Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πωγωνίου πλέον ο κ.Ντότης Δημήτρης
Φίλες και φίλοι πωγωνίσιοι δυστυχώς οι προβλέψεις μου για την Μείζων Αντιπολίτευση του δήμου Πωγωνίου περί διάσπασης επαληθεύτηκαν στο έπακρον. Κάποιοι συντοπίτες μου μου είπαν πως ο τίτλος (Ραγδαίες εξελίξεις στην Δημοτική Παράταξη ''Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι'') που έβαλα στην τελευταία τηλ.συνέντευξη που μου παρεχώρησε ο κ.Ντότης Δημήτρης προ ημερών μετά τις περίεργες εξελίξεις μέσα στην παράταξή του, ήταν υπερβολικός και ακραίος. Κι όμως όπως αποδείχθηκε ήταν πέρα για πέρα πραγματικός. Ο κ.Ντότης Δημήτρης παρ`όλη την οργή που είχε μέσα του μετά την πισώπλατη πολιτική μαχαιριά που δέχθηκε από πλευράς του εσωκομματικού στελέχους της δημοτικής παράταξης ''Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι'', κ.Τόπουλου προσπάθησε να είναι ήρεμος καθ`όλη την διάρκεια της συνέντευξής μας. Θέλετε γιατί ήθελε έστω και την τελευταία στιγμή να δώσει την ευκαιρία στον φιλόδοξο κ.Τόπουλο να καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που πρόκειται να επέλθει στην παράταξη με την ανήθικη κατά την προσωπική μου άποψη διεκδίκηση της αρχηγίας της παράταξης αποπέμποντας με αυτό τον τρόπο τον ήδη αποδεχόμενο με απόλυτη ενδοπαραταξιακή ομοφωνία αρχηγό τον κ.Ντότη Δημήτρη... Ο κ.Ντότης Δημήτρης ξαναλέω πάλι θέλοντας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κρατούσε μια πειθαρχημένη ψυχραιμία. Και λέω πειθαρχημένη γιατί οι τρέχουσες εξελίξεις στην παράταξη τον προκαλούσαν να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να δείξει ένα άλλο πρόσωπο μέσα στην παράταξη. Όμως επειδή η αχαριστία από πλευράς του κ.Τόπουλου είχε υπερβεί τα όρια, ο κ.Ντότης Δημήτρης ώς αρχηγός της παράταξης επικαλέστηκε τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο για τέτοιες καταστάσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εξελίξεων ήταν ο κ.Ντότης Δημήτρης να αποχωρήσει από την παράταξη και να ανεξαρτητοποιηθεί πρός το παρών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης που θα τον αντιπροσωπεύει και θα εκτιμά το μέγεθος της ανιδιοτελούς προσπάθειάς του κάτι που δεν έγινε με την τέως παράταξή του από συγκεκριμένα πρόσωπα,αλλά και να διεκδικήσει ανεξάρτητος πλέον και χωρίς κάποια παλαιολιθικά βαρίδια την θέση που του αξίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου. Η Ιστοσελίδα μας πρέπει να πώ πώς: Όπως με όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους έτσι και με τον κ.Ντότη Δημήτρη παρακολουθούσε την όλη σταδιοδρομία του στην τέως δημοτική παράταξή του. Βλέπαμε τον αγώνα που κατέβαλλε με όσες δυνάμεις είχε ψυχικές και οικονομικές. Κράτησε την παράταξη στην θέση που της αρμόζει ώς Αντιπολίτευση προς το παρών όπως και ο ίδιος έλεγε. Υπήρξαν στιγμές που η κούραση τον εμπόδιζε στην όλη του προσπάθεια. Όμως εκείνος έβρισκε πάντα τον τρόπο να κρατά την τέως παράταξή του στην επικαιρότητα. Συνέπεια λοιπόν όλης αυτής της επίπονης προσπάθειας ήταν να επωμισθεί την ανήθικη σκέψη περί διεκδίκησης της αρχηγίας ξαναλέω κατά την προσωπική μου άποψη του κ.Τόπουλου. Ωστόσο προσωπικά θα θυμίσω στον κ.Ντότη Δημήτρη πώς πρέπει να ξεχάσει γρήγορα το παρελθόν. Να χαρίσει κλείνοντας την πόρτα στην τέως παράταξή του και στον κ.Τόπουλο συγκεκριμένα την Ελληνική παροιμία που λέει. ''Ούκ έστιν χειρότερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος'', και να προχωρήσει γοργά σε αυτό που έχει σχεδιάσει. Γιατί πράγματι υγιής δυνάμεις σαν αυτές που διακατέχουν τον κ.Ντότη Δημήτρη το Πωγώνι τις έχει ανάγκη.
Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης.
Αναλυτικά η δήλωση του κ.Ντότη Δημήτρη.