ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΗΤΑ Ο Ε.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΗΤΑ Ο Ε.Ο.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ
Στην τελική ευθεία για την συνέχιση ή μή του έργου βρίσκεται το  θέμα της ανάπλασης της Κυανής Ακτής – Παντοκράτορα μετά τα όσα ειπώθηκαν στην συνέλευση πολιτών το Σάββατο.
Οι παλινωδίες από πλευράς Δήμου αλλά και η έλλειψη σοβαρότητας ως προς την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος καθώς ακόμη και σήμερα έγγραφα και χαρτιά πάνε και έρχονται, δημιουργούν νέα προβλήματα.
Αν και οι περισσότερες τροποποιήσεις για το έργο εγκρίθηκαν από τον ΕΟΤ, παραμένει το μεγάλο αγκάθι των αποδυτηρίων που περιέχουν άλλωστε και  τον μεγαλύτερο όγκο τσιμέντου και τα οποία εάν γίνουν ξύλινα, ο προϋπολογισμός του έργου πέφτει στον Καιάδα.
Βάσει των όσων ελέχθησαν στη σύσκεψη, οι πολίτες έλαβαν τα νέα σχέδια που έστειλε ο Δήμος στον ΕΟΤ.
Ο Οργανισμός απέρριψε ασυζητητί το τμήμα που προβλέπει πέντε ξύλινα αποδυτήρια διασκορπισμένα κατά μήκος του δάσους από το Μνημείο του Ναύτη μέχρι την Αγράμπελη, διότι όλο το τσιμέντο που προβλέπονταν στην μελέτη απαλείφεται με αποτέλεσμα το οικονομικό κομμάτι δηλαδή ο προϋπολογισμός του έργου να κατακερματίζεται.
Μετά την άρνηση του ΕΟΤ, τα δεύτερα σχέδια που έστειλε ο Δήμος προβλέπουν δύο συγκροτήματα αποδυτηρίων τα οποία θα είναι ξυλόμπηχτα, λιγότερα από ότι προέβλεπε η μελέτη του 2006, εκ των οποίων το ένα θα τοποθετηθεί απέναντι από την Αγράμπελη και το δεύτερο δίπλα στο Κολυμβητήριο.  
Οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής καθώς βάζουν ως προϋπόθεση τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων, διότι η αδειοδότηση για τα αποδυτήρια από  το Δασαρχείο Πρέβεζας προβλέπει ξυλόμπηχτα και όλες τις κατασκευές ξύλινες. Πράγματι σύμφωνα με τα σχέδια οι κατασκευές είναι ξύλινες.
Συμπερασματικά, το Δασαρχείο πρωτίστως έδωσε άδεια για ξυλόμπηχτα αποδυτήρια ενώ ο ΕΟΤ θέλει τσιμεντένια διότι για παράδειγμα οι τουαλέτες είναι αδύνατο να τοποθετηθούν στο χώμα… Με απλά λόγια πρόκειται για ένα μπάχαλο στις μελέτες για το οποίο θα πρέπει σε κάποιους να αποδοθούν και ευθύνες.
Το Δασαρχείο αναφέρει ξεκάθαρα πως σε περίπτωση  που υπάρχει οτιδήποτε άλλο εκτός από ξύλο, όπως πλάκες ή τσιμέντο, θα πρέπει να περιγράφεται αναλυτικά ώστε να δοθεί αδειοδότηση.
Ο ΕΟΤ που έχει στα χέρια του τα σχέδια, θα τα αποστείλει άμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Δασική Υπηρεσία, ΔΙΠΕΧΩ, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες) για να γνωματεύσουν εάν είναι σύννομα με τις διατάξεις της κάθε Υπηρεσίας ξεχωριστά και ζητά εγγράφως τη γνώμη των πολιτών εάν συμφωνούν ή όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο κατασκευής των αποδυτηρίων.
Οι  πολίτες δηλώνουν σύμφωνοι, εφόσον όλα είναι νόμιμα.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία καινούρια μελέτη, διότι λιγοστεύει ο αριθμός των αποδυτηρίων, αλλάζουν κατασκευή και από ημιυπόγεια μετατρέπονται σε υπέργεια.
Με βάση τη Νομοθεσία, για να συνταχθεί αυτή η μελέτη, πρέπει να την υπογράψει και Δασολόγος.
Θα πρέπει να πούμε ότι το ένα αποδυτήριο έχει έκταση 200 τμ. κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κοπούν το λιγότερο 10 δέντρα για να κατασκευαστεί. Ο ΕΟΤ απαντάει για το σχετικό θέμα πως δεν τους έχει επισημάνει κανείς εκ του Δήμου για τα δέντρα, κάτι που δείχνει για άλλη μία φορά την επιπολαιότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα.
Ο ΕΟΤ δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το παραμικρό χωρίς νόμιμες αδειοδοτήσεις και σημειώνει ότι θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη αυτοί που θα υπογράψουν. Υπογραμμίζει πως οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν express διότι τα χρονικά περιθώρια έχουν κατά πολύ ξεπεραστεί και ζητεί άμεσα να σταλεί και η άδεια του μεγάλου συγκροτήματος των αποδυτηρίων.
Εάν - αναφέρει ο ΕΟΤ- δεν συμφωνήσουν όλοι οι Φορείς με αυτά τα σχέδια και υπάρξει ακόμη και η παραμικρή αντίρρηση, τότε το έργο ακυρώνεται!
Οι πολίτες εφόσον υπάρχει νομιμότητα σε ότι προβλέπεται στα νέα σχέδια θα είναι σύμφωνοι, με την προϋπόθεση όμως πως θα πρέπει να υπάρξει φύλαξη και  προστασία των αποδυτηρίων εάν δεν θέλουμε μέσα σε έξι μήνες να αντικρύσουμε εικόνες ντροπής όπως συμβαίνει συνήθως σε διάφορα νέα έργα μετά το πέρασμα βανδάλων της περιοχής.
Εκτιμούμε πως εφόσον όλα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και το έργο μπλοκάρει μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα κατασκευής των αποδυτηρίων, σύντομα θα βρεθεί λύση, εφόσον όμως ο Δήμος δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στο θέμα.
Άρης Τσελίκος
Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου