Banner Πανω
 
 
 

Τα κλειστά καταστήματα και οι κατασχέσεις...

ΑΡΤΑ: Τα κλειστά καταστήματα και οι κατασχέσεις...

 Τα κλειστά καταστήματα και οι κατασχέσεις...


 

Οι αριθμοί λένε, για ακόμα μια φορά, την αλήθεια. Υπάρχει αύξηση των κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα

Του

ΘΟΔΩΡΗ ΠΡΑΜΑΓΚΙΟΥΛΗ

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πως το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά στις ζωές μας... Άλλα και πάλι, στην Άρτα είμαστε και θα υπάρχει κάποιος λόγος, έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς σε μια διαμάχη.

Ας μπω, λοιπόν, αμέσως στο... ζουμί. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κάθε χρόνο, γίνεται αρκετός ντόρος, σχετικά για το αν θα πρέπει να κλείνουν τα εμπορικά μαγαζιά το Σάββατο ή όχι.

Θυμίζω, πως πριν λίγες ημέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας, έλαβε την απόφαση τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά για 11 Σάββατα του καλοκαιριού, ύστερα από τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για το εν λόγω ζήτημα.  

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το θερινό πενθήμερο να ισχύσει από το Σάββατο 28 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 30 Αυγούστου. Για να εξηγούμαστε από την... αρχή, προσωπικά η απόφαση αυτή με βρίσκει σύμφωνο.

Και εξηγώ. Σε μια περίοδο, ιδιαίτερα κρίσιμη, όπου η κρίση πρωταγωνιστεί στις ζωές μας, γνωρίζουμε όλοι, πως η κίνηση στα μαγαζιά έχει πέσει κατακόρυφα. Προφανώς και τα Σάββατα δεν γίνεται "επανάσταση" και τρέχει ο κόσμος στην αγορά για ψώνια...

Το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πως με το που πιάνουν οι ζέστες, η πόλη μας τα σαββατοκύριακα ερημώνει. Εξάλλου, γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά, πως όποιος θέλει να ψωνίσει, θα βρει τρόπο μέσα στην βδομάδα να ικανοποιήσει την επιθυμία του.

Και επειδή δεν μου αρέσει να μένω στην θεωρία, έκανα την βόλτα μου, το Σάββατο που μας πέρασε, στην αγορά. Λίγα πράγματα... Μίλησα, επίσης, με καταστηματάρχες, που μου εξήγησαν την κατάσταση, αν και δεν χρειαζόταν. Η "εικόνα" μιλούσε από μόνη της...

Επομένως, σε όλο αυτό το σκηνικό της γκρίνιας, ας σκεφτούμε λίγο λογικά. Το ένα μαγαζί, μετά το άλλο, κατεβάζει ρολά, λόγω της κρίσης. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες, δεν έχουν προσωπικό και προσπαθούνε να τα βγάλουνε πέρα μόνοι τους. Επομένως, "άδεια" για αυτούς δεν υπάρχει και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, δεν θεωρώ παράλογο, το να κλείνουν τα μαγαζιά το Σάββατο. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα μιλούσα από άλλη οπτική γωνία.

Και όσο εμείς, ασχολούμαστε για το αν τα καταστήματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά το Σάββατο ή όχι, γίνεται "πόλεμος" με τις κατασχέσεις. Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του πρώην Γενικού Γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, κατασπαράζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες κοινωνικής ευαισθησίας.

Οι αριθμοί λένε, για ακόμα μια φορά, την αλήθεια. Υπάρχει αύξηση των κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και γενικά είναι μια γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2014 έγιναν 300.000 κατασχέσεις, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000. Από αυτές, μόλις 630 έγιναν σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε ποσοστό άνω του 90% θύματα της εφορίας πέφτουν οι μικροοφειλέτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν και τα λίγα που χρωστούν εξαιτίας της κρίσης, την οποία προκάλεσαν αυτοί που σήμερα "μεταρρυθμίζουν" και "εκσυγχρονίζουν" τη χώρα με αυτούς τους μηχανισμούς.

Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράματα και αν συνεχιστεί αυτή η βάρβαρη πολιτική, τίποτα στις ζωές μας, δεν θα θεωρείτε πλέον δεδομένο.

Η Γνώμη


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...