Banner Πανω
 
 
 

Ανάγκη για θεραπευτική μονάδα

 

Τη μοναδική περιφέρεια της χώρας στην οποία δε λειτουργεί θεραπευτική μονάδα απεξάρτησης από ναρκωτικά αποτελεί η Ήπειρος, τη στιγμή που μόνο ο ΟΚΑΝΑ λειτουργεί 56 Θεραπευτικές Μονάδες Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης ανά την Ελλάδα.

Το κενό είναι μεγάλο και έχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη, καθώς οι χρήστες αναγκάζονται να «μεταναστεύουν» σε άλλες περιοχές της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Προσπάθειες έχουν γίνει κατά καιρούς, ωστόσο οι αντικειμενικές δυσκολίες προβάλλουν ως αξεπέραστο εμπόδιο μέχρι σήμερα.

 

Η ανάγκη λειτουργίας θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην πόλη των Ιωαννίνων με στόχο την επέκταση της γεωγραφικής κάλυψης του Οργανισμού, τέθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης για την ανανέωση της θητείας του προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Ευάγγελου Καφετζόπουλου, ο οποίος παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα του Οργανισμού και τους επιδιωκόμενους στόχους σε βάθος τριετίας, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη λειτουργία θεραπευτικής μονάδας στα Γιάννενα. Η αναφορά του προκάλεσε και το ενδιαφέρον της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, η οποία επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης για τα Γιάννενα και τη διασύνδεση των δράσεων με τις υπάρχουσες δομές, όπως το ΚΕΘΕΑ.

Έτοιμος να αναλάβει μία ακόμη προσπάθεια για τη λειτουργία μονάδας απεξάρτησης στην περιοχή, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελος Καφετζόπουλος, η ανανέωση της θητείας του οποίου κρίνεται ως θετικό γεγονός, με δεδομένο πως γνωρίζει τα προβλήματα και δε θα χρειαστεί χρονικό διάστημα για να ενημερωθεί. «Σύντομα ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ θα βρεθεί για τρίτη φορά στα Γιάννενα. Η λειτουργία μονάδας απεξάρτησης είναι άμεση προτεραιότητα και η κατεύθυνση είναι να υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ», ανέφερε η κα. Τζούφη, μιλώντας στον Η.Α.

 

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ»

Η λύση που εδώ και δύο περίπου χρόνια έχει προκριθεί, είναι η σύμπραξη του ΟΚΑΝΑ και του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» στη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, για μια ολιστική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην περιοχή. Ρόλο θα έχει και η Ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ επιδιώκεται και η συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, μέσω μιας σύμπραξης, η οποία θα ωφελήσει τις πολλαπλές ανάγκες των εξαρτημένων της Ηπείρου.

Λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν με το Πολυδύναμο, η όλη προσπάθεια ατόνησε, ωστόσο πλέον η αξιοποίησή του φαίνεται να έχει ωριμάσει. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλή βάση συζήτησης την πρόταση που έχει καταθέσει η διοίκηση του νοσοκομείου. «Εντός του 2ου εξαμήνου του 2017 μπορεί να αρχίσει η εγκατάσταση υπηρεσιών. Δε θα μείνει ένα κτίριο κουφάρι», είχε σημειώσει, προσθέτοντας πως ένα μέρος του Πολυδύναμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον ΟΚΑΝΑ.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...