Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη νέας πρόβλεψης μειωμένων εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020.

 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και κ. Γιώργο Μουλκιώτη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την ανάγκη για νέα πρόβλεψη πληρωμής των ασφαλιστικών οφειλών των ελευθέρων επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου- Μαίου 2020.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για το διάστημα από Φεβρουάριο έως Μάιο του 2020, μειωμένες κατά 25%, λόγω της πανδημίας. Όμως τα ειδοποιητήρια για τους εν λόγω μήνες είχαν διορία πληρωμής από πέντε έως οκτώ μέρες, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων να μην προλάβει να επωφεληθεί αυτής της μείωσης, καθώς μετά την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής δεν ίσχυε η μείωση της οφειλής.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν εξετάζει το ενδεχόμενο για πρόβλεψη νέας εκκαθάρισης με τη δυνατότητα επιλογής μειωμένης εισφοράς για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάιο 2020 και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

      

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.  Κ. Χατζηδάκη

             

Θέμα: «Αναγκαία μια νέα πρόβλεψη για μειωμένες οφειλές ελευθέρων επαγγελματιών λόγω COVID-19 για την περίοδο Φεβρουαρίου– Μαίου 2020»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ένα από τα μέτρα που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αφορούσε τις μειωμένες κατά 25% εισφορές του ΕΦΚΑ για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Τα ειδοποιητήρια που αφορούσαν τον μήνα Φεβρουάριο εκδόθηκαν στις 04.04.2020 (ημέρα Σάββατο) με καταληκτική ημερομηνία 10.04.2020, δηλαδή μόνο πέντε εργάσιμες ημέρες.

Τα ειδοποιητήρια που αφορούσαν τον μήνα Μάρτιο εκδόθηκαν στις 24.04.2020 με καταληκτική ημερομηνία 05.05.2020. Επιπλέον, για τις εισφορές του Απριλίου και του Μαΐου του ιδίου έτους η διορία πληρωμής ήταν αντίστοιχα πέντε και οκτώ ημέρες.

Επειδή οι εισφορές δεν ανακοινώθηκαν εγκαίρως και σε σταθερές ημερομηνίες, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι πληρωμές συναδέλφων μηχανικών,

Επειδή δεν υπήρχε επιλογή να δηλωθεί ότι επιθυμεί κάποιος να ενταχθεί στο μειωμένο καθεστώς ή όχι, άρα μόνος τρόπος πληρωμής ήταν το ποσό των 165,00 €, για την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία,

Επειδή σκοπός των μειωμένων εισφορών ήταν η οικονομική διευκόλυνση των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι η δημιουργία νέων κακοπληρωτών,

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 1. Εξετάζετε το ενδεχόμενο πρόβλεψης νέας εκκαθάρισης με τη δυνατότητα επιλογής μειωμένης εισφοράς για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάϊο 2020 και εκκαθάριση των καταβολών; Αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα;

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου