Ναυσικά Μ. Κύρκου: Η Νεολαία Και Το Χωριό...

 

 

 

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Ναυσικά Μ. Κύρκου

(Καβάλα)

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε καλοκαίρι το περνάω στο χωριό. Ποτέ δεν παραπονέθηκα ούτε γκρίνιαξα. Όλοι έλεγαν ότι πήγαν διακοπές σε νησιά έκαναν μπάνια, πήγαν από δω από κει… Εγώ αυτό που έλεγα και λέω ακόμη είναι πως «σαν το χωριό μου δεν έχει πουθενά» .Γιατί σε αυτό το μικρό χωριό έχω αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. φιλίες που δημιουργήθηκαν κράτησαν, κρατάνε και θα κρατήσουν για πολλά χρόνια ακόμα!!!
Ωστόσο ,όσο περνούν τα χρόνια η νεολαία του χωριού μειώνεται όλο και περισσότερο. Οι φωνές που ακούγονται από την παιδική χαρά άλλο και λιγοστεύουν …Ποιος όμως είναι ο λόγος που γίνεται αυτό; Γιατί η νεολαία έχει εγκαταλείψει το χωριό μας και δεν το επισκέπτεται ούτε για ένα τριήμερο; Πολλοί λένε-ισως και για να παρηγορηθούν- το γνωστό «Εε μεγάλωσαν τώρα, δεν τους ενδιαφέρει το χωριό». Λυπάμαι που θα σας «απογοητεύσω» αλλά αυτό δεν είναι έτσι. Όλα τα παιδιά του χωριού μας εκφράζουν την ιδιαίτερη αγάπη τους γι’ αυτό και την επιθυμία να το επισκεφτούν για όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες γίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν κίνητρα προκειμένου να επισκεφθεί η νεολαία το χωριό. με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν ,ας μου επιτραπεί η έκφραση, οι υποδομές για τους νέους ώστε να περάσουν ευχάριστα την παραμονή τους στο χωριό. Το μόνο που υπάρχει είναι μια παιδική χαρά με κούνιες που βρίσκονται εκεί από τότε που ήμασταν τρία και τέσσερα χρονών ( δηλαδή δεκαπέντε χρόνια ή και περισσότερο). γιατί λοιπόν να έρθουν τα παιδιά; Για να κάνουν κούνια ή να διασκεδάσουν στο «υπέροχο» γήπεδο, που μόνο γήπεδο δεν είναι και πάλι καλά που χρησιμοποιείται ως χώρος για παρκάρισμα γιατί διαφορετικά θα ήταν εντελώς άχρηστο!;!
Δεν είναι καιρός, λοιπόν, να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Δεν είναι καιρός η Χαραυγή να στραφεί προς τη νεολαία της; Κανείς δεν ζήτησε να γίνουν τρομερές αλλαγές και ούτε έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιηθούν αυτοί οι χώροι οι οποίοι τώρα απλώς «κάθονται» ώστε να υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες ψυχαγωγίας, διασκέδασης, ξεκούρασης και χαλάρωσης για τους νέους. Η Χαραυγή ανήκει στην νεολαία της! Δεν είναι καιρός να κάνετε κάτι για να επαναφέρετε αυτή τη χαμένη νεολαία πίσω στο χωριό μας;;;!!!


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου