Banner Πανω
 
 
 

Χρήστος Γκόκας. Ερώτηση-ΑΚΕ σχετικά με την προμήθεια γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε.

 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Χρήστος Γκόκας, ως Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, μαζί και με άλλους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, σχετικά με την προμήθεια γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε..

Αναλυτικά αναφέρουν ότι πλήθος εταιρειών έχουν προμηθευτεί είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξη των εργαζομένων τους από τον κορωνοϊό. Οι εποπτευόμενες όμως εταιρείες από δημόσιους φορείς, είναι επιβεβλημένο να ακολουθούν όλες τις σύννομες διαδικασίες, με απόλυτη διαφάνεια, για την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.

Επισημαίνουν ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κατά την περίπτωση προμήθειας γαντιών από τις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), όπως παρουσιάζεται και στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ),  η ανάδοχος εταιρεία έχει ως κύρια ασχολία την κατασκευή και εμπορία επίπλων, αλλά και ξυλουργικές εργασίες, με έδρα τις Σέρρες, και πρόσφατα συμπεριέλαβε στο καταστατικό της και το εμπόριο ειδών -μέσων ατομικής προστασίας.

Παράλληλα τονίζουν ότι τα 16.000 τεμάχια που προμηθεύονται με τιμή μονάδας 12,25 €, κάθε άλλο παρά οικονομική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, επειδή είναι αρκετά υψηλή, ακόμα και σε σχέση με τιμές λιανικής για το συγκεκριμένο είδος, και κυρίως για μία παραγγελία χονδρικής όπως είναι η συγκεκριμένη.

Επιπλέον σημειώνουν ότι σε κάθε διαγωνισμό προμήθειας ή έργου σε δημόσιο φορέα μετά από αξιολόγηση, επιλέγεται η βέλτιστη και οικονομικότερη προσφορά για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης, αλλά ακόμα περισσότερο όταν αυτό ανέρχεται στα 243.040,00 €.

Τέλος οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρουν ότι από τις συμπτώσεις, καθώς και από τα δεδομένα και τα στοιχεία του διαγωνισμού, εύλογα δημιουργούνται προβληματισμοί, και απευθύνουν μια σειρά ερωτημάτων προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το χρόνο διενέργειας του εν λόγω διαγωνισμού προμήθειας, με ποια διαδικασία έγινε, ποιες ήταν οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, ποια ήταν η πορεία του διαγωνισμού, ποιοι υποψήφιοι προμηθευτές συμμετείχαν και ποια ήταν η αξιολόγησή τους. Ακόμα ζητούν απαντήσεις για τη σύνθεση της επιτροπής, ή των επιτροπών, για κάθε φάση του διαγωνισμού. Επίσης για την τεκμηρίωση όλων των στοιχείων καλούν τον κ. Υπουργό να τους καταθέσει όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα, μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής ή των επιτροπών για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή

Θέμα: «Άμεση επανεξέταση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της πανάκριβης προμήθειας γαντιών από τις ΟΣΥ Α.Ε.».

 

Κύριε Υπουργέ,

Εξαιτίας της πανδημίας που βιώνουμε, πάνω από ένα έτος στην χώρα μας, εκτός από τους πολίτες, και πλήθος εταιρειών έχουν χρειαστεί και προμηθεύονται είδη ατομικής προστασίας με σκοπό την προφύλαξη των εργαζομένων τους από τον κορωνοϊό. Για τις προμήθειες, που πραγματοποιούνται από εταιρείες οι οποίες εποπτεύονται από δημόσιους φορείς, είναι απόλυτα επιβεβλημένο να ακολουθούνται όλες οι σύννομες διαδικασίες, να διενεργούνται με απόλυτη διαφάνεια και να προστατεύεται το Δημόσιο Συμφέρον.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο για την προμήθεια γαντιών που ενέκριναν οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), όπως χαρακτηριστικά παρουσιάζεται και στην σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 9ΩΒ1ΟΚΩ0-ΜΒΕ), από εταιρεία με κύρια ασχολία την κατασκευή και εμπορία επίπλων,  αλλά και ξυλουργικές εργασίες, με έδρα τις Σέρρες, η οποία πρόσφατα συμπεριέλαβε στο καταστατικό της και το εμπόριο ειδών -μέσων ατομικής προστασίας.

Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη προμήθεια αναφέρεται σε 16.000 τεμάχια με τιμή μονάδας 12,25 €, που για το συγκεκριμένο είδος η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλή, υψηλότερη και από τιμές λιανικής για το είδος αυτό, και κυρίως για μία παραγγελία χονδρικής όπως είναι η αναφερόμενη.

Τα δεδομένα και τα στοιχεία του διαγωνισμού αυτού εύλογα δημιουργούν προβληματισμούς και οι συμπτώσεις είναι πολλές.

Επειδή κάθε διαγωνισμός προμήθειας ή έργου που πραγματοποιείται σε δημόσιο φορέα, σκοπό έχει την αξιολόγηση και στη συνέχεια την επιλογή της βέλτιστης και οικονομικότερης προσφοράς, για τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος,

Επειδή για κάθε ποσό δημοσίου που ξοδεύεται απαιτείται η τεκμηρίωση της δαπάνης, ακόμα περισσότερο όταν αυτό ανέρχεται στα 243.040,00 €,

Επειδή σε κάθε περίπτωση οι όροι πρέπει να είναι απολύτως καθαροί και η Διαφάνεια επιβεβλημένη,

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

1. Πότε διενεργήθηκε ο εν λόγω διαγωνισμός προμήθειας, με ποια διαδικασία και ποιες ήταν οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούσε;

2. Ποια ήταν η πορεία του διαγωνισμού, ποιοι υποψήφιοι προμηθευτές συμμετείχαν και ποια ήταν η αξιολόγησή τους;

3. Ποια ήταν η σύνθεση της επιτροπής, ή των επιτροπών, για κάθε φάση του διαγωνισμού;

 

Και παρακαλούμε για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα, μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής ή των αντίστοιχων επιτροπών για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση αυτού του διαγωνισμού.

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 

Χρήστος Γκόκας

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

 

Μιχάλης Κατρίνης

 

Ανδρέας Λοβέρδος

 

Κώστας Σκανδαλίδης

 

Απόστολος Πάνας

 

Νάντια Γιαννακοπούλου

 

Γιώργος Καμίνης

 

Χάρης Καστανίδης

 

Ευαγγελία Λιακούλη

 

Βασίλης Κεγκέρογλου


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...