Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΙΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Τώρα που τα σκάνδαλα της κυβέρνησης της ΝΔ διαδέχονται το ένα το άλλο και η ακρίβεια έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, τώρα που το υπαρκτό και ομολογημένο από την ίδια τη φαρμακευτική εταιρεία σκάνδαλο Novartis έγινε σκευωρία. Τώρα που «αναπαύεται στο αρχείο» το μέγα θεσμικό σκάνδαλο των υποκλοπών με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, υπουργών της κυβέρνησης, δημοσιογράφων, στρατιωτικών, επιχειρηματιών, δικαστικών και κρατικών λειτουργών, μέσω της ΕΥΠ η οποία είχε τεθεί υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργικού Γραφείου από τον Κυριακό Μητσοτάκη μετά τις εκλογές του 2019.

Τώρα που η ελληνική επικράτεια έχει γίνει πεδίο εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου από μαφίες και συμμορίες, τώρα που γίνονται εν ψυχρώ γυναικοκτονίες έξω από αστυνομικά τμήματα, τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τη δολοφονική τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο βαθιάς διαφθοράς με τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, τώρα που η δομική βία των δυσβάσταχτων ενοικίων οδηγεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε αδιέξοδα, η κυβέρνηση επιστρατεύει μια νομοθετική «βαριοπούλα» ενάντια στα πανεπιστήμια.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, προφανώς εμπνεόμενοι από την επίθεση που εξαπολύει ο Ντόναλντ Τραμπ και η ακραία δεξιά στα Αμερικάνικα πανεπιστήμια, αποφάσισαν να ξαναζεστάνουν το αφήγημα «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια διά της ποινικοποίησης και καταστολής, ώστε να αποσπάσουν την προσοχή της χειμαζόμενης κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματά της, ικανοποιώντας ταυτόχρονα το συντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ.

Προς ενίσχυση της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης για την επιθετική ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους/τις Πρυτάνεις και Πρυτάνισσες των πανεπιστημίων της χώρας «να προσέλθουν δι' υπόθεσίν τους» στο Μέγαρο Μαξίμου στις 2/6/2025. Εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, αντί να εγγυηθούν κλίμα ομαλότητας και ηρεμίας στην εκπαίδευση όπως όφειλαν, οργάνωσαν μια κακόγουστη όσο και ανοίκεια παράσταση φρονηματισμού των Πρυτάνεων των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όλης της χώρας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου παιδείας καθώς και ο υπουργός προστασίας του πολίτη, ο κ. Μητσοτάκης απείλησε ευθέως τις διοικήσεις των πανεπιστημίων ότι «εάν δε συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» του ηγεμόνα και δεν καταθέσουν εντός του επόμενου διμήνου τα σχέδια ασφαλείας των Ιδρυμάτων, θα εκπέσουν από τη θέση του/της Πρύτανη/Πρυτάνισσας.

Ο Πρωθυπουργός (θα πρέπει να) γνωρίζει καλά ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το πανεπιστήμιο είναι αυτοδιοίκητο. Το αρμόδιο όργανο για την έκπτωση πρυτάνεως από τη θέση του/της δεν είναι η Εκτελεστική Εξουσία, αλλά το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου γίνεται από μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Επίσης, ο Πρωθυπουργός, ως άλλος εισαγγελέας, προσδιόρισε και τη χρονική διάρκεια αυτοδίκαιης αναστολής της φοιτητικής ιδιότητας (σε δύο έτη) για τον/την φοιτητή/τρια σε βάρος του/της οποίου/ας θα κινείται ποινική δίωξη, έως και την αυτοδίκαιη διαγραφή μετά την αμετάκλητη ποινική καταδίκη. Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα οριστεί Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, με αρμοδιότητα τα περιστατικά βίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνουν τη στοχοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων επιχειρώντας να προσδώσουν στα ιδρύματα χαρακτηριστικά στρατοπέδων, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα έχουν ίσα ή ανάλογα δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, αλλά οι ποινές θα θυμίζουν ιδιώνυμα αδικήματα. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνεχίζουν να υπονομεύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο προσφεύγοντας σε απροκάλυπτες δυσφημιστικές πρακτικές και τεχνικές μαύρης προπαγάνδας που προσβάλλουν αδιακρίτως όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας – διδάσκοντες, διδάσκουσες, φοιτητές και φοιτήτριες.

Η κυβέρνηση ως εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση, ούτε την ποινική δικαιοσύνη στην περίπτωση που υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα θα περιφρουρήσει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων που κατοχυρώνεται ρητά στην παρ. 5 εδ. α΄ του άρθρου 16 του Συντάγματος και θα αντισταθεί σε κάθε απόπειρα χειραγώγησης και δυσφήμησης του δημόσιου πανεπιστημίου που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καλεί:

  • την ΠΟΣΔΕΠ, να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τους Πρυτάνεις και τις Πρυτάνισσες των πανεπιστημίων.

  • την ΠΟΣΔΕΠ, να ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Πρυτάνεων με αποκλειστικό θέμα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

  • τα ΚΟΜΜΑΤΑ, να ζητήσουν τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

  • την ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις τα χωριά του Πωγωνίου,της Ζίτσας και όλα τα Ιστορικά και Εκκλησιαστικά Μνημεία τους;;Θέλεις να ακούσεις αυθεντικό κλαρίνο από Εκδηλώσεις και Πανηγύρια:::Επισκέψου και κάνε  εγγραφή στο κανάλι μας TZOURLAKOS στο youtube και διάλεξε ένα από τα 1400 βίντεο μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε!..


  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου