Banner Πανω
 
 
 

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Βλαντίζιν αγοράζει το αεροδρόμιο του Ακτίου

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Βλαντίζιν αγοράζει το αεροδρόμιο του Ακτίου

 

Η συγκεκριμένη αγορά του αεροδρομίου του Ακτίου είναι μάλλον ένα μικρό δωράκι που έκανε στον εαυτό του, ζηλεύοντας τη δόξα του Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, (περιουσία 9 δις), ιδιοκτήτη από πέρυσι του Σκορπιού.

Πριν ένα περίπου μήνα η εφημερίδα MailyTelegraph έκανε για πρώτη φορά αναφορά στην επιθυμία του  Ρώσου ολιγάρχη  Μιχαήλ Βλαντίζιν για την αγορά ενός αεροδρομίου στην Ελλάδα. Η είδηση πέρασε στα ψιλά και κανένας δεν συσχέτισε το αεροδρόμιο με τη Δυτική Ελλάδα.

Χτες αργά το βράδυ η γαλλική εφημερίδα «LeFrong» επιβεβαίωσε την είδηση αναφέροντας ρητά, ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο του Ακτίου. Εντός της εβδομάδας,  όπως αναφέρει, πρόκειται να υπογραφούν τα έγγραφα  της αγοροπωλησίας με την ελληνική κυβέρνηση. Το τίμημα  είναι τεράστιο, έτσι  δεν προβλέπεται να υπάρξουν   αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά τόσο για την πώληση όσο, και την μέχρι τώρα στρατιωτική χρήση  του αεροδρομίου.

Ποιος όμως είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Βλαντίζιν και ποια είναι τα κίνητρα του; Η περιουσία του σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ ανέρχεται σε 15,3 δισ. δολάρια. Αναφέρεται ως ο  μεγιστάνας του νικελίου και είναι στην 173 σειρά των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Εκτός από το νικέλιο της Ρωσίας, ο Βλαντίζιν είναι ιδιοκτήτης  πολλών  άλλων επιχειρήσεων, όπως τηλεοπτικά κανάλια, ονομαστά ξενοδοχεία, εκδοτικοί οίκοι κ.λ.π..

Η συγκεκριμένη αγορά του αεροδρομίου του Ακτίου είναι μάλλον ένα μικρό δωράκι που έκανε στον εαυτό του, ζηλεύοντας τη δόξα του Ντμίτρι Ριμπολόφλεφ, (περιουσία 9 δις), ιδιοκτήτη από πέρυσι του Σκορπιού.

Είναι γεγονός πως ο ίδιος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα της αγοροπωλησίας. Όλες τις λεπτομέρειες κανονίζει ο διευθυντής μιας εκ των πολλών εταιρειών του, αυτής που ασχολείται με τον τουρισμό. Η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει τα ταξίδια, τις εκδρομές και τις διακοπές της ρωσικής ελίτ του χρήματος. Μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν έντονα στην Κύπρο. Τον τελευταίο χρόνο η Κύπρος λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, άρχισε να γίνεται «αφιλόξενη» για τους νεόπλουτους Ρώσους.  

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο συνεργάτης του Βλαντίζιν,  Νικολάι Μουζίκιν, ετοιμάζεται πυρετωδώς να κατακλύσει τη Λευκάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι  με Ρώσους βαθύπλουτους. Στο αεροδρόμιο του Ακτίου όπως όλα δείχνουν θα επικρατεί συνωστισμός αφού εκτός των αυξημένων  πτήσεων που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι, θα προστεθούν και οι εκ Μόσχας προερχόμενες. Η ιδιωτικότητα του αεροδρομίου θα εξασφαλίσει απόλυτη προστασία και μυστικότητα στους Ρώσους βαθύπλουτους.

Όπως πληροφορήθηκα, την περασμένη εβδομάδα ο Νικολάι Μουζίκιν, συναντήθηκε με δυο σημαίνοντα πρόσωπα του Λευκαδίτικου τουρισμού. Σε σουίτα του  ιστορικού ξενοδοχείου της πλατείας  Συντάγματος «Μεγάλη Βρετανία», συναντήθηκε -με διαφορά τριών ωρών- με τον διευθυντή της μαρίνας  Λευκάδας κ. Δαλλόκαι τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Νίκο Ματαράγκα.

Οι δυο Λευκαδίτες εκπρόσωποι απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Από τον κ. Δαλλό ζητήθηκε να υπάρχουν διαθέσιμα στη μαρίνα Λευκάδας κότερα μεγάλων διαστάσεων και υψηλών προδιαγραφών πολυτέλειας, ώστε οι Ρώσοι να έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης θαλάσσιων εκδρομών στα κοντινά νησιά μας, αλλά και σε όλο το Ιόνιο. Ο κ. Δαλλός διαβεβαίωσε το Ρώσο  ότι είναι μέσα στις δυνατότητες της μαρίνας από τον Ιούνιο κιόλας η ικανοποίηση κάθε επιθυμίας των Ρώσων.

Από τον κ. Νίκο Ματαράγκα από την άλλη, ζητήθηκε, να δεσμευτούν όλα τα διαθέσιμα καταλύματα ( βίλες κατά προτίμηση) από πολυτελείας και πάνω, για το ερχόμενο  καλοκαίρι. Οι απαιτήσεις των Ρώσων όσον αφορά τα καταλύματα,  ήταν, πρέπει να ομολογήσουμε, ιδιαίτερα αυστηρές. Ο κ. Ματαράγκας δεσμεύτηκε αφού επιστρέψει στη Λευκάδα και συσκεφθεί με τους ιδιοκτήτες, ν’ απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 Η Λευκάδα όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί σε Μονακό της Ελλάδας. Η μοίρα του νησιού θα αλλάξει ριζικά. Βέβαια μην περιμένουμε να γεμίσει το παζάρι με κοκκινομάλληδες Ρώσους και πεντάμορφες ξανθές Ρωσίδες. Οι πλούσιοι κάνουν ως γνωστό, διακοπές μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα χρήματα όμως θα ρέουν άφθονα…

Αυτή η απρόσμενη  εξέλιξη για τον τουρισμό της  Λευκάδας προβλέπεται μακροπρόθεσμα να επηρεάσει θετικά και αλλά κοντινά τουριστικά θέρετρα, όπως είναι η Πρέβεζα και η Πάργα.

Βιολέττα Σάντα

http://www.fanaripress.gr/

http://www.fanaripress.gr/


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...