Ομιλία του στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών...

 

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγή, κ. Χρήστος Γκόκας, στην Ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στο Νομοσχέδιο για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών,  την κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών, σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και τα ατομικά Δικαιώματα πολιτών μέσα από διάλογο και σύνθεση απόψεων κομμάτων, φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, η ευκαιρία αυτή χάθηκε με πλήρη ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, που κινήθηκαν όλη αυτή την περίοδο, με αποκορύφωμα τη σημερινή καθυστερημένη νομοθέτηση, με σκοπιμότητα, για τη συγκάλυψη, αλλά και την εκ των υστέρων νομιμοποίηση της παρατυπίας και της παρανομίας.

Ενώ επεσήμανε τη συνδρομή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να στηθεί το δίπολο του διχαστικού και τοξικού λόγου, για την πολιτική εξυπηρέτηση και των δύο.

Και χαρακτηριστικά αναρωτήθηκε “...Που ήταν η ανάληψη της ευθύνης του Πρωθυπουργού, όταν επέλεξε, το 2019, αμέσως μετά την εκλογή του, να έχει ο ίδιος την εποπτεία, τον έλεγχο επομένως και την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΥΠ; Και δεν δικαιούται να γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, το λόγο της παρακολούθησης του;

Που είναι η αξιοπιστία του Πρωθυπουργού όταν μετά τις εξαγγελίες του ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αυτοδιαψεύδεται συνεχώς, όταν όλα κινούνται εντελώς αντίθετα, και το αποτέλεσμα είναι οι υποσχέσεις να μένουν λόγια του αέρα, κενά περιεχομένου, μέσα από την αναδρομική «νομιμοποίηση» παράνομων ενεργειών, με την ΑΔΑΕ στο περιθώριο, όλο αυτό το διάστημα μετά το καλοκαίρι, αλλά και με την πρωτοφανή αφαίρεση από αυτή, της αρμοδιότητας και της ευθύνης να ενημερώνει αυτόν που παρακολουθείται, στην περίπτωση που δεν έχουν προκύψει, μετά την παρακολούθηση, επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του, όπως προβλέπετε στο Νομοσχέδιο...”

Επί πλέον τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σωστή νομοθέτηση, όταν ο κύριος στόχος αφορά στην εξαφάνιση της ενοχής του ίδιου του Πρωθυπουργού και σημείωσε ότι η  εικόνα-κοκορομαχία των 2 αρχηγών, του κ Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, αποτελεί ασέβεια απέναντι, στον Έλληνα πολίτη, που δοκιμάζεται σκληρά από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τον Έλληνα παραγωγό που δεν έχει εισόδημα, που πουλάει μισοτιμής και τα έξοδα είναι τεράστια, τους επαγγελματίες, τον βιοτέχνη, τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κινήθηκε με απόλυτα θεσμικό τρόπο, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και κάλεσε την Κυβέρνηση να δεχθεί τις σοβαρές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση, ότι επί 5 μήνες προσπάθησε να πείσει ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί τον ελληνικό λαό, με την επικοινωνιακή της τακτική, προπαγανδίζοντας αυτή την άποψη, με τρόπο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

Επίσης, υπογράμμισε ότι  για το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, αυτή η υπόθεση δεν θα κλείσει ποτέ, μέχρι να μάθουν όλοι την αλήθεια, μέχρι να διασφαλιστεί ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα επαναληφθούν, και ότι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, θα αγωνισθεί για να αποκτήσει η χώρα μας θεσμικό πλαίσιο σύμφωνο με την ευρωπαϊκή κανονικότητα και να εξυπηρετηθεί η Εθνική Ασφάλεια και όχι η παρακολούθηση των πολιτικών αντιπάλων του κάθε Πρωθυπουργού.

Επανέλαβε την πρόταση να αναλάβει η Βουλή τον έλεγχο των κινητών των Βουλευτών, όπως έγινε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα πλαίσια του Προϋπολογισμού της Βουλής, όσων Βουλευτών το επιθυμούν, είτε φέρονται ως παρακολουθούμενοι, είτε όχι.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημασία έχει, με  θεσμικό τρόπο να φανεί η αλήθεια και αυτό η Κυβέρνηση δεν το συμμερίζεται, αφού έφερε στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο που δε σέβεται τις δημοκρατικές αξίες και τη διαφάνεια, με μια απαράδεκτη νομοθέτηση που προκαλεί τη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου