ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Για εικόνα κατάρρευσης του Νοσοκομείου και μετατροπή του σε «διακομιστικό κέντρο» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας σημειώνοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όπως είπε «υπάρχει μια διορία από τα συνδικαλιστικά όργανα μια διορία για να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση έκανε το τραγικό λάθος των αποθεματικών των Νοσοκομείων, τα οποία έκοψε με αποτέλεσμα τώρα τα Νοσοκομεία να έχουν μείνει στον αέρα στην κυριολεξία, χωρίς δεκάρα».
Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας ο κ. Βουγέλης σημείωσε «Χρειάζονται αρκετά χρήματα. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είναι 15% λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Το 2014 είχαμε προβλήματα, εάν τώρα η Κυβέρνηση  περικόπτει ακόμη και από τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς, καταλαβαίνει κανείς που οδηγούμαστε.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι απλήρωτοι για 4 μήνες. Ήδη τρέχει ο τρίτος μήνας του 2015 και είναι απλήρωτοι ενώ δεν έχουν λάβει  και τα χρήματα των εφημεριών. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται από πουθενά φως, μόνο υποσχέσεις ότι θα υπάρξουν διατάξεις για τα χρήματα των εργαζομένων. Και να υπάρξουν διατάξεις, χρήματα υπάρχουν;;;» ανέφερε.
Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό και το δεύτερο είναι  της υποστελέχωσης. «Είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Πλησιάζει το καλοκαίρι και σε ορισμένες ειδικότητες γιατρών έχουμε σοβαρά προβλήματα. Τέλη άνοιξης αποχωρεί ο ένας από τους δύο αναισθησιολόγους, θα μείνουμε με έναν, θα αρχίσουμε ξανά με τις περυσινές ιστορίες, δεν θα γίνονται χειρουργεία, δεν θα υπάρχει αναισθησιολόγος για 20 μέρες στο Νοσοκομείο κτλ.
Ορθοπεδικό έχουμε έναν. Για 20 μέρες το Νοσοκομείο θα μένει χωρίς Ορθοπεδικό, λόγω εφημεριών. Με αποτέλεσμα να έχουμε καταντήσει Κέντρο Διακομιδών.
Λείπουν Παθολόγοι, λείπουν παιδίατροι. Πάλι για 10-12 μέρες τον μήνα Παιδίατρο δεν έχουμε.
Έχουμε τρεις Παθολόγους και ο ένας είναι επικουρικός. Χρειαζόμαστε άλλους 4 για να λειτουργήσει η Παθολογική η οποία είναι γεμάτη ασθενείς και έχει γεμίσει και η Χειρουργική. Μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων.
Στο Μικροβιολογικό υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος όταν παίρνει την άδεια, δεν υπάρχει άλλος γιατρός και δεν λειτουργεί. Επιπλέον, λείπουν οι παρασκευαστές στο Μικροβιολογικό , το 50% της δύναμης που προβλέπει ο οργανισμός δεν υπάρχει.
Αντίστοιχο πρόβλημα στο Ακτινολογικό.
Υπάρχει πρόβλημα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου η Μονάδα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο  όταν είναι σε άδεια ο κ. Δαρδαμάνης» ανέφερε.
«Μιλάμε για βαρβάτη απαξίωση του Νοσοκομείου. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά. Το Νοσοκομείο οδηγείται στο φουντάρισμα. Το Καλοκαίρι με τον επιπλέον όγκο που υπάρχει τι θα κάνουμε;
Η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, χειροτερεύει ακόμη περισσότερο. Φεύγει κόσμος και δεν αντικαθίσταται. Δεν υπάρχει δυνατότητα πίστωσης χρόνου, ή προχωρούν άμεσα σε προσλήψεις ή καταρρέει το Σύστημα, δεν υπάρχουν «ναι μεν  αλλά».
Εμείς θα ενημερώσουμε και τον Κυβερνητικό Βουλευτή ζητώντας την παρέμβασή του. Θα ζητήσουμε επαφή και με τη νέα ηγεσία της νέας ΥΠΕ και βεβαίως θα επιχειρήσουμε να έχουμε μια άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Δεν θεωρούμε ξεχωριστό το Νοσοκομείο Πρέβεζας από  την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί το Νοσοκομείο να λειτουργήσει το καλοκαίρι σε αυτή την κατάσταση. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Έχουμε ένα πλαίσιο αιτημάτων ώστε να μην καταρρεύσει το σύστημα και να μην μείνουμε με το κλειδί στο χέρι. Θέλουμε στοχευμένες προσλήψεις γιατρών.
Δεν μπορούν να λένε ορισμένοι ότι η Πρέβεζα είναι  τουριστικός προορισμός και  το Νοσοκομείο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση» κατέληξε ο κ. Βουγέλης.
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Κ. Μπάρκας γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας και θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει ενημέρωση ως προς το θέμα ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και το αρμόδιο Υπουργείο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Ίδωμεν…
Άρης Τσελίκος
Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου