Banner Πανω
 
 
 

 

Απάντηση σε αρνητικό σχόλιο που έγινε για το πρόσωπό του

αλλά και που εμπλέκει και άλλα δημόσια πρόσωπα του Πωγωνίου,από τοπικό blog του Πωγωνίου δίνει ο πρώην Υπουργός κ.Φούσσας Αντώνιος μέσα από αυτή την επιστολή που μας έστειλε στην Ιστοσελίδα μας.διαβάστε το.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡ. ΦΟΥΣΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ασκληπιού 6-8, Αθήνα

Τηλ.: 210-3636388

FAX:210-3626113

e-mail:fousasan@otenet.g

Αθήνα 24/4/2017

ΠΡΟΣ

«ΝΕΑ ΑΠ΄ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»

 

Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,

Διάβασα στό τοπικό blog ''ΝΕΑ ΑΠ`ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ'' με ηλεκτρονική ταυτότητα  neaaptopogoni.blogspot.com το κείμενο με τον τίτλο: «Φουσαίοι – Καψάλης: Παλαιοί αντίπαλοι, νυν κολλητοί», και, αφού πρώτα σας δηλώσω, ότι πρόκειται για αναληθέστατο και κακοηθέστατο σχόλιο, επιθυμώ να γνωρίσω στον συντάκτη του τα εξής:

1. Πράγματι, ποτέ δεν βρέθηκα με τον κ. Κ. Καψάλη (Δήμαρχο) στους ίδιους κομματικούς χώρους και αυτή είναι μια αλήθεια την οποία γνωρίζουν όλοι οι συμπατριώτες μας Πωγωνίσιοι, και ιδίως οι Παρακαλαμιώτες.

2. Όσο, όμως, αυτό είναι αλήθεια, άλλο τόσο είναι ψευδές και κακοήθες το αναγραφόμενο στην ως άνω ιστοσελίδα, ότι δήθεν «το πολιτικό συμφέρον μας ενώνει και τώρα γίναμε με τον κ. Καψάλη κολλητοί και αλληλοστηριζόμαστε».

Απαντώ, λοιπόν, ότι, ούτε πολιτικό συμφέρον υπάρχει με τον κ. Καψάλη και ούτε ασφαλώς γίναμε τώρα κολλητοί και ούτε θα μπορούσε να γίνει αυτό. Λυπούμαι, όμως, διότι ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου σας, δεν γνωρίζει ούτε εμένα προσωπικά και τις πάγιες αρχές μου και ούτε τα άλλα μέλη της πατρικής μου οικογένεια και βεβαίως και τον Στέφανο.

3. Οφείλω, όμως, να καταστήσω, για μία ακόμη φορά, απολύτως σαφές, ότι άλλη είναι η στάση μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και άλλη μετά τις εκλογές.

Ειδικότερα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ακολουθώ απαρέγκλιτα την κομματική μας γραμμή, ενώ μετά τις εκλογές και ειδικότερα τις δημοτικές, είμαι υποχρεωμένος να συνεργάζομαι, κατά τον καλύτερο τρόπο, με κάθε εκλεγμένο Δήμαρχο της περιοχής μας.

4. Πράγματι, από το 1989 ως Υπουργός και μετά ως βουλευτής και στέλεχος του κόμματός μου, συνεργάστηκα, κατά τρόπο άριστο, με όλους τους Δημάρχους μας και ανεξάρτητα προς την κομματική τους προέλευση και η συνεργασία μας αυτή είχε άριστα αποτελέσματα και συγκεκριμένα:

α) Κατ΄ αρχάς, συνεργάστηκα άριστα με τον τότε Πρόεδρο Παρακαλάμου κ. Β. Ιωάννου και μαζί κάναμε, τόσο την παράκαμψη της πλατείας Παρακαλάμου, όσο και το άγαλμα του συμπατριώτη μας και ήρωα Μακεδονομάχου Π. Μελά και καθιερώθηκαν επίσημες ετήσιες εκδηλώσεις στον Παρακάλαμο.

β) Επίσης, άριστα συνεργάστηκα και με τον πρώτο Δήμαρχο Άνω Καλαμά, κ.Σταύρο Βιρβίλη, και μαζί σχεδιάσαμε και χρηματοδοτήθηκε η αναστήλωση της Μονής Σώσινου, μαζί συμβάλλαμε στην ολοκλήρωση των Σφαγείων Παρακαλά-μου και ιδίως μαζί (όπως και με τους άλλους Δημάρχους της περιοχής) οργανώσαμε το ειδικό και καινοτόμο αναπτυξιακό πρόγραμμα Πωγωνίου ύψους 55.000.000 €, το οποίο μάλιστα και βραβεύτηκε.

γ) Άριστη ήταν και η συνεργασία μου και με τον επόμενο Δήμαρχο κ. Φάνη Στεργίου, και μαζί σχεδιάσαμε και πετύχαμε, και μάλιστα ύστερα από ενημέρωση και έγκριση του τότε Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, τόσο το βιολογικό καθαρισμό του Παρακαλάμου, ώστε τα λήμματα του να μην πέφτουν στον Καλαμά, όσο και την ανάπλαση της πλατείας και του κεντρικού δρόμου του Παρακαλάμου, συνολικού κόστους και για τα δύο αυτά έργα, ύψους περίπου 9.000.000 €.

δ) Τέλος, άριστη είναι, όπως έχω υποχρέωση, και η συνεργασία μου με το σημερινό Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη για όλα τα προβλήματα του Δήμου Πωγωνίου, όπως και για την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων στο Παρακάλαμο και για άλλα θέματα του Πωγωνίου.

Αυτές είναι οι θέσεις, τόσο οι δικές μου, όσο και όλων των μελών της πατρικής μου οικογένειας και ασφαλώς και του Στέφανου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε το συμφέρον όλου του ιστορικού Πωγωνίου και βεβαίως και της περιοχής Παρακαλάμου. Αυτό, εξάλλου, επιβάλλει και ο σημερινός πολιτικός πολιτισμός, μακριά δηλ., μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, από κομματικές μικρότητες και φανατισμούς και αυτό πρέπει να κάνουν όσοι φιλοδοξούν ν΄ ασχοληθούν και ασχολούνται με τα κοινά, εφόσον θέλουν να είναι χρήσιμοι στον τόπο τους και στην κοινωνία, και βέβαια, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές, ότι άλλο είναι η προεκλογική περίοδος και άλλο η αναγκαία συνεργασία μας μετά τις εκλογές.

Παρακαλώ για την, σύμφωνα με το νόμο, καταχώρηση της παρούσας επιστολής μου στο ίδιο σημείο, που καταχωρήθηκε, και το παραπάνω σχόλιο σας.

 

Αντώνιος Γρ. Φούσας

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...