθεσιμότητα και πρέπει να παραμείνουν στο ίδρυμα ,όντας απαραίτητοι για την λειτουργία του
την Αρχιτεκτονική Σχολή, ζητώντας να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας για την λειτουργιά της από την περίοδο 2015-2016.
Ο κ. Κασσής, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στον Πρύτανη, δήλωσε πως πάντα είναι στο πλευρό του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας εντός των προσεχών ημερών έτσι ώστε επιδιωχθεί η γρήγορη επίλυση των προβλημάτων.
Στη συνάντηση με τον Δ/ντη Γαλακτοκομικής Σχολής, κ. Κώστα Μάντζαρη, τεθήκαν θέματα νομικής φύσεως για τη λειτουργία της σχολής, όπως η λειτουργία του Οικοτροφείου (νομική υπόσταση, προσωπικό, καταβολή εγγύησης μαθητών κλπ).
Επισημάνθηκαν οι ανάγκες της Σχολής σε προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) που ξεπερνούν τα 25 άτομα και ειπώθηκε «πως πρέπει άμεσα να προχωρήσει και η ανακαίνιση των χώρων του Οικοτροφείου».
Αντίστοιχα απαιτείται αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των εργαστηρίων-χημείων και του τυροκομείο. Τέλος πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στη Σχολή για διεξαγωγή ταχύρρυθμων εκπαιδεύσεων (σεμιναρίων)
Στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γάλακτος του ΕΛ. Γ. Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» στον Κατσικά Ιωαννίνων, ο κ. Κασσής, ενημερώθηκε από τους δυο εναπομείναντες ερευνητές σχετικά με την πορεία του Ιδρύματος κατά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα ότι με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού, το Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων μετατρέπεται σε Τμήμα Γάλακτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων που έχει έδρα την Αθήνα.
Το προσωπικό του Ινστιτούτου εξέφρασε την ανησυχία του πως με τις αποφάσεις αυτές, η Ήπειρος είναι η μοναδική Περιφέρεια που θα χάσει ένα δικό της αυτόνομο ερευνητικό Ινστιτούτο που λειτουργεί ανελλιπώς και με ουσιαστική προσφορά στην ελληνική γαλακτοκομία από την ίδρυσή του πριν 30 χρόνια μέχρι σήμερα.
Ο κ. Κασσής αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του για τα προβλήματα των σημαντικών αυτών δομών για την Ήπειρο, δεσμεύτηκε να κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις προς το ΥΠΑΑΤ έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και των δυο.
Και κατέληξε ‘’ Η οικονομία της Ηπείρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πρωτογενή τομέα. Η μετατροπή ενός απομακρυσμένου περιφερειακού ερευνητικού Ινστιτούτου, όπως το Ινστιτούτο Γάλακτος , σε τμήμα ενός κεντρικού Ινστιτούτου των Αθηνών εγκυμονεί τον κίνδυνο ακόμα και του οριστικού του κλεισίματος, δεν έχει απολύτως καμιά χρησιμότητα και δεν πρέπει να γίνει.’’


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...