Ο Γιώργος Στύλιος σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συζητήθηκαν τα θέματα των παραγωγών της Άρτας

 

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για μια σειρά από αγροτικά ζητήματα. Στην κορυφή της ατζέντας ήταν η αντιμετώπιση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη, η στήριξη των παραγωγών της Άρτας και ο προγραμματισμός μια σειράς έργων υποδομής για τον πρωτογενή τομέα του νομού.

Ο κ. Στύλιος υπογράμμισε τη σημασία της ανακάλυψης ενός αποτελεσματικού τρόπου καταπολέμησης του μαύρου αλευρώδη για την προστασία των καλλιεργειών εσπεριδοειδών. Μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στους ερευνητές του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για το έργο τους. Μια πολύμηνη έρευνα που είχε χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του Υφυπουργού και συνεχίστηκε με τη νέα πολιτική ηγεσία. Τόνισε, ωστόσο, την ανάγκη στήριξης και καθοδήγησης των παραγωγών εκ μέρους του Υπουργείου το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό και την πορεία των αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της πεδιάδας της Άρτας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήδη χρηματοδοτεί έργα ύψους 16,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σχεδιάζεται μια νέα μελέτη και η κατασκευή νέων αρδευτικών. Σύγχρονες υποδομές που βελτιώνουν τη διαχείριση του νερού, μειώνουν τα κόστη για τους παραγωγούς και προστατεύουν τις καλλιέργειες από την ακαρπία και τον παγετό. Ο Γιώργος Στύλιος με το νυν Υπουργό συζήτησαν και τα επόμενα μεγάλα έργα στο νομό, όπως είναι το Φράγμα Κομποτίου. Με την επικαιροποίηση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της στήριξης των παραγωγών και των πληρωμών του ΕΛΓΑ για καλλιέργειες τους έχουν πληγεί από έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Ενώ σημειώθηκε πως στην πρόσφατη πληρωμή στις 23 Νοεμβρίου ο ΕΛΓΑ κατέβαλλε στους παραγωγούς όλης της χώρας 28 εκατ. ευρώ. Ενώ οι παραγωγοί της Άρτας έλαβαν 1,2 εκατ. ευρώ και συνολικά της Ήπειρο 2 εκατ. ευρώ. Τέλος έγινε λόγος και για την πορεία υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων της νέας ΚΑΠ και τη καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Στύλιος δήλωσε: «Η εύρεση αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισης του μαύρου αλευρώδη είναι ένα καλό νέο για τους εσπεριδοπαραγωγούς της Άρτας. Όπως εξίσου θετικό νέο είναι και η εξόφληση από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το έτος 2022 και μέρος του 2023. Ωστόσο είναι η κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών, όπως τα αρδευτικά έργα και οι αγροτικές οδοποιίες που δημιουργούν τη βάση για την αναβάθμιση και ενίσχυση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα της Άρτας. Μια συνεχής προσπάθεια. Μια μάχη που δίνω και θα δίνω πάντα δίπλα στους παραγωγούς».

 

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις την Ήπειρο;;Επισκέψου και κάνε και εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube.

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου