Banner Πανω
 
 
 


Επαναστατικό μηχάνημα επέμβασης καταρράκτη στο νοσοκομείο Άρτας 


Επαναστατικό μηχάνημα επέμβασης καταρράκτη στο νοσοκομείο Άρτας

Η φακοθριψία, γνωστή ως επέμβαση καταρράκτη, απέκτησε έναν νέο σύμμαχο στο νοσοκομείο Άρτας. Ό,τι καλύτερο από πλευράς τεχνολογίας υπάρχει παγκοσμίως είναι το μηχάνημα νέας γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στο Συνέδριο Οφθαλμολογίας στο Σικάγο και από προχθές βρίσκεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Άρτας, δημιουργώντας καλύτερους όρους και προϋποθέσεις σ' αυτές τις επεμβάσεις.

«Η χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, αποτελεί την πιο συχνή που πραγματοποιείται στον άνθρωπο παγκοσμίως, ενώ ταυτόχρονα είναι η πιο λεπτή, σοβαρή και πολύπλοκη που πραγματοποιείται στο ανθρώπινο σώμα», εξήγησε ο οφθαλμίατρος-χειρουργός του νοσοκομείου Αλέξης Παπασπύρου, όταν τη Δευτέρα το μεσημέρι το νέας γενιάς ψηφιακό μηχάνημα παρουσιάστηκε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Νίκο Κατσακιώρη να εξηγεί ότι «είναι το πρώτο που εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας».
Ο κ. Κατσακιώρης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού της εν λόγω κλινικής, η οποία όπως είπε ήδη αποτελεί κέντρο αναφοράς όχι μόνο για την Ήπειρο και τη Δυτ. Μακεδονία, αλλά και την Δυτική Ελλάδα. «Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής και τον κ. Παπασπύρου για την εξαιρετική δουλειά που θα κάνει. Είμαστε τυχεροί που η Κλινική είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας αλλά και με προσωπικό υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εμπιστεύονται το νοσοκομείο Άρτας και την Οφθαλμολογική κλινική, φτάνοντας ετησίως οι επεμβάσεις καταρράκτη να ξεπερνούν τις 1.100 με 1.200», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η δυναμική αυτή που αναπτύσσει η συγκεκριμένη κλινική συνέβαλε στην απόκτηση του μηχανήματος. Είπε συγκεκριμένα: «Ήρθε στο νοσοκομείο ως «συνοδός εξοπλισμός». Θα παίρνουμε ως νοσοκομείο τα αναλώσιμα και μαζί με τα αναλώσιμα καταφέραμε -και με τις επαφές που έχουμε ως νοσοκομείο- να πάρουμε κι αυτό το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα».

«Επαναστατικό»
Ο κ. Παπασπύρου, το χαρακτήρισε ως «επαναστατικό μηχάνημα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πράγματι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και το πρώτο που εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο στον Ελλαδικό χώρο. Ιδιωτικά, ένα ή δυο κέντρα μέχρι αυτή τη στιγμή να το έχουν προμηθευτεί. Παρουσιάστηκε επίσημα και κυριάρχησε στο Συνέδριο της Αμερικανικής Οφθαλμολογίας που έγινε τον Οκτώβριο στο Σικάγο, στο οποίο είχα τη χαρά να συμμετέχω, και βλέπετε ότι στο εξώφυλλο από τα πρακτικά του συνεδρίου γράφει: «Ένα ολοκληρωτικό καινούριο επίπεδο φακοτριψίας». Δηλαδή, επισημαίνει ακριβώς τη μεγάλη εξέλιξη που γίνεται στην επέμβαση του καταρράκτη. Γίνεται ταχύτερη και ασφαλέστερη, διότι διαθέτει καινοτόμα συστήματα διατήρησης της ενδοφθάλμιας πίεσης διεγχειριτικά, συστήματα για τη βελτιστοποίηση απόδοσης των υπερήχων και συστήματα αυτόματης ένθεσης του ενδοφακού. Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω δημόσια τον διοικητή του νοσοκομείου μας, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για αναβάθμιση του χειρουργικού εξοπλισμού της Οφθαλμολογικής Κλινικής, μ' αυτό το επαναστατικό μηχάνημα φακοθριψίας, όπως λέγεται η επέμβαση καταρράκτη σήμερα».

19.01 nosokomeio

 http://www.taxydromosartas.gr

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...