Banner Πανω
 
 
 

Συνάντηση Γιάννη Στέφου με την περιφερειακή διευθύντρια

πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου και τους διευθυντές εκπαίδευσης

 

Την Παρασκευή 1/9/17, ο βουλευτής Γιάννης Στέφος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με την περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηπείρου κα. Φωτεινού, τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Τζίμα και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων κ. Ράπτη, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου.
Τόσο η περιφερειακή διευθύντρια, όσο και οι διευθυντές εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τον Γιάννη Στέφο ότι στα σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου τα κενά σε διδακτικό προσωπικό είναι ελάχιστα και θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές, οι οποίοι θα είναι στην θέση τους με την έναρξη των σχολείων. Η νέα σχολική χρονιά, για δεύτερη  συνεχή χρονιά, βεβαιώνεται ότι θα  ξεκινήσει ομαλά, χωρίς προβλήματα και με βιβλία για όλους τους μαθητές.
Για πρώτη φορά φέτος το ολοήμερο πρόγραμμα επεκτείνεται στις μονοθέσιες, διθέσιες και τριθέσιες σχολικές μονάδες, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 10.000 μαθητών, που φοιτούν σήμερα σε αυτά τα 834 σχολεία πολλά από τα οποία βρίσκονται στις εσχατιές της χώρας. Ο κ. Τζίμας ενημέρωσε τον κ. Στέφο πως από τα 90 δημοτικά σχολεία του Νομού στα 65 θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο, από τα οποία τα 14 αφορούν ολιγοθέσια σχολεία. Τα ελάχιστα κενά που παρατηρούνται στα δημοτικά σχολεία του νομού Ιωαννίνων, κυρίως ειδικοτήτων (εικαστικών, θεατρολόγων και μουσικών) θα καλυφθούν άμεσα από αναπληρωτές. Ο κ. Στέφος ενημέρωσε τους διευθυντές εκπαίδευσης ότι μέχρι την Τετάρτη, 8 του Σεπτέμβρη, θα έχουν τοποθετηθεί στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το 70% των αναπληρωτών, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.
Σε ερώτηση του κου Στέφου για τη λειτουργία των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η κα. Φωτεινού διαβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για τη στελέχωσή τους, ώστε να συνεχίσουν και φέτος να δέχονται τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, και να υλοποιούν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
    Ο κ. Στέφος τόνισε ότι στόχος όλων μας είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θέλουμε σχολείο σύγχρονο, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, όπου οι μαθητές θέλουν να μαθαίνουν και οι εκπαιδευτικοί νιώθουν ελεύθεροι να διδάξουν τα παιδιά μας χωρίς το φόβο της απόλυσης. Η δική μας πρόταση έχει στόχο να ξανακερδίσουμε το δημόσιο σχολείο, να σταματήσουμε την βαθμιαία ακύρωσή του. Γι΄ αυτό, με τον προϋπολογισμό του 2017, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στο 2,85 % επί του ΑΕΠ. Σιωπηλά αλλά με συστηματική και εξαντλητική δουλειά του Υπουργείου Παιδείας, θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία στην ώρα τους με όλα τα βιβλία, όλους τους δασκάλους και καθηγητές στη θέση τους και με περισσότερους από 7.500 διευθυντές τοποθετημένους στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου οι οποίοι αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.


Ο κ. Στέφος τόνισε επίσης ότι για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια ιδρύθηκαν 600 σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως επίσης και στα Ειδικά Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα την αύξηση των προσλήψεων προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.
Ο κ. Στέφος Γιάννης διαβεβαίωσε ότι θα στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών που πασχίζουν με θέρμη για ένα δημόσιο σχολείο αντάξιο των αναγκών και των οραμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...