Banner Πανω
 
 
 

Περιοδεία της Μερόπης Τζούφη στην Κόνιτσα

Η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση

με τον Δήμαρχο, κ. Ανδρέα Παπασπύρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και το Κέντρο Παιδικής Προστασίας

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Κόνιτσας τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην περιοχή, με τον κ. Παπασπύρου να εκφράζει αρχικά την ικανοποίησή του για την αυξημένη επισκεψιμότητα τις ημέρες των εορτών. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη για την έκτακτη επιχορήγηση των μικρών ορεινών Δήμων προκειμένου αυτοί να καλύψουν πάγιες, αλλά και έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η βουλευτής από τη μεριά της, εξέφρασε την πρόθεσή της να συμβάλλει ουσιαστικά για στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, δίνοντας προτεραιότητα στην ένταξη του αποχετευτικού της Κόνιτσας σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε επίσης το θέμα της έλλειψης εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού στο Δήμο, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερήσεις στον προγραμματισμό και την αναπτυξιακή δράση των υπηρεσιών, αλλά και σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η προτεραιοποίηση των προβλημάτων, αλλά και η γόνιμη συνεργασία Κυβέρνησης – αιρετών μπορούν να δώσουν λύσεις σε μικρά και μεγάλα ζητήματα, με την ορθή χρήση των υπαρχόντων προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στη συνέχεια η Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και συναντήθηκε με τους εργαζομένους. Κατά τη συζήτηση, οι ιατροί του Κέντρου επεσήμαναν τη θετική αύξηση του επιστημονικού προσωπικού με την τοποθέτηση νέων αγροτικών γιατρών, ωστόσο σημείωσαν την ανάγκη για περαιτέρω τοποθέτηση διοικητικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και οδηγών ασθενοφόρων, αλλά και την ανάγκη της επανέναρξης λειτουργίας των βασικών εργαστηρίων. Η βουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά πως «η βασική λειτουργικότητα των εργαστηρίων, η σωστή συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας είναι θέματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε και να λύσουμε από κοινού».

Τέλος η βουλευτής Ιωαννίνων επισκέφθηκε το ΚΠΠΑ, τη δημόσια δομή φιλοξενίας προσφύγων της Κόνιτσας και συζήτησε με την Πρόεδρο του ιδρύματος Κ. Μιτοπούλου και τον Αντιπρόεδρο Σπ. Μάγγα για τις συνθήκεςπου επικρατούν στη δομή. Σήμερα παραμένουν περίπου 110 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα της δομής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και Νηπιαγωγείο μέσα στις εγκαταστάσεις της δομής για τα μικρά προσφυγόπουλα.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...