Θα μπει τάξη στο Δημοτικό Κοιμητήριο;

Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, επεσήμανε στην «Γ», πως όλα θα γίνουν σωστά και θα μπει τέλος στο καθεστώς του χάους που επικρατούσε στο Δημοτικό Κοιμητήριο
Η «Γ» πρώτη είχε επισημάνει όλα τα προβλήματα λειτουργίας του δημοτικού κοιμητηρίου Άρτας και τώρα που η νέα δημοτική αρχή, επιχειρεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη, αναδεικνύονται και αποδεικνύονται όσα από καιρό λέγαμε, με αποκαλυπτόμενο τον πρώην δήμαρχο, που καθόλου τυχαία δεν είχε αφήσει το δημοτικό νεκροταφείο στην τύχη του, χωρίς να ξεκαθαρίζει, έστω και τα πιο απλά πράγματα, για να εμφανιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να παραστήσει τον ανήξερο, προσπαθώντας να πάει πιο πίσω και να ρίξει τις ευθύνες -που τις έχει- στον προκάτοχό του Πάνο Οικονομίδη.
Μεγάλο ζητούμενο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν αν ο ιδιώτης, που κάνει σήμερα τις ταφές και αναλαμβάνει συνολικά τις δουλειές στο Νεκροταφείο, βρίσκεται εκεί με σύμβαση ή διά προφορικής εντολής. Και εμφανίζεται χωρίς ντροπή, ο πρώην δήμαρχος Γ. Παπαλέξης, για να πει ότι δεν γνωρίζει τίποτα και είναι ένα πρόβλημα, που τώρα πρέπει να λυθεί.
Η σημαντικότερη είδηση. Τρεισήμισι χρόνια, το Δημοτικό Κοιμητήριο λειτουργούσε από μόνο του, χωρίς κανένας να γνωρίζει, αν ο επιχειρηματίας που κινούνταν εκεί, είχε υπογράψει κάποια σύμβαση ή είχε προφορική εντολή να αναλάβει το έργο, που όμως είναι αποδεδειγμένο πως παρήγαγε και έχει και τα απαιτούμενα στοιχεία.
Τι θα κάνουν;
Χωρίς περιστροφές, η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε την θέση της, επισημαίνοντας, πως από δω και στο εξής, όλα θα γίνουν με βάση τη νομοθεσία και τις απαιτήσεις της εποχής. Που σημαίνει πως θα προκηρυχτεί διαγωνισμός, για την ανάδειξη του εργολάβου που θ’ αναλάβει την λειτουργία του κοιμητηρίου, όπως επίσης και το κυλικείο, που από καιρό τώρα παραμένει κλειστό.
Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, επεσήμανε στην «Γ», πως όλα θα γίνουν σωστά και θα μπει τέλος στο καθεστώς του χάους που επικρατούσε στο Δημοτικό Κοιμητήριο, ενός χώρου που αποτελεί σημείο αναφοράς και δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση.
Όμως παραμένει η εκκρεμότητα, για την οποία την ευθύνη έχουν οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Οικονομίδης και Παπαλέξης. Αν ο εργολάβος, που μέχρι τώρα έκανε τις ταφές στο Δημοτικό Κοιμητήριο, θα πληρωθεί και με ποιόν τρόπο, την στιγμή που έγινε γνωστό ότι με αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Άρτας, ο ίδιος ζητάει τα χρήματα που του αναλογούν, απ’ την δουλειά που έκανε τόσα χρόνια τώρα.
Και προκύπτει βασικό το ερώτημα:
-Την ανεπάρκεια ή την σκοπιμότητα των πρώην δημάρχων, θα πρέπει να την πληρώσει, ένας άνθρωπος που αποδεδειγμένα έχει εργαστεί;
Κακώς βέβαια, αλλά το ερώτημα αυτό, θα κληθεί να το απαντήσει η παρούσα δημοτική αρχή, που εκτός των άλλων προβλημάτων, κληρονομεί κι αυτό.
Καλό θα είναι βέβαια, να βρεθεί η λύση σ’ αυτό το θέμα και από δω και στο εξής, τα πράγματα να κινηθούν με βάση τη νομιμότητα.