Banner Πανω
 
 
 

Χρήστος Γκόκας: Ερώτηση σχετικά  με την παράταση επαγγελματικών μισθώσεων

 

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τον συνάδελφό του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλη Κατρίνη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την ανάγκη για παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων που έληξαν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι με τον Ν. 4790/2021 στο άρθρο 111 θεσμοθετείται παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις, στις οποίες είχε ανασταλεί η λειτουργία τους, κατά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Η παράταση αυτή θα έχει χρονικό περιθώριο αντίστοιχο με αυτό που ήταν κλειστή η επιχείρηση. Όμως θα πρέπει ο μισθωτής να μην έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στον εκμισθωτή.

Επιπλέον επισημαίνουν ότι η εν λόγω παράταση αν και είναι προς όφελος των επαγγελματιών, καθώς ακόμα βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με πολλές επιχειρήσεις είτε να παραμένουν ακόμα κλειστές, είτε να λειτουργούν μερικώς, δεν τους διευκολύνει απόλυτα, διότι το χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων ήταν, μόλις,  ένας μήνας. Όπως ήταν φυσιολογικό πολλοί δικαιούχοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση, δηλαδή μέχρι τις 30-4-21, καθώς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατανοώντας τις καταστροφικές συνέπειες,  από την υγειονομική κρίση, που ακόμα βιώνουν οι επαγγελματίες, και ενώ είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουν ξανά να ορθοποδήσουν, ρωτούν τον κ. Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των μισθώσεων μετά από ορισμό νέας προθεσμίας υποβολής των σχετικών αιτημάτων, για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι δικαιούχοι το επιθυμούν.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη

             

Θέμα: «Παράταση επαγγελματικών μισθώσεων»

 

Κύριε Υπουργέ,

Υπάρχουν αρκετά αιτήματα επαγγελματιών, πληγέντων από Covid-19, για την παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων που έληξαν, για διάστημα ίσο με το χρόνο που παρέμειναν κλειστοί με κρατική εντολή.

Με τον Ν. 4790/2021 στο άρθρο 111 θεσμοθετήσατε την παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Η παράταση αυτή θα έχει ισόποσο χρονικό διάστημα με αυτό κατά το οποίο ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις. Κύρια προϋπόθεση είναι ότι από τη πλευρά του μισθωτή δεν θα πρέπει να οφείλει κανένα μίσθωμα προς τον εκμισθωτή.

Παρόλο που η νομοθετική αυτή παρέμβαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε εν μέσω αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης, με ανοιχτές και κλειστές επιχειρήσεις και χωρίς να έχει αποκατασταθεί για τους πολίτες η πλήρης «ελευθερία» τους, ορίσατε διάστημα ενός μόνο μήνα προκειμένου να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους μισθωτές. Όμως πολλοί ήταν οι δικαιούχοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση μέχρι τις 30-4-21, καθώς δεν είχε και δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί η κανονική για πολλούς  λειτουργία τους και δεν έλαβαν έγκαιρα γνώση.

Επειδή ένα θετικό μέτρο για τους επαγγελματίες, που έχουν υποστεί καταστροφικές συνέπειες, λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν θα πρέπει να απαξιώνεται από τις ασφυκτικές προθεσμίες ένταξης στη ρύθμιση,

Επειδή οι επαγγελματίες, εν μέσω κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν επιπλέον δαπάνες για τη μετεγκατάσταση της επιχείρησής τους σε περίπτωση λήξης του μισθώματός τους,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

 1. Είναι στις προθέσεις σας η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση όσοι δικαιούχοι το επιθυμούν;

                                 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

                  

Χρήστος Γκόκας

           

Μιχάλης Κατρίνης


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...