Banner Πανω
 
 
 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ BEACH VOLLEY ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ BEACH VOLLEY ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ!!!»

 

«Κουφού καμπάνα κι αν βροντάς…» όπως λέει λαϊκή ρήση στην Ήπειρο, ρήση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση δημιουργίας γηπέδου beach volley στην Κυανή Ακτή από τον ενοικιαστή του νέου Δημοτικού Café Bar που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες.
Οι πολίτες επιμένουν με καταγγελίες διότι δεν επιθυμούν την δημιουργία beach Volley το οποίο αφενός εμποδίζει την πρόσβαση των λουόμενων στην παραλία και αφετέρου δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης αφού λίγα μέτρα πιο κάτω, πλάι στο Κολυμβητήριο υπάρχει γήπεδο beach volley.
Το αφτί της Δημοτικής Αρχής δεν φαίνεται να ιδρώνει, παρά τις καταγγελίες των πολιτών, παρά τα έγγραφα που εστάλησαν στο Δασαρχείο. Ίσως τελικά, ο καθείς μπορεί να «χτίσει» ότι του καπνίσει στην Κυανή Ακτή χωρίς άδεια και παραβλέποντας όποιες διαδικασίες.
Μετά την πρώτή (!) ενημέρωση Δημάρχου και Δασαρχείου για το θέμα, και για το λόγο ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν χθες Παρασκευή, επικοινωνήσαμε για δεύτερη φορά με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρ. Μπαίλη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών κ. Δάλαρο για να ενημερωθούμε, κατόπιν αιτήματος των πολιτών, για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Δημοτική Αρχή για το θέμα.
Ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου κ. Δάλαρος τόνισε πως ήδη διεξάγεται έρευνα στην Κυανή Ακτή για τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα και αφορούν το γήπεδο Beach Volley και πιο εκτεταμένες έρευνες για τις εγκαταστάσεις πέριξ του νέου Café Bar. «Εξετάσαμε και χθες και σήμερα την περιοχή και θα προχωρήσουμε σε σύσκεψη με το Δήμο, διότι δεν είναι μόνο το γήπεδο beach volley το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις εκτός μελέτης. Το έργο είναι του Δήμου και αφορά το Δήμο.  Η αρμοδιότητα η δική μας περιορίζεται σε μια μήνυση. Για να σταματήσει το έργο θα πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Ο κόσμος έχει δίκιο. Πρωτίστως πρέπει να ενδιαφερθεί ο Δήμος. Εμείς εάν προχωρήσουμε σε μήνυση τότε θα ληφθεί απόφαση και θα ξηλωθεί το γήπεδο. Έχει σταλεί στο Δήμο σχετικό έγγραφο και αναμένουμε την απάντηση. Σε περίπτωση που δε λάβουμε απάντηση, θα κάνουμε αυτό που προβλέπει ο Νόμος».
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης, απαντώντας στο θέμα ανέφερε «Δεν πρόκειται για γήπεδο αλλά για λίγο χώμα. Δεν θα ρίξουν τσιμέντα. Δεν έχει άδεια, δεν ξέρω αν χρειάζεται άδεια από κανέναν. Τόσο κακό είναι αυτό το Beach Volley; Έστειλα ένα μηχανικό και μου είπε ότι λίγο χώμα έριξαν εκεί. Δεν κόβεται κανένα δέντρο, λίγο χώμα έπεσε. Δεν πήγα ο ίδιος να το δω αλλά από ότι μου είπαν δεν επηρεάζεται το περιβάλλον. Στο κάτω κάτω, χώμα είναι και είναι καλό για τα δέντρα.
Εμείς σαν Δήμος δεν έχουμε κάνει κάτι, ο ενοικιαστής μόνος του έκανε ότι έκανε εκεί. Ο μηχανικός που έστειλα δεν βρήκε κανέναν εκεί. Ότι και να γίνει τελικά στην Πρέβεζα είναι στραβό… Όλες οι παραλίες έχουν ένα Volley για τα παιδάκια, είναι κακό δηλαδή;-»
Αυτά ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης, επίσης «ευαίσθητος» για την αθλοπαιδιές των νεαρών λουόμενων όπως και ο ενοικιαστής του Café Bar καθώς και εκείνος μίλησε για τα παιδάκια που θέλουν να παίζουν Volley.
Εάν λοιπόν είναι απαραίτητο το Beach Volley στην Κυανή Ακτή, ας εκδοθεί και η σχετική άδεια. Μήπως όμως δεν μπορούν να δώσουν άδεια για την δημιουργία γηπέδου μέσα στο δάσος;
Ας αναλάβει κάποιος σε αυτή την πόλη την ευθύνη, στην προκειμένη περίπτωση ο πρώτος τη τάξει κ. Μπαίλης και ας πει δημόσια εάν έδωσε την άδειά του να δημιουργηθεί το γήπεδο ή όχι.
Υπεκφυγές και δικαιολογίες δεν πείθουν κανέναν.
Η Κυανή Ακτή δεν θα μετατραπεί σε «φιλέτο» στα δόντια κανενός ιδιώτη και ειδικότερα ενοικιαστή Δημόσιας Περιουσίας.
Οι καταγγέλλοντες είναι εξαγριωμένοι και ζητούν την παύση των εργασιών και το ξήλωμα του γηπέδου Beach Volley άμεσα. Οι ίδιοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που το γήπεδο γίνει και στρέφουν τα πυρά τους προς τη Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζοντάς την ως «κύρια υπεύθυνη» για ότι επακολουθήσει στη συνέχεια…
Άρης Τσελίκος

Τοπική φωνή • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...