Banner Πανω
 
 
 

Κώστας Τασούλας: Η παραμένουσα Κυβέρνηση εκπροσωπεί τον ξεπεσμό.

 

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ.Κώστας Τασούλας μιλώντας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση είπε τα εξής:

« Ένας όχλος χασομέρηδων, εξευτελισμένων από ανάξιους και ανίκανους ηγέτες χλευάζει, προπηλακίζει και αδιαφορεί. Είναι ο κόσμος των Ευαγγελικών και των Ορεστειακών. Είναι ο ξεπεσμός. Έτσι περιγράφει τον ξεπεσμό των αρχών του προηγούμενου αιώνα ο Γιώργος Σεφέρης.

Πώς θα μπορούσαμε να παραφράσουμε και να περιγράψουμε τον σημερινό ξεπεσμό; Ένας θίασος κοινοβουλευτικά ετερόκλητος, ταπεινωμένος από ανάξιους και κυνικούς ηγέτες ψηφίζει, μετακινείται και τελικά στηρίζει. Είναι ο κόσμος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ο κόσμος της εκχωρήσεως της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας. Είναι ο σημερινός ξεπεσμός.

Και αυτόν το σημερινό ξεπεσμό καλείστε να στηρίξετε δια της ψήφου σας δύο φορές και σήμερα το βράδυ και πολύ σύντομα με την ισοπαλή ψήφο σας στη Συμφωνία των Πρεσπών. Και δεν πρόκειται για θάρρος του Πρωθυπουργού, πρόκειται για υπολογισμό του Πρωθυπουργού.

Όταν ο Πρωθυπουργός δεν είχε καταλήξει στην αριθμητική εκτίμηση της καταστάσεως, μιλούσατε για κυβέρνηση ανοχής. Και όταν η αριθμητική εκτίμηση της καταστάσεως, έπειτα από το σκηνοθετημένο διαζύγιο με τον θεοσεβούμενο κ. Καμμένο, κατέληξε, τότε ο Πρωθυπουργός προχώρησε, όχι από θάρρος, αλλά από υπολογισμό, στην υποβολή της προτάσεως εμπιστοσύνης, για να έχει το αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς κρίσης από την οποία κρίση, όμως, απουσιάζει η επίπτωση. Έχετε δει εσείς ποτέ κρίση πολιτική χωρίς επίπτωση; Εσείς δημιουργήσατε κρίση χωρίς, όμως, επίπτωση για σας!

Και ο κ. Καμμένος, ο οποίος όταν έπαιζε ρόλο η ψήφος του να σταματήσει τις Πρέσπες στήριξε την Κυβέρνηση, τώρα που η ψήφος του δεν παίζει ρόλο, αποσύρεται από την Κυβέρνηση, αφού έχει μεταλάβει.

Και επειδή μετέλαβε με δημοσιότητα πριν έρθει εδώ, θα ήθελα, για να ελαφρύνω την ατμόσφαιρα, κύριε Φίλη, να καταθέσω ένα καταπληκτικό κείμενο του Λασκαράτου με τίτλο «Ο θεομπαίχτης». Προφανώς συμβουλεύστε τον κ. Καμμένο να μην κάνει μήνυση στον Λασκαράτο, γιατί έχει πεθάνει εδώ και αιώνες. Έχει εξαλειφθεί, εάν υπάρχει, το αδίκημά του!

«Ο θεομπαίχτης», λέει ο Λασκαράτος, «κάνει έργον του την θρησκεία. Εκμεταλλεύεται τον ουρανό, για να ζη στη γη. Αν είναι τοκογλύφος, ρίχτει πέπλον παχυλόν απάνου στα στραγγαλίσματα. Αν είναι τραπεζορρίχτης», τι ωραία λέξη, δεν την είχα ξανακούσει, αυτός που χρωστάει στις τράπεζες, «ξαναποχτά εμπιστοσύνην και νέα κεφάλαια. Ο θεομπαίχτης ευχαριστείται μόνον εις την εν ασφαλεία διαβολήν και συκοφαντίαν. Οι μόνοι ανόητοι τον υπολήπτονται και εκείνοι είναι τα μπαίγνιά του, και στην περίσταση τα θύματά του». Και φοβάμαι πως και αυτοί πλέον έχουν εξαφανιστεί.

Πάρτε, λοιπόν, τον θεομπαίχτη του Λασκαράτου. Αφού τον στερηθήκατε, δήθεν, κοινοβουλευτικά, απολαύστε τον λογοτεχνικά.

Έχουμε, λοιπόν, τώρα μία σκηνοθεσία κρίσης και μία παραδοξότητα: η παραμονή της Κυβέρνησης να βλάπτει τη χώρα, να είναι δηλαδή η παραμονή της Κυβέρνησης παράγων αστάθειας.

Και ήδη, αν ξεφύγουμε από την Αίθουσα αυτή και προσπαθήσουμε να δούμε τα μηνύματα τα γύρω, βλέπουμε τα πρώτα προανακρούσματα της προεξοφλήσεως του υπολογισμού του Πρωθυπουργού, της προεξοφλήσεως, δηλαδή, αυτού του πρωτοφανούς εκατόν πενήντα ένα που θα επιδιώξετε τα μεσάνυχτα.

Έχουμε ήδη ανησυχίες από την κακή πορεία των προαπαιτούμενων της δεύτερης μεταδανειακής αξιολόγησης και έχουμε επίσης και την ανακοίνωση από τα πρόδρομα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στοιχείων και αποδείξεων επιβράδυνσης της οικονομίας το επόμενο εννιάμηνο. Εννιάμηνο, όσο ακριβώς είναι και η συνταγματική θητεία αυτής της Κυβέρνησης. Και να που πραγματώνεται το παράδοξο. Η παραμονή σας στην εξουσία να είναι παράγων όχι ευστάθειας, αλλά να είναι παράγων αστάθειας για τη χώρα.

Και τελειώνω λέγοντας ότι η ψήφος σήμερα το βράδυ δεν έχει να κάνει ούτε με τον Γοργοπόταμο, ούτε με τις αφίσες, ούτε με την παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε με όλους εκείνους τους μύθους και τους θρύλους με τους οποίους ποτίζετε τον εαυτό σας για να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να στηρίξετε μία επιζήμια Κυβέρνηση, που πλησίστια βαδίζει σε μία επιζήμια εθνικά συμφωνία.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι ό,τι και να λέτε, ό,τι και να πείτε έχει λεχθεί ήδη από τον πρώτο Ολυνθιακό. Από το τελευταίο εκβάν το προηγούμενο κρίνεται, «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».

Και θα κριθείτε όχι από τις ιδεολογικές σας καταβολές, που τις έχετε εξωραΐσει, ούτε από την αντιπαλότητά σας με μια ανύπαρκτη Δεξιά, την οποία εμφανίζετε ότι τάχα είναι τόσο φρικιαστικά κακομούτσουνη ενώ δεν είναι. Θα έχετε βλάψει τη χώρα δίνοντας κυβερνητική σταθερότητα στον εαυτό σας, αλλά βάζοντας τη χώρα σε μία μικρότερη ή μεγαλύτερη και πάντως μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 περιπέτεια και δοκιμασία που ούτε η χώρα την αξίζει ούτε εσείς εν σχέσει με την υστεροφημία σας θα δείτε ότι την αντέχετε.

Γι’ αυτό το βράδυ σήμερα μείνετε με τον εαυτό σας, μείνετε με τις ευθύνες σας, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Εμείς θα τις αναλάβουμε. Το μόνο παρήγορο αυτών των εξελίξεων είναι ότι αργότερα ή συντομότερα ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και αυτό που θα πει θα είναι συντριπτικό για εσάς και ανορθωτικό για τη χώρα.

Κύριε Μητσοτάκη, σας περιμένει η γοητεία τεράστιων ευθυνών. Ομολογώ ότι σας ζηλεύω».

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...