Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου

Θα είμαστε μια μαχητική, προγραμματική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση στο Δήμο Αρταίων

 
   Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος, που μόλις αρχίζει, θα είναι η δυσκολότερη στην πρόσφατη ιστορία του τόπου. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και ο « Καλλικράτης », η οικονομική ασφυξία , οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης, ο συγκεντρωτισμός και το έλλειμμα δημοκρατίας στη διοίκηση, η γενικευμένη απαξίωση και η απομάκρυνση των πολιτών από τους θεσμούς, είναι στοιχεία της σημερινής κατάστασης, μέσα στην οποία κινούμαστε και κρινόμαστε.
   Ως δημοτική παράταξη θα κριθούμε τα επόμενα 5 χρόνια για το κατά πόσο, τόσο με το θεσμικό ρόλο που μας ανέθεσαν οι συνδημότες μας, όσο και με τις κινηματικές μας δράσεις και πρωτοβουλίες θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Δήμου μας, το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται η ίδια.
   Καλούμαστε, λοιπόν, να επιτελέσουμε το ρόλο μας, ως μια μαχητική, προγραμματική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση στο Δήμο Αρταίων και:
     --- Να έρθουμε σε ρήξη με την απάθεια ή τη συνέργεια που οδήγησε την αυτοδιοίκηση στη σκόπιμη απαξίωση, στον οικονομικό μαρασμό και τη διάλυση
     --- Να διαμορφώσουμε μια κουλτούρα και μια στρατηγική αγωνιστικής διεκδίκησης και σύγκρουσης με τις ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές- τις οποίες θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό θα υιοθετήσει η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αρταίων. Όχι για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών υπολογισμών και συμφερόντων, αλλά λόγω της επείγουσας ανάγκης υπεράσπισης της κοινωνίας απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή και διασφάλισης των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χώρου από την γενικευμένη και ταχεία εκποίηση που μεθοδεύεται και
     --- Να υπερασπιστούμε σε θεσμικό επίπεδο την ουσία της Αυτοδιοίκησης και τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δικαιώματα των ΟΤΑ , αλλά και ειδικότερα του Δήμου Αρταίων, ελέγχοντας τη νέα Δημοτική Αρχή, καταγγέλλοντας όπου χρειάζεται και διεκδικώντας αυτό που δικαιούμαστε, ως Δήμος και ως πολίτες.
   Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών, εργαλείο που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους. Να σταθεί στο ύψος των δύσκολων και κρίσιμων περιστάσεων. Με κοινωνική ευαισθησία, με μαχητικότητα και ανοιχτό πνεύμα, με συλλογικά επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις, θα παλέψουμε για την Άρτα της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για την Άρτα των πολιτών.
   Θα πολιτευτούμε χωρίς υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάσει αρχών, δημόσια και ανοικτά, με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές, με ηθική και εντιμότητα. Απέναντι στο μοντέλο που θέλει την κάθε Δημοτική Αρχή να ενεργεί ως εντολοδόχος ενός υποταγμένου πολιτικού συστήματος και εκτελεστής πολιτικών λιτότητας, θα αντιπροτείνουμε ένα μοντέλο όπου η Δημοτική Αρχή θα εξουσιοδοτείται, ελέγχεται, λογοδοτεί και ενεργεί μαζί με τους πολίτες.
   Θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Θα αγωνιστούμε και θα αντιπαλέψουμε τις πολιτικές της φτώχειας, της μιζέριας, της στασιμότητας και της απάθειας.
   Έχουμε μπροστά μας 5 χρόνια οργανωμένης δουλειάς και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι χρόνια αλληλεγγύης, διεκδίκησης και ανατροπής.

Άρτα, 29-8-2014
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου