Banner Πανω
 
 
 

Πως η Πάργα… απογειώθηκε

Πως η Πάργα… απογειώθηκε

Πως η Πάργα… απογειώθηκε

 

Καθοριστική η συμβολή

της προέδρου της επιτροπής

Τουριστικής Προβολής του Δήμου

Πάργας Ελένης Κολιοφώτη

Όταν γίνεται σκληρή και μεθοδική δουλειά, τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά. Αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση της προέδρου της επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας Ελένης Κολιοφώτη, που μετά από τρία χρόνια παρεμβάσεων και προσπαθειών, η γνωστή και φημισμένη Πάργα, για φέτος, παίρνει το κάτι παραπάνω απ’ αυτό που μόνη της η φήμη, θα μπορούσε να της προσδώσει.

Η δραστήρια πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κινήθηκε μεθοδικά και αξιοποίησε κάθε τι που μπορούσε να συνεισφέρει στην προσπάθεια για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στην Πάργα, που είχε μεν το κίνητρο ως προορισμός, αλλά έπρεπε αυτό να προβληθεί και να φτάσει εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, για την μετακίνηση των τουριστών.

Κάθε ευκαιρία, που έφτανε ως πληροφορία στο Δήμο Πάργας ή όπου αλλού, η πρόεδρος της επιτροπής την «έπιανε απ’ τα μαλλιά»! Είτε αυτή είχε να κάνει με τουριστικές εκθέσεις, είτε με παρέμβαση στα τουριστικά γραφεία, είτε σε ανθρώπους, που μπορούν να ορίζουν τους προορισμούς και να παίζουν καθοριστικό ρόλο, στην διαδικασία αυτή.

Απ’ την πρώτη συμμετοχή του Δήμου Πάργας, δια της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, στη έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, η ίδια ως πρόεδρος της επιτροπής, είχε καταγράψει και προσδιορίσει τον στόχο της, με δήλωση που καταχωρήθηκε στην εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» της Θεσσαλονίκης, στις 4 Δεκεμβρίου 2011και έλεγε χαρακτηριστικά: «η παρουσία του δήμου Πάργας στην Philoxenia μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ιδέες, προτάσεις και απόψεις με εκπροσώπους άλλων δήμων, δημοσιογράφους και επισκέπτες. Ως δήμος θα ενεργοποιηθούμε και σε νέες αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, θα συμμετέχουμε και σ' άλλες τουριστικές εκθέσεις με σκοπό την προβολή της περιοχής μας. Ταυτόχρονα, θα παρέχουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν επαφές και να προβάλουν δυναμικά τις επιχειρήσεις τους».

Η συνέχεια ήταν αυτή, που η ίδια περιέγραψε και την επόμενη χρονιά, η επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας και η ίδια η πρόεδρος Ελένη Κολιοφώτη, λαμβάνει τα εύσημα της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ η ίδια παρουσιάζεται στην επόμενη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, περισσότερο οργανωμένηη και με πιο συγκροτημένη πρόταση. «Με σλόγκαν «Δήμος Πάργας: ταξίδι στο μύθο του Αχέροντα και το γαλάζιο του Ιονίου» ο δήμος Πάργας έδωσε δυναμικά το «παρών» στην 28η Philoxenia 2012, που πραγματοποιήθηκε 22 - 25 Νοεμβρίου 2012, στη Θεσσαλονίκη», γράφει την επόμενη χρονιά η ίδια εφημερίδα.

Στην διοργάνωση αυτή, η πρόεδρος της επιτροπής επαναπροσδιορίζει τους στόχους του Δήμου Πάργας και στις δηλώσεις της, με την παρουσία και της υπουργού. «Κοινωνική συνοχή, συνεργασία και εξωστρέφεια είναι οι προτεραιότητές μας για το 2013 με δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε», επισήμανε η κ. Κολιοφώτη, η οποία αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που υπήρξε από tour operators & hosted buyers από τη διεθνή τουριστική αγορά όπως Βουλγαρία,Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία, ΗΠΑ, Σουηδία, Ρωσία, Ουκρανία καθώς και με ελληνικά τουριστικά πρακτορεία.

Και στην Τουρκία

Και η επόμενη χρονιά, το 2013, ίσως πιο αποτελεσματική και μεθοδική, ως αποτέλεσμα της προεργασίας, που προέκυψε. Η είδηση καταχωρείται σε πολλά αθηναϊκά φύλα και αναφέρει: «Το επίσημο ντοκιμαντέρ τουριστικής προβολής της Πάργας,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε κοινό και δημοσιογράφους από το Δήμο Πάργας στα πλαίσια της φετινής 29ης Philoxenia». Και η εξήγηση επιβεβλημένη: «Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας κα Ελένη Κολιοφώτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας κ. Δημήτρης Δημάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων κ. Ηλίας Λιάκρης και η πρόεδρος των ενοικιαζομένων Αμμουδιάς κα. Άννα Αθανασίου αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πάργας ως τουριστικού προορισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου».

Ακολουθεί η έκθεση ΕΜΜΙΤ στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Πάργα, διά της προέδρου της επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ελένης Κολιοφώτη, δίνει τα ρέστα της… «Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το περίπτερο της Πάργας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΜΙΤ 2013 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποδεικνύοντας πως ο συντονισμός και η συλλογική προσπάθεια των τοπικών φορέων μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», γράφουν οι εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ και πολλά μέσα ενημέρωσης άλλων χωρών, κάνουν λόγο για την προσπάθεια αυτή…

Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί και το απόσπασμα, απ’ το συγκεκριμένο ρεπορτάζ: «

Δημοσιογράφοι από CNN-Turk ,STAR ,TRT,TGRT, Hurriyet ,Gunyuzu και το Πρακτορείο Ειδήσεων της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν στο περίπτερο της Πάργας ενώ οι γεύσεις και τα κεράσματα της Πάργας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Πάργας, αποτέλεσαν… δέλεαρ και δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά αποσπώντας θετικά σχόλια από το κοινό της Τουρκίας».

Ο επίλογος της παρουσίας της Πάργας, στην εν λόγω έκθεση, μέσα απ’ την δήλωση που έκανε η πρόεδρος Ελένη Κολιοφώτη: «Τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που προκαλέσαμε στη γείτονα χώρα, με την παρουσία μας, θα κάνουμε τα πάντα να τον ενισχύσουμε. Είμαστε σε επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. της Τουρκίας και η συνέχεια της προβολής του τόπου μας, θα είναι ακόμη πιο έντονη και ουσιαστική. Πετύχαμε, με το παραπάνω, το στόχο μας και κάναμε γνωστή στο ευρύ κοινό της Τουρκίας, τη Guzel Πάργα».

Την συνέχεια βέβαια και τα αποτελέσματα της προσπάθειας τριών χρόνων, τα βλέπουν οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό στην Πάργα, οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και πολλοί άλλοι, θα έχουμε όμως την δυνατότητα να τα δούμε και οι απλοί πολίτες, δια γυμνού οφθαλμού, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που τώρα αρχίζει…

Και όπως είναι λογικό, ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί πως αν μια προσπάθεια ξεκινήσει με μέθοδο και πίστη στον στόχο που τίθεται, θα έχει σίγουρα πολλά και συγκλονιστικά αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς έκανε στην περίπτωση της Πάργας, η πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας, Ελένη Κολιοφώτη…

Ο Σουλεϊμάν φέρνει κόσμο στην Πάργα

«Προσκύνημα» στην Πάργα Τούρκων τουριστών έφερε καθώς φαίνεται το τουρκικό σίριαλ «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής», η προβολή του οποίου από ελληνικό ιδιωτικό σταθμό έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον Σουλεϊμάν ως «χαρισματικό αυτοκράτορα».
Όπως φαίνεται όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού: Το σίριαλ που «σαρώνει» στη γείτονα χώρα έχει εξάψει το ενδιαφέρον πολλών Τούρκων να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τα μέρη στα οποία έζησε και μεγάλωσε ο Πάργαλης Ιμπραήμ, ο «Έλληνας βεζίρης», σύντροφος και συνοδοιπόρος του Σουλεϊμάν.
Η Πάργα ως τόπος καταγωγής του Μεγάλου Βεζίρη στα χρόνια του Οθωμανό σουλτάνου Σουλεϊμάν έγινε από πέρσι «μόδα» στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες και από τις δύο πλευρές. Αντιλαμβανόμενοι το ρεύμα προς τη γραφική τους κωμόπολη, φέτος οι φορεία τουρισμοί της περιοχής, με την υποστήριξη του δήμου, αποφάσισαν να «στείλουν» τη δημοφιλή στο τουρκικό κοινό και ούτως ή άλλως όμορφη ηπειρωτική πόλη στη Διεθνή Τουριστική έκθεση EMITT 2013, που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη εξηγεί ότι η συμμετοχή στην έκθεση αποφασίστηκε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για την περιοχή στη διάρκεια άλλων διεθνών εκθέσεων, όπως εκείνων στο Βερολίνο και στη Φιλοξένια Θεσσαλονίκης. (real.gr)

koliofoti-00-w

Σε διευρυμένο ρόλο πλέον…

Αναντίρρητα είναι δραστήρια και αποτελεσματική η πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη και τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έκανε, συγκλονιστικά.

Πλέον αφήνει τον Δήμο Πάργας και απαντάει στην πρόκληση, της ευρύτερης προσφοράς στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και συνολικά στην Περιφέρεια Ηπείρου, που στην περίπτωση του τουρισμού, πρέπει να κάνει κι άλλα βήματα.

Η Ελένη Κολιοφώτη, είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και η συμμετοχή της στον εν λόγω συνδυασμό, κρίθηκε ως μια πρώτη σημαντική επιλογή.

Φυσικά η εκλογή της, θα είναι ακόμη σημαντικότερη…

Η Γνώμη


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...