Κανένας δεν συγκινήθηκε!

Την στιγμή που δεν μπορούμε να επιλέξουμε σε σχέση με το κυρίαρχο τοπικό πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση η επιλογή, να είναι χρήσιμη και για το μέλλον της χώρας μας;

Ήταν και «πιασιάρικο» το θέμα που παρουσίασε η «Γ», σε σχέση με τον σεβασμό της τοπικής αγοράς στο τοπικό προϊόν, τα πορτοκάλια, που έκαναν γνωστή και συνώνυμή τους την Άρτα. Δεν μπορεί, λέγαμε και λέμε ακόμη, δίπλα στα περιβόλια της Άρτας, να πωλούνται πορτοκάλια από την Ηλεία, την Σκάλα Λακωνίας, ακόμη και το Μαρόκο!

Και σ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, που τόσες κοτσάνες, είπαν όλοι οι υποψήφιοι, κανένας δεν βρέθηκε να πει δυό λόγια, για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, που με τις επιλογές τους, υποτιμούν μια ολόκληρη περιοχή, πως δεν δικαιούνται να το κάνουν αυτό και αν επιμένουν να το κάνουν, θα πρέπει να γνωρίζουν, πως το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, θα είναι απέναντί τους. Γιατί έχει υποχρέωση και η τοπική κοινωνία, να στηρίξει το τοπικό προϊόν.

Είδαμε όμως υποψήφιους να φωτογραφίζονται με φόντο τα πορτοκάλια, χωρίς όμως να εξηγούν το τι έχουν στο μυαλό τους, να κάνουν ως μελλοντικοί αξιωματούχοι και έχοντες λόγο, σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, που θα αφορούν και τον τόπο μας. Ακούσαμε υποψηφίους να εκφράζουν τον οίκτο τους, για την παγωμένη παραγωγή και το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει οι παραγωγοί, χωρίς να έχουν μια σκέψη για το πώς θα προστατέψουμε το τοπικό προϊόν, που δεν πρέπει να είναι έρμαιο των καιρικών μεταβολών.

Ακόμα οι δεδηλωμένοι αγροτοπροστάτες, που στήριξαν πολιτική καριέρα, σ’ αυτό τον τίτλο που από μόνοι τους έδωσαν στον εαυτό τους, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν μπόρεσαν να ψελλίσουν λέξη, για την πρόταση διεξόδου, σε σχέση με την τοπική παραγωγή. Πάλι καλά που δεν επανέφεραν την πρόταση να λύσουν το πρόβλημα, οι βούλγαροι και αλβανοί περιφερόμενοι έμποροι…

Και η ώρα της συγκλονιστικής σκέψης, για όσους θα πρέπει να κάνουν την επιλογή τους, σε σχέση με την ψήφο σε κόμμα ή και πρόσωπο.

-Την στιγμή που δεν μπορούμε να επιλέξουμε σε σχέση με το κυρίαρχο τοπικό πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση η επιλογή, να είναι χρήσιμη και για το μέλλον της χώρας μας;

Αστείο και ως σκέψη. Δεν υπάρχει μια δύναμη, που να μπορεί να δείξει τον δρόμο, για ένα πρόβλημα που δεν έχει την πολυπλοκότητα των γενικών θεμάτων που απασχολούν την προεκλογική περίοδο. Άλλα αντί άλλων λένε όλοι και οι αγρότες της περιοχής, που το μέλλον τους, ειδικά στην περιοχή της Άρτας, είναι αβέβαιο, θα πάνε την Κυριακή και θα τους ψηφίσουν, υποθηκεύοντας με την επιλογή τους, έτι περαιτέρω το δικό τους μέλλον.

Και μετά την Δευτέρα, να βρουν κανέναν να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόβλημα ή με άλλα συνολικότερα θέματα του τόπου, τότε θα είναι σα να κερδίζουν το τζόκερ.

Τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα, δηλαδή.
Η ΓΝΩΜΗ


  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου