Κλιμάκιο της Frontex θα αποσταλεί την άλλη εβδομάδα στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ για τον έλεγχο και την καταγραφή των μεταναστών και των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, όπως συμφωνήθηκε σήμερα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Frontex, η αποστολή προσωπικού στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

«Η σωστή καταγραφή κάθε μετανάστη που μπαίνει στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική. Οι μετανάστες που βρίσκονται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα ελεγχθούν και όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα θα καταγραφούν» τόνισε ο γενικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Frontex ήδη έχει 195 στελέχη της στα νησιά του Αιγαίου που επηρεάζονται περισσότερο από τις μεταναστευτικές ροές και μόνο στη Λέσβο έχει 83. Σημειώνεται επίσης ότι η Frontex έχει ζητήσει από τα κράτη - μέλη της να παρέχουν 775 επιπλέον συνοριοφύλακες, οι 600 από τους οποίους θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα.
http://www.avgi.gr