Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τον άδικο χαμό  ασθενών με COVID-19


Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Υγείας και ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου και συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα,  κ. Ισίδωρο Ντογιάκο. 

Ο κ. Κουρουμπλής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, με την οποία καταγγέλλει συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις, από τις οποίες προκύπτει η συνειδητή επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μην προχωρήσει το πρόγραμμα εγκατάστασης των μονάδων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου, στα κρατικά νοσοκομεία, με συνέπεια, να χαθούν αδίκως συνάνθρωποί μας αλλά και να ευνοηθούν συγκεκριμένες εταιρείες ενός κλάδου και συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

Όταν μέχρι και σήμερα, o συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Covid - 19, ξεπερνά τους 30.000 – διπλάσιος αριθμός σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ο θάνατος, των περισσοτέρων εξ’ αυτών,  γεννά έντονα ερωτηματικά  - η μηνυτήρια αναφορά του κ. Κουρουμπλή, έρχεται να αναδείξει, συμπληρωματικά, καίρια ζητήματα, επιπρόσθετα με:

α) Τα αποτελέσματα της επίμαχης μελέτης των καθηγητών Θ. Λύτρα και Σ. Τσιόδρα, για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας, όπου η θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 αυξήθηκε από 25% έως 57% ανάλογα με την πληρότητα των ΜΕΘ καθώς και για την υποστελέχωση του ΕΣΥ. Η εν λόγω μελέτη εντάχθηκε στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό.

β) Τις καταγγελίες του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκου, για τις οποίες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, παρήγγειλε έρευνα που εντάχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές, με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

γ) Τις καταγγελίες για θανάτους διασωληνωμένων ασθενών με CoViD-19, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με τη σχετική αναφορά την οποία έχει καταθέσει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ζητείται, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρουμπλής, η διερεύνηση των ευθυνών για τους χιλιάδες θανάτους διασωληνωμένων ασθενών, εκτός ΜΕΘ, των οποίων, την εποπτεία ροής του οξυγόνου, δεν είχαν εντατικολόγοι, αλλά μη ειδικοί γιατροί, η διερεύνηση για την μη έγκαιρη εισαγωγή μονοκλωνικών και αντιικών φαρμάκων, στα νοσοκομεία και τέλος, η διερεύνηση των αιτιών για την αύξηση, κατά 22%, των θανάτων ασθενών, από άλλες νόσους, την περίοδο της πανδημίας.


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου