Banner Πανω
 
 
 

Χρήστος Γκόκας. Βουλευτής Άρτας ''ΚΙΝΑΛ''.Η ομιλία μου σχετικά με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022

Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2022, τόνισε ότι η συνέχιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι κοινωνικές ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές τους, δημιουργούν για τη χώρα μια σκληρή πραγματικότητα, ενώ τα λάθη και οι παραλείψεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ΕΣΥ, για τους εμβολιασμούς, για τα μέτρα και την τήρησή τους, είναι πολλά, έχουμε, δυστυχώς, μεγάλο αριθμό απωλειών σε ανθρώπινες ζωές και επεσήμανε ότι επιβάλλεται να υπάρξει Εθνικός Διάλογος γι’ αυτά τα θέματα.

Επίσης τόνισε ότι  η οικονομία πασχίζει να σταθεί όρθια τη στιγμή που η Κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό του 2022, και με βασικό επιχείρημα την προβλεπόμενη ανάπτυξη στο 4,5 % για το 2022, προσπαθεί να πείσει για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την επιστροφή σε μια κανονικότητα, για την οποία οι άνθρωποι της αγοράς, της πραγματικής οικονομίας, της εργασίας και της παραγωγής, οι εργαζόμενοι, οι νέοι,  έχουν τη δική τους, εντελώς διαφορετική, άποψη.

Σημείωσε τα τεράστια προβλήματα στην κοινωνία, με την ακρίβεια παρούσα, τον πληθωρισμό στο 4,8 %, τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου και της εστίασης. Αλλά και τον Πρωτογενή Τομέα, χωρίς ενισχύσεις και χωρίς επενδύσεις. Χαρακτηριστικά σημείωσε “...Υπάρχει θέμα βιωσιμότητας δραστηριοτήτων και επιβίωσης  οικογενειών. Κύριοι της Κυβέρνησης πριν και όταν και εφόσον κάνετε εκπτώσεις ή οτιδήποτε άλλο για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν θα υπάρχουν δραστηριότητες,  δεν αντέχουν παραγωγοί και επιχειρήσεις. Υπάρχουν πλέον λογαριασμοί με τριπλασιασμό του κόστους ρεύματος, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αντίστοιχα επιβαρύνονται και τα νοικοκυριά. ..”

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η  χώρα υστερεί απελπιστικά, στις επενδύσεις και επεσήμανε ότι είναι αμφίβολη η υλοποίηση των προβλέψεων και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Ως υπεύθυνος της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για τον Τομέα των Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε επίσης, και στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  που ανέρχεται για το 2022 σε 2,046 δισ. ευρώ, έναντι 1,86 δισ. το 2021 καθώς προβλέπονται επιπλέον 200 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Στάθηκε στην ανεπάρκεια ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το σύνολο των Υποδομών της χώρας και την αναβάθμιση του Εθνικού συστήματος Μεταφορών, ενώ το Πρόγραμμα Έργων 13 δισ. είναι ακόμα στο επίπεδο των εξαγγελιών.

Σημείωσε επίσης τις καθυστερήσεις και τη στασιμότητα στα πολλά μεγάλα οδικά έργα , όπως ο Άξονας Πάτρα-Πύργος και ο ΒΟΑΚ. Ιδιαίτερα για την Ιόνια Οδό, και το Τμήμα Γιάννενα-Κακκαβιά επεσήμανε ότι υποβαθμίζεται και μετατρέπεται σε οδικό άξονα πλάτους 12,5 m. Μια επιλογή αντίθετη με την ιδιαίτερη περιφερειακή και εθνική σημασία του έργου, η οποία βρίσκει αντίθετους τους Ηπειρώτες και όχι μόνο, και σημείωσε ότι το έργο αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί σαν αυτοκινητόδρομος, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι κάθετες συνδέσεις της Πρέβεζας, με Ιόνια και Εγνατία Οδό. Ενώ για το πακέτο των σιδηροδρομικών έργων 4 δις. Ευρώ  ανέφερε οτι δεν περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη Σιδηροδρομική Εγνατία, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο, ούτε το δίκτυο της Πελοποννήσου μετά την Πάτρα, ούτε τη σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας, ούτε και τη συνολική αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην Άρτα , μια παραγωγική περιοχή, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματά της  και ειδικότερα σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός και πρόβλεψη ένταξης, ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης, για κανένα μεγάλο έργο, όπως τα Εγγειοβελτιωτικά έργα της πεδιάδας Άρτας, η ολοκλήρωση του Αρδευτικού Πέτα-Κομπότι, τα έργα Αξιοποίησης του Αμβρακικού Κόλπου, η Αντιπλημμυρική προστασία- οριοθέτηση – διευθέτηση κοίτης Αράχθου, η αξιοποίηση Γεωθερμικού πεδίου Άρτας. Έργα απαραίτητα, αλλά στάσιμα ή χωρίς καν έναρξη.

Και συνεχίζοντας  για τα προβλήματα της περιοχής του χαρακτηριστικά τόνισε “...Μια περιοχή, όπου πλήττονται όλοι οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι, με τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, χωρίς ενισχύσεις, για την απώλεια της περυσινής χρονιάς σε εσπεριδοειδή και ελιά, και χωρίς αποζημιώσεις για την ακαρπία από τον παγετό της Άνοιξης, με αυξήσεις στο πετρέλαιο, και στο ρεύμα, στις ζωοτροφές και στα αγροεφόδια. Μια περιοχή με προβλήματα και ελλείψεις στο Νοσοκομείο, που έχουν εξαντλήσει κάθε αντοχή του ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Με τον κίνδυνο για τη λειτουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων για την Άρτα και όλη την Ήπειρο, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και του τρόπου που εφαρμόζεται…”

Κλείνοντας επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει και στηρίζει την Περιφερειακή και βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη, είναι δίπλα στον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Θέλει οι νέοι να μένουν στον τόπο τους, και να ζουν όλοι με αξιοπρέπεια. Τόνισε δε, ότι αυτός ο Προϋπολογισμός, δεν μπορεί να δώσει ρεαλιστικές λύσεις για την κοινωνία, δεν στηρίζει την πραγματική ανάπτυξη και δεν είναι αξιόπιστος, και για αυτό, και ο ίδιος μαζί με την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα, τον καταψηφίζουν.

 

Σχετικό Βίντεο της Ομιλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=nqvyU8o4eaU


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...