Κατάθεση προτάσεων μέχρι 31 Μαρτίου - Δεν έγιναν ούτε από το Δήμο, ούτε από τους πολίτες μας πληροφορεί ο ΕΟΤ


ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή.Κατάθεση προτάσεων μέχρι 31 Μαρτίου - Δεν έγιναν ούτε από το Δήμο, ούτε από τους πολίτες μας πληροφορεί ο ΕΟΤ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κυανή Ακτή.Κατάθεση προτάσεων μέχρι 31 Μαρτίου - Δεν έγιναν ούτε από το Δήμο, ούτε από τους πολίτες μας πληροφορεί ο ΕΟΤ

Κατάθεση προτάσεων μέχρι 31 Μαρτίου - Δεν έγιναν ούτε από το Δήμο, ούτε από τους πολίτες μας πληροφορεί ο ΕΟΤ


 Ολοκληρώθηκε χθες η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων από την πλευρά του Δήμου και την Επιτροπής των πολιτών για το έργο ανάπλασης της Κυανής Ακτής.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής των Πολιτών Κ. Λογοθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πολίτες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις οποίες άλλωστε γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν δύναται να υλοποιηθούν καθώς ο περιορισμός του 20% που βάζει ο ΕΟΤ δεν δίνει και πολλά περιθώρια παρεμβάσεων. Σημείωσε πως οι πολίτες θα προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα τονίζοντας ότι δεν
ζητούν μόνο την ακύρωση του έργου της ανάπλασης αλλά και την επαναφορά της Κυανής Ακτής και του Παντοκράτορα στην πρότερη των εργασιών μορφή.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής οι εργασίες στην Κυανή Ακτή δεν έχουν ξεκινήσει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον ΕΟΤ ενημερωθήκαμε πως μέχρι χθες 31/3 που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων από τον Δήμο Πρέβεζας αλλά και την Επιτροπή των Πολιτών στον ΕΟΤ, δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια.
Διόλου απίθανο τις επόμενες μέρες, να δούμε και τα μηχανήματα να βάζουν μπροστά για να συνεχίσουν τις εργασίες στην Κυανή Ακτή, καθώς είχαν σταματήσει μέχρι τώρα σιωπηλά αφού ούτε ο ΕΟΤ αλλά ούτε και ο Δήμος Πρέβεζας έδωσαν εντολή παύσης των εργασιών.
Να σημειώσουμε ότι περισσότερες από 1000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για την ακύρωση της ανάπλασης της Κυανής Ακτής με τον συγκεκριμένο τρόπο.
Οι πολίτες ζητούν να παραμείνει η παραλία της Κυανής Ακτής ως είχε, με μοναδική αλλαγή κάποιες ήπιες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ομορφύνουν το τοπίο και όχι να το υποβαθμίσουν με τόνους τσιμέντου.
Στην φωτογραφία που παραθέτουμε, είναι η Κυανή Ακτή την δεκαετία του ’50 από την συλλογή του Παναγιώτη Μουρεζίνη.
Η Κυανή Ακτή του τότε έχει αλλάξει κατά πολύ σε σχέση με το σήμερα.
Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής έχει υποστεί σοβαρές παρεμβάσεις και έχει αλλοιωθεί κατά πολύ το τοπίο. Πρέπει να αποτελεί καθήκον του κάθε πολίτη της Πρέβεζας να συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην διατήρηση του περιβάλλοντος και να εμποδίζει καθετί που θα καταστρέψει έστω και ένα δέντρο ή ένα ζώο.
Σύμφωνα με τον Α. Αϊνστάιν, δύο πράγματα πλησιάζουν το άπειρο, το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, χωρίς για το πρώτο να είναι και τόσο σίγουρος...
Δεν είναι λοιπόν ανάγκη να επιβεβαιώνουμε σε κάθε ευκαιρία το παραπάνω απόφθεγμα. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει τόλμη και θέληση για κάτι καλύτερο.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  18.00μμ--22.00μμ

 

ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ News
Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας
PayPal Δωρεά με Κάρτα
Ασφαλής πληρωμή μέσω PayPal ή με τη χρεωστική/πιστωτική σας κάρτα.
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας