Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη, σχετικά

με το υπ’ αριθμ. Πρωτ 257/27-09-2022 Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της ΠΟΕ- ΠΦΥ, που αφορά στην μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κ.Υ. Άρτας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Με την Αναφορά του ο κ. Γκόκας επισημαίνει ότι, στο ανωτέρω αναφερόμενο έγγραφο, τονίζεται ότι το υγειονομικό προσωπικό του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κ.Υ Άρτας, άδικα και αναίτια μετακινείται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Άρτας, των οποίων ο αριθμός που εξυπηρετούνται μηνιαίως από το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άρτας, ξεπερνά τους 500 έως και 600.

Επίσης στο έγγραφο αυτό υπογραμμίζεται, ότι στο συγκεκριμένο εργαστήριο υπηρετούν μόλις δύο εργαζόμενοι ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, εκ των οποίων, ο ένας υπάλληλος διαρκώς μετακινείται το τελευταίο έτος στο Γ.Ν. Άρτας, και ο δεύτερος υπάλληλος, είναι Ακτινοδιαγνώστης Ιατρός, που και αυτός μετακινείται, ενώ παρατίθενται και συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο αντίστοιχο εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

Επίσης, επισημαίνει ότι για τους λόγους αυτούς, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΠΦΥ, ζητούν την άμεση ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης του υγειονομικού προσωπικού που στελεχώνει το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Άρτας.

Κλείνοντας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί το υγειονομικό προσωπικό του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Κ.Υ. Άρτας, αλλά και να ενισχυθεί με νέες προσλήψεις και να ενημερωθεί για τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Προς:   Τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρη

Θέμα: «Προβλήματα λόγω της μετακίνησης του υγειονομικού προσωπικού του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΚΥ Άρτας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω ως Αναφορά, το υπ’ αριθμ. Πρωτ 257/27-09-2022 Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της ΠΟΕ- ΠΦΥ, το οποίο σας έχει ήδη κοινοποιηθεί, και αφορά στην μετακίνηση του υγειονομικού προσωπικού του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΚΥ Άρτας στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Όπως σημειώνεται σε αυτή την αναφορά, το υγειονομικό προσωπικό του ακτινολογικού εργαστηρίου του Κ.Υ Άρτας, άδικα και αναίτια μετακινείται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας , με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Άρτας, των οποίων ο αριθμός που εξυπηρετούνται μηνιαίως από το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΚΥ Άρτας, ξεπερνά τους 500 έως και 600.

Τονίζεται δε, ότι στο συγκεκριμένο εργαστήριο υπηρετούν μόλις δύο εργαζόμενοι ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, εκ των οποίων, ο ένας υπάλληλος διαρκώς μετακινείται το τελευταίο έτος στο ΓΝ Άρτας , και ο δεύτερος υπάλληλος, είναι Ακτινοδιαγνώστης Ιατρός, που και αυτός μετακινείται, ενώ παράλληλα αναφέρουν συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στο αντίστοιχο εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.

 Για τους λόγους αυτούς, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΠΦΥ, ζητούν την άμεση ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης του υγειονομικού προσωπικού που στελεχώνει το  Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΚΥ Άρτας.

Παρακαλείσθε, κ. Υπουργέ, να λάβετε υπόψη το σοβαρό αυτό ζήτημα και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί το υγειονομικό προσωπικό του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο ΚΥ Άρτας, αλλά και να ενισχυθεί με νέες προσλήψεις,  και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας. 

Ο αναφέρων βουλευτής

Χρήστος Γκόκας  


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου