Κώστας Μπάρκας: Χωρίς μονίμους φυσικοθεραπευτές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας- με λύσεις ανάγκης εξυπηρετούνται οι ασθενείς

 

Στις ελλείψεις που καταγράφονται στο σύνολο σχεδόν των ιατρικών και όχι μόνο ειδικοτήτων, που εξυπηρετεί το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις στη θέση του φυσικοθεραπευτή, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης. Την υποστελέχωση και σε αυτή την ειδικότητα φέρνει με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, την οποία συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι από τα ελάχιστα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν έχουν μόνιμη θέση φυσιοθεραπευτή, ενώ το φαινόμενο έλλειψης κρίσιμων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τείνει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ενώ στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας προβλέπεται η πλήρωση δύο μόνιμων θέσεων φυσιοθεραπευτών, εντούτοις αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας, η θητεία του οποίου ανανεώνεται μέσα από ολιγόμηνης διάρκειας συμβάσεις.

Οι κύριοι Μπάρκας και Παναγιωτόπουλος ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, καλύπτοντας με μόνιμες θέσεις την εν λόγω ειδικότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου. Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση.

Αθήνα, 30/10/2023

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Υποστελεχωμένο και ως προς τη θέση φυσιοθεραπευτή το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας»

 

Μπροστά στις τόσες ελλείψεις, που έχουν επανειλημμένα καταγραφεί και παρουσιαστεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εμφανίζονται στο σύνολο σχεδόν των ιατρικών και όχι μόνο ειδικοτήτων, που εξυπηρετεί το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις στη θέση του φυσικοθεραπευτή, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης ειδικά σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι από τα ελάχιστα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν έχουν μόνιμη θέση φυσικοθεραπευτή.

Ειδικότερα, ενώ στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας προβλέπεται η πλήρωση δύο μόνιμων θέσεων φυσικοθεραπευτών, οι θέσεις αυτές δεν καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό, αντιθέτως υπάρχει ένας συμβασιούχος, η θητεία του οποίου ανανεώνεται μέσα από ολιγόμηνης διάρκειας συμβάσεις.

Αυτά παρατηρούνται όταν η ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή είναι απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της παροχής επαρκών υπηρεσιών των υπαρχουσών κλινικών του νοσοκομείου, όπως η παθολογική, η’ η καρδιολογική, καθώς και για την αντιμετώπιση πλευμονολογικών ή ορθοπεδικών περιστατικών. Κατά συνέπεια, η παροχή επαρκών υπηρεσιών υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας εξαρτάται και από την ανανέωση κάθε τόσο του ενός και μόνο φυσικοθεραπευτή.

Επειδή, τα περιστατικά έλλειψης κρίσιμων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας έχουν λάβει μόνιμο χαρακτήρα,

Επειδή, μια σειρά παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως καρδιολογικά, ορθοπεδικά, παθολογικά κλπ περιστατικά, συνοδεύονται απαραιτήτως και από υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, ώστε ο ασθενής να έχει μια ομαλή και επιστημονικά αποδεκτή πορεία αποκατάστασης,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, καλύπτοντας με μόνιμες θέσεις την εν λόγω ειδικότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

 

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου