Banner Πανω
 
 
 

Προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της Ουκρανίας, μετά την πτώση του αεροσκάφους Αντόνοφ στην περιοχή της Καβάλας


Ερώτηση, αναφορικά με την προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους της Ουκρανίας, μετά την πτώση του αεροσκάφους Αντόνοφ στην περιοχή της Καβάλας και επιμέρους ζητήματα σχετικά με το φορτίο του Αντόνοφ, την προέλευσή του και τον προορισμό του, κατέθεσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής, στην ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στη Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα του πιστού συμμάχου, έσπευσε να στείλει πυρομαχικά στην Ουκρανία. Πυρομαχικά που δεν γνωρίζουμε εάν θα λείψουν από την δική μας επιχειρησιακή αναγκαιότητα και κυρίως υλικό για το οποίο ουδέποτε τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής». Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει ότι παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ακόμα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις για την αποστολή των πυρομαχικών και των οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι μετά το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους Αντόνοφ, λόγω βλάβης, στην περιοχής της Καβάλας, δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα τι ακριβώς μετέφερε και που.

Ο βουλευτής ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τον προορισμό του αεροσκάφους και το ακριβές φορτίο του. Παράλληλα σημειώνει ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αντόνοφ είναι η Meridian Air Cargo, η οποία λέγεται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις παράνομων μεταφορών όπλων, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ενώ ταυτόχρονα, η Ιντερπόλ προειδοποιεί για τον κίνδυνο τα όπλα που αποστέλλονται ως βοήθεια στην Ουκρανία, να καταλήγουν μαζί με άλλων χωρών, στη μαύρη αγορά». 

Εν συνεχεία, ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «παρά την βοήθεια σε πυρομαχικά, πυρομαχικά πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο, παρά το ατύχημα του Αντόνοφ που εκτός από τους νεκρούς επιβαίνοντες παρ΄ ολίγο να είχαμε θύματα και κατοίκους της περιοχής, παρά  την άρνηση της Ουκρανίας να μας δώσει απαντήσεις για τα πυρομαχικά που κουβαλούσε, τώρα η Ουκρανία έχει το θράσος να μας απειλεί και με κυρώσεις σε ελληνικές εταιρείες, σε κανάλια και σε τάνκερ που δραστηριοποιούνται νόμιμα. Την ίδια στιγμή από την πλευρά της Ρωσίας η Ελλάδα μπήκε στην μαύρη λίστα των μη φιλικών χωρών προς αυτήν. Με λίγα λόγια η ελληνική κυβέρνηση με την έμπρακτη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και με την άρνησή της να ενημερώνει το ελληνικό κοινοβούλιο για τις ενέργειές της έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε δυσμενή θέση τόσο απέναντι στην Ρωσία όσο και στην Ουκρανία». 

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο κ. Κουρουμπλής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό: Ποιο ακριβώς ήταν το φορτίο του Αντόνοφ που έπεσε στην περιοχή της Καβάλας στις 16 Ιουλίου 2022, ποια η προέλευση, και ποιος ο προορισμός του, αληθεύει ότι ο πιλότος δεν ήθελε να προσγειώσει σε ελληνικό έδαφος και γιατί υπάρχει επίσημη απειλή της Ουκρανίας προς την χώρα μας για τυχόν κυρώσεις;


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας