Ποιος ο ρόλος του «Ομίλου Unesco» Ν. Πρέβεζας… Για την ένταξη της Νικόπολης στα Προστατευόμενα Μνημεία

Ποιος ο ρόλος του «Ομίλου Unesco» Ν. Πρέβεζας… Για την ένταξη της Νικόπολης στα Προστατευόμενα Μνημεία

Ποιος ο ρόλος του «Ομίλου Unesco» Ν. Πρέβεζας… Για την ένταξη της Νικόπολης στα Προστατευόμενα Μνημεία

 Ποιος ο ρόλος του «Ομίλου Unesco» Ν. Πρέβεζας… Για την ένταξη της Νικόπολης στα Προστατευόμενα Μνημεία

Διαβάσαμε την περασμένη εβδομάδα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας του Ομίλου Unesco Νομού Πρέβεζας. Μάλιστα η κοπή της πίτας έγινε παρουσία του συνόλου των τοπικών πολιτικών Αρχών αλλά και του Μητροπολίτη Πρέβεζας.
Στη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κατσίμπρας ανέφερε χαρακτηριστικά η διαδικασία προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, δεδομένου της πολυπλοκότητας του θέματος.
Μετά από ερωτήσεις συμπολιτών, θελήσαμε να μάθουμε ποιος είναι ο ρόλος του «Ομίλου Unesco» Πρέβεζας για το θέμα της Νικόπολης και την ένταξή της στα προστατευόμενα Μνημεία, διότι όταν ο Πρόεδρος ενός Ομίλου, κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης, ενημερώνει για τις εξελίξεις σε κάποιον τομέα, σημαίνει ότι συμμετέχει και έχει και κάποιο πόστο, ειδικότερα όταν οι Φορείς της πόλης όπως Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος αλλά και ο Μητροπολίτης Πρέβεζας, επιβραβεύουν έναν Όμιλο που ο ρόλος τους δεν έχει αποσαφηνιστεί τουλάχιστον στους πολίτες που ρωτούν, σημαίνει ότι όντως έχει κάποιο ρόλο.
Κατόπιν έρευνας διαπιστώσαμε πως ο ρόλος του Ομίλου Unesco και του Προέδρου κ. Κατσίμπρα στο θέμα της Νικόπολης και την ένταξής της στα προστατευόμενα Μνημεία της Unesco, είναι ανύπαρκτος.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και με έγγραφα που διαθέτουμε για όποιον το επιθυμεί, οι Συντονιστές για τις Ενότητες του Σχεδίου Διαχείρισης (ΣΔ) του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης είναι οι εξής:
Ενότητα 1. : Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΠΟΑ
Ενότητα 2. : Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης
Ενότητα 3. : Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης
Ενότητα 4.: ΛΓ΄ΕΠΚΑ
Ενότητα 5. : ΛΓ΄ ΕΠΚΑ
Ενότητα 6. : Επιστημονική Επιτροπή Νικόπολης – ΛΓ΄ ΕΠΚΑ
Ενότητα 7. : ΛΓ ΕΠΚΑ σε συνεργασία με 18η ΕΒΑ
Ενότητα 8. : ΤΕΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια
Ενότητα 9. : Κεντρική Υπηρεσία ΥΠΠΟΑ – ΛΓ΄ ΕΠΚΑ.
Για καλύτερη ενημέρωση, θελήσαμε να μάθουμε ποιοι απαρτίζουν την ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  για την προώθηση της υποψηφιότητας του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης προς Εγγραφή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
Η Ομάδα εργασίας αποτελείται από τους : Νικολέττα Διβάρη – Βαλάκου (Προισταμένη της Δ/νσης Προιστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πρόεδρος της Ο.Ε.), Ευγενία Γερούση (Προισταμένη της Δ/νσης Βυζαντινών Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Εθνική Συντονίστρια (Focal Point) για τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco), Δωρίνα Μουλλού (Αρχαιολόγος του Τμήματος Ελληνικών & Ξένων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών & Διεθνών Θεμάτων της ΛΠΚΑ), Χριστίνα Μερκούρη (Προισταμένη ΛΓ΄ΕΠΚΑ), Βαρβάρα Παπαδοπούλου (αναπληρώτρια Προισταμένη 18ης ΕΒΑ), Κωνσταντίνος Ζάχος (Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης), Σοφία Τσάλα (ΔΕ Διοικητικός στο Τμήμα Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Διεθνών Θεμάτων της ΔΙΠΚΑ, Γραμματέας της Ο.Ε.), Νικόλαος Νινής (Πολιτικός Μηχανικός της Δ/νσης Προστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟΑ).
Σας παραθέτουμε και τους εκπροσώπους Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται και είναι οι: Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου (αναπληρώτρια Ιωάννα Μαλανδράκη), ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης (αναπληρωτής Κοσμάς Κορωναίος) και ο Δημήτρης Παππάς (Πολ. Μηχανικός, ΤΕΕ – Τμήμα Ηπείρου – Ν.Ε. Πρέβεζας) (αναπληρωτής Γιώργος Λογοθέτης).
Σε καμία από τις παραπάνω ομάδες δεν αναφέρεται ο επονομαζόμενος Όμιλος Unesco Ν. Πρέβεζας.
Η υπόθεση της ένταξης της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και σοβαρή. Απασχολεί την τοπική κοινωνία και την Ήπειρο γενικότερα. Οφείλουμε λοιπόν για τους αναγνώστες να ξεκαθαρίσουμε πως από την δική μας έρευνα, τουλάχιστον βάση των επίσημων εγγράφων του Υπουργείου, δεν καταφέραμε να ανακαλύψουμε το ρόλο αλλά και τον λόγο ύπαρξης του Ομίλου Unesco στην Πρέβεζας.
Εδώ αξίζει να επισημάνουμε, σύμφωνα με πληροφορίες,  πως οι Συντονιστές της κάθε Ενότητας του Σχεδίου Διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, θα πρέπει να αποστείλουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τις 21 Μαρτίου, ενώ η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας έχει οριστεί για την Παρασκευή 4 Απριλίου.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή



 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας