Banner Πανω
 
 
 

Μηδενίζεται το έργο της Θηροφυλακής

 

Αντίθετες στη μαζική παραγραφή των αδικημάτων θήρας, που επισύρουν ποινές έως έναν χρόνο φυλάκισης, εμφανίζονται οι κυνηγητικές οργανώσεις, καθώς με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται το σημαντικό έργο της θηροφυλακής και φυσικά «επιβραβεύονται» οι παραβάτες.

Με διάταξη την οποία κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας παύει η ποινική δίωξη για αδικήματα που επισύρουν ποινές ως ένα χρόνο φυλάκιση, πλην ορισμένων εξαιρέσεων όπως τα αδικήματα που αφορούν την διάδοση του κορωνοϊού, που σχετίζονται με απόδραση κρατουμένου, με διατάραξη πλειστηριασμών (πράξεις κατά συμβολαιογράφου), με ψευδή καταγγελία στην αρχή και με προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.α.

Το ίδιο θέμα, βέβαια, θα μπορούσε να αφορά και το σύνολο της κοινωνίας, όπως και το αντίστοιχο έργο των αστυνομικών αρχών, αφού είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που η πολιτεία παραγράφει αδικήματα ήσσονος φυσικά σημασία, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την «υπερφόρτωση» της δικαιοσύνης και κυρίως των ποινικών δικαστηρίων.

Με τον τρόπο αυτό, ωστόσο, δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες, οι οποίες δεν αφορούν μόνο την παράνομη θήρα, όπου για μια ακόμη φορά οι καθόλα νόμιμοι κυνηγοί, βλέπουν του λαθροθήρες να επικροτούνται.

Τη διαμαρτυρία όλων των κυνηγετικών συλλόγων της Ηπείρου και της Κέρκυρας, που ξεπερνούν σε αριθμό κυνηγών τους 20.000, αλλά και των στελεχών και Θηροφυλακής, μετέφερε ο πρόεδρος της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, τονίζοντας την απαξίωση του έργου που επιτελείται αλλά και την αδικία εις βάρος των συνεπών και νομοταγών κυνηγών.Μόνο το 2019, η Θηροφυλακή της 5ης ΚΟΗ προχώρησε σε 7000 ελέγχους και υπέβαλε 25 μηνύσεις σε βάρος λαθροκυνηγών.

«Το καμάρι της Ομοσπονδίας είναι η ίδρυση της Θηροφυλακής το 2000, όπου απασχολούνται στην Ήπειρο γύρω στους 30 θηροφύλακες με ένα έργο επίπονο, επικίνδυνο, νύχτα και μέρα, για την πάταξη της λαθροθηρίας, της λαθραλιείας, της παράνομης υλοτόμησης, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, βοηθούν την πολιτική προστασία και την πυροσβεστική. Δυστυχώς, όλο αυτό το έργο της Ομοσπονδίας σε μια ημέρα παραγράφεται και μένουμε μετέωροι. Αυτές οι πολιτικές αποφάσεις, χωρίς να ερωτώνται ποτέ οι κυνηγοί, απαξιώνουν το έργο της Θηροφυλακής και ενθαρρύνει τους επίδοξους λαθροθήρες. Με τι κουράγιο οι θηροφύλακες θα προσπαθούν να πατάξουν τη λαθροθηρία; Το έργο τους μηδενίζεται», σημείωσε.

ΟΙ κυνηγετικές ομοσπονδίες έχουν προτείνει να επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο σε αυτές τις παραβάσεις, αφενός για να αποθαρρύνονται οι παραβάτες, αφετέρου για να μην επιβαρύνεται η δικαιοσύνη. Ωστόσο δεν έχουν εισακουστεί μέχρι σήμερα.

«Στην Ήπειρο ξοδεύονται 600.000 ευρώ ετησίως για την Θηροφυλακή, δηλ. 2 εκ. ευρώ κάθε τρία χρόνια. Αν τους πονάνε τα χρήματα των κυνηγών, θα πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να αντιδράσουμε, γιατί αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνονται», σημείωσε.

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr