Banner Πανω
 
 
 


Δημιουργία πινακοθήκης - πολυχώρου τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας

Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης

athamaniko kentro texnisΤο Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης ενημερώνει το κοινό ότι προωθεί τη δημιουργία Πινακοθήκης – Πολυχώρου τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο της Άρτας, στην περιοχή των Τζουμέρκων, με σκοπό να εξασφαλιστεί ένας χώρος για την τέχνη στην ανοιχτή φύση, που να αποτελεί σημείο αναφοράς στον φτωχό σύγχρονο πολιτισμικό χάρτη της περιοχής και να συνεισφέρει ουσιαστικά στην καλλιέργεια του κοινού, με πολιτιστική, καλλιτεχνική, αισθητική παιδεία και ψυχαγωγία, δημιουργώντας συνάμα και έναν σημαντικό πόλο έλξης για τον καλλιτεχνικό τουρισμό.

Συμμετέχουμε στη δημιουργία της Πινακοθήκης με τη δωρεάν παραχώρηση ενός καλλιτεχνικού αρχείου με σημαντικό αριθμό (700 και πλέον) έργων τέχνης (ζωγραφικής, χαρακτικής, σχεδίων, φωτογραφίας, video κ.ά,), καθώς και ενός οικοπέδου δύο στρεμμάτων στη θέση Άγιος Γεώργιος Κάτω Αθαμανίου, στην εθνική οδό Άρτας - Τρικάλων. Η δωρεά γίνεται εξ ολοκλήρου από τον συντοπίτη μας εικαστικό Βασίλη Σταύρου και υπάρχει η ανάγκη στέγασης, διαφύλαξης και κυρίως ανάδειξης του καλλιτεχνικού υλικού.

Ο χώρος που θα δημιουργηθεί δεν είναι κάποιο πανάκριβο κτίριο αλλά μία ειδική κατασκευή, που να εξυπηρετεί κυρίως τις τρεις βασικές δραστηριότητες: Τη στέγαση και ανάδειξη έργων τέχνης, τη διδασκαλία των τεχνών, με ανοιχτό εργαστήριο στη φύση και τη συνάθροιση κοινού για διαλέξεις, προβολές και δρώμενα. Τα βασικά δομικά στοιχεία είναι το ξύλο και η πέτρα, που τα διαθέτει ο τόπος μας και πέραν τούτου το κτίριο θα είναι σύγχρονης αισθητικής με απόλυτη προσαρμογή στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Τονίζουμε εδώ την αξιόλογη δωρεά ολόκληρης της ξυλείας που απαιτείται για την ανέγερση του κτιρίου, από τον δασικό συνεταιρισμό των κατοίκων του Αθαμανίου και Κάτω Αθαμανίου. Ήδη συντάσσεται με δωρεά και η μελέτη για το κτίριο από ομάδα φίλων μηχανικών, βάσει και της οποίας το κόστος των εργασιών είναι μικρό (περίπου 50.000 ευρώ), λόγω της δωρεάς των περισσότερων βασικών υλικών κατασκευής.

Για την έναρξη του έργου και για την κάλυψη των εξόδων, αποφασίζουμε να διαθέσουμε για τους φίλους υποστηρικτές του έργου, πίνακες του ζωγράφου Βασίλη Σταύρου που έχουν παραχωρηθεί από τον ίδιο για το σκοπό αυτό. Τα έργα θα δοθούν ως αντίδωρο στους υποστηρικτές φίλους, με δική τους επιλογή, ανάλογα με την συνεισφορά τους. Προγραμματίζονται για το κοινό περιοδικές εκθέσεις των έργων αυτών, με πρώτη την έκθεση στην πινακοθήκη της Άρτας «Γιάννης Μόραλης». Τα έργα που θα εκτεθούν στην Άρτα αποτελούν τρείς ενότητες: Η Α΄ ενότητα περιλαμβάνει 12 πρωτόλεια έργα, τα “ έργα της Άρτας”, που φιλοτεχνήθηκαν εκ του φυσικού κατά τη διάρκεια της μαθητείας του ζωγράφου στην Άρτα, τα έτη 1968-69. Η Β’ ενότητα με 15 περίπου έργα της περιόδου 1969 – 74 και η Γ’ ενότητα, με 30 έργα περίπου της μεταγενέστερης περιόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει μία εβδομάδα και ξεκινά το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6.30.

Όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε το έργο επικοινωνήστε με τα τηλ.6984177294, 2685022282 ή ην ηλεκτρονική διεύθυνση athamaniko.gr όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.

http://www.maxitisartas.gr

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...