Banner Πανω
 
 
 

Ψάρευε παράνομα στη Λίμνη Πηγών Αώου

 

Τον εντοπισμό ενός λαθραλιέα είχε ως αποτέλεσμα η προγραμματισμένη και συντονισμένη επιτήρηση στη Λίμνη Πηγών Αώου την Κυριακή, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του Δ.Σ , μέλη της αθλητικής ομάδας και φίλοι του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, συνεπικουρούμενοι από θηροφύλακα της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Η επιτήρηση, η οποία θα επαναληφθεί σε λίμνες και ποτάμια κατά την περίοδο απαγόρευσης της αλιείας (πλην πέστροφας), περιελάμβανε ελέγχους σε αλιείς, κατασκηνωτές, επισκέπτες και διερχόμενα οχήματα, καθώς και διανομή εντύπων του Συλλόγου με τη νομοθεσία που διέπει την ερασιτεχνική αλιεία στα εσωτερικά ύδατα.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον θηροφύλακα σε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, βρέθηκαν στο πίσω μέρος του οχήματος δίχτυα έμφορτα με κυπρινοειδή, καθώς και αυτοσχέδιες σακούλες μεταφοράς ψαριών. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο δίχτυα μήκους 50 μ. το καθένα με άνοιγμα «ματιών» 8 εκατ. ,τέσσερεις αυτοσχέδιοι σάκοι μεταφοράς ψαριών και 46 κυπρινοειδή σε αναπαραγωγική ηλικία, συνολικού εκτιμώμενου βάρους 60 κιλών.
Επτά ημιθανή κυπρινοειδή μεταφέρθηκαν άμεσα στη λίμνη και με την προσήκουσα φροντίδα μελών του Συλλόγου ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους και επανήλθαν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.
Όπως κάνει γνωστό σε δελτίο τύπου ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, το αυτοκίνητο οδηγούσε «γνωστός και μη εξαιρετέος ημεδαπός, ο οποίος είναι σεσημασμένος λαθραλιέας, υπότροπος μιας και πέρυσι είχε ελεγχθεί από θηροφύλακες της Ε’ΚΟΗ και είχε βρεθεί να μεταφέρει δίχτυα με κυπρινοειδή, που λυμαίνεται επί σειρά ετών την ιχθυοπανίδα της λίμνης χωρίς -δυστυχώς και περιέργως – μέχρι στιγμής να του επιβληθούν κυρώσεις».
Εξοπλισμός και ψάρια κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Μετσόβου όπου και συντάχθηκε το σχετικό πρωτόκολλο καταστροφής τους.
Από την Ε’ ΚΟΗ θα συνταχθεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία, η οποία, συνοδευόμενη από τη μαρτυρική κατάθεση του παρόντος στο συμβάν προέδρου του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, θα κατατεθεί στις Δασικές Υπηρεσίες για τα περαιτέρω.
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτήρηση και ιδιαίτερα τον θηροφύλακα Δημήτριο Κασελούρη, το σώμα Θηροφυλακής, τον υπεύθυνο Θηροφυλακής Παναγιώτη Σκαμαντζούρα, καθώς και τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ.της Ε’ ΚΟΗ για την αμέριστη και έμπρακτη συνδρομή τους στις προσπάθειές για την επιβολή του Νόμου.
Επίσης απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ώστε, «έστω και την ύστατη στιγμή, να μην κατατεθεί προς ψήφιση το Νομοσχέδιο που ακυρώνει τις προσπάθειες της Θηροφυλακής και επιβραβεύει τους παρανομούντες», σημειώνοντας ότι τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όσο και δέκα Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας της Βόρειας Ελλάδας έχουν υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις τους για την ενίσχυση του ρόλου της Θηροφυλακής «και όχι για την υποβάθμισή του όπως περιέργως επιθυμούν επώνυμοι και μη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια».

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr