Banner Πανω
 
 
 


Όχι στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

  Με πολύ μεγάλο ποσοστό, σχεδόν ομόφωνα (17.316 ψήφοι, 93,66%) οι δικηγόροι όλης της χώρας αντιτίθενται μετά το διήμερο δημοψήφισμα που έκαναν στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Συμφωνούν μόνο 1.168 από όσους ψήφισαν, ποσοστό δηλαδή 6,32%.
Επιπλέον, κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να κατέλθουν σε αποχή διαρκείας (9.743 ψήφοι) ως μορφή κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο- μειοψήφησαν 6.262 που επέλεξαν στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας αποχή.
Το πότε θα ξεκινήσει η αποχής θα καθοριστεί σήμερα.
Η συμμετοχή στο πανελλαδικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων ήταν 51,61%, συμμετείχαν 60 σύλλογοι από τους 63 σε όλη τη χώρα.
Στον δικηγορικό σύλλογο Ιωαννίνων από τους 434 εγγεγραμμένους δικηγόρους του, ψήφισαν 338 και το όχι στο σχέδιο νόμου πήρε 324 ψήφους ενώ την αποχή διαρκείας επέλεξαν 140, αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας138 και όχι χωρίς επιλογή κινητοποιήσεων ψήφισαν 46.
Τα βασικά σημεία της διαφωνίας των δικηγόρων όπως περιγράφεται και στο ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, είναι, μεταξύ άλλων:
– Με πρόσχημα την ταχύτερη απόδοση της δικαιοσύνης και της αποσυμφόρησης του όγκου εργασίας των δικαστηρίων, η κυβέρνηση προχωράει σε απαράδεκτες και άδικες ρυθμίσεις για πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις στη διεκδίκηση του δικαίου τους εξυπηρετώντας παράλληλα τα συμφέροντα των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων.
– Η σκανδαλώδης ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών έναντι των εργαζομένων και του Δημοσίου, η ουσιαστική ακύρωση της ένδικης προστασίας και της δικονομικής άμυνας προς όφελος των πιστωτών και γενικότερα οι νέες αλλαγές στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης δείχνουν την συντονισμένη κυβερνητική επίθεση κατά της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, προκειμένου η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πιο αδύναμων να γίνεται ευκολότερα και πιο φθηνά για τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, εν όψει και της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου 2015.
– Επί πλέον, η κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης στην τακτική διαδικασία της πολιτικής δίκης, καταργεί την αρχή της δημοσιότητας και δημιουργεί ένα νέο μοντέλο πολιτικής δίκης υπό την κυριαρχία των ένορκων βεβαιώσεων και αναιρεί κάθε έννοια δίκαιης δίκης.
– Αυξάνει τα έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη που δεν συνδέονται με την ορθή, εύρυθμη απονομή της, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...