Banner Πανω
 
 
 

Η Περιφέρεια Ηπείρου επιμένει για οριστική λύση από το Υπ. Υποδομών

ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ  ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΙΟΝΙΑ!

Οι εργασίες καθυστερούν στην περιοχή μας, λόγω απαλλοτριώσεων και μη παραχώρησης του στρατοπέδου στο Αβγό...

Ποια εργοτάξια βρίσκονται σήμερα σε πλήρη ανάπτυξη...

ERGOTAKSIO 1

• Το βλέμμα στραμμένο στην κινητικότητα των εργοταξίων και στις εργασίες  που πραγματοποιούνται κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και οι οποίες θα πρέπει να επισπευστούν, προκειμένου το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, έχουν όλοι οι τοπικοί φορείς της δυτικής Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου όμως διατηρεί αρκετές επιφυλάξεις, ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης, αφού ακόμη αξεπέραστα φαίνεται να είναι κάποια εμπόδια που ορθώνονται (απαλλοτριώσεις, παραχωρήσεις και αρχαία), για να προλάβει η Ελλάδα να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα της Ε.Ε.
Το ότι η Ιόνια Οδός θα συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη επικράτεια προς Νότο, αποκτά τεράστια σημασία, αφού ταυτόχρονα θα αναβαθμιστούν σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Γιάννενα, η Άρτα και το Αγρίνιο.
Γεγονός είναι ότι η εικόνα που αντικρίζει κανείς διασχίζοντας σήμερα τον δρόμο Γιάννενα – Αντίρριο, σε πολλά σημεία της διαδρομής υπάρχει... οργασμός έργων και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς. Ωστόσο, το καμπανάκι που κρούουν οι τοπικοί φορείς της Ηπείρου – και ειδικότερα η Περιφέρεια - θα πρέπει να αφυπνίσει το Υπουργείο Υποδομών, ώστε να δοθούν το γρηγορότερο οι λύσεις που εμποδίζουν την εξέλιξη των εργασιών στην περιοχή μας.

Γνωστά τα προβλήματα  
Εξάλλου, τα προβλήματα που φρενάρουν την πλήρη ανάπτυξη των εργοταξίων στο Νομό Ιωαννίνων εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στα Γιάννενα, παρουσία του Υπ. Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδη. Τότε οι τοπικοί φορείς (δήμαρχοι, Περιφερειάρχης, βουλευτές) ζήτησαν άμεσα λύσεις τόσο για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Αβγό, όσο και για τα αρχαιολογικά ευρήματα και τις απαλλοτριώσεις.
Το θέμα επανέφερε προχθές και η αθηναϊκή «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία επικαλούμενη νεότερες δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, έκανε λόγο για το πώς οι καθυστερήσεις των απαλλοτριώσεων μπλοκάρουν την Ιόνια Οδό.
Ο Αλ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με τις απαλλοτριώσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις «παρότι το ποσό της απαλλοτρίωσης έχει κατατεθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων, οι ιδιοκτήτες με διάφορα «τερτίπια» καθυστερούν και δεν αποδίδουν την έκταση. Στο κομμάτι των Ιωαννίνων υπάρχουν περισσότερες εκκρεμότητες – για παράδειγμα, η έκταση του στρατοπέδου στο Αβγό δεν έχει ακόμη δοθεί στον εργολάβο. Επιπλέον, ενώ η μεταφορά των δικτύων μεσαίας τάσης προχωράει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα δίκτυα υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός από τους εμπλεκόμενους φορείς. Αν συνεχίσει έτσι το έργο δεν θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος…»
Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται δεν μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα του έργου (έως σήμερα έχει κατασκευαστεί το 39% του νέου οδικού άξονα).
Σύμφωνα με την κοινοπραξία «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται τον άξονα, σήμερα λειτουργούν τέσσερα εργοτάξια για την κατασκευή των 196 χλμ. νέου δρόμου από τα συνολικά 212 χλμ. του άξονα Αντιρρίου - Ιωαννίνων (έχουν κατασκευαστεί από το Δημόσιο οι παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας). Πρόκειται για τα εργοτάξια Ευήνου (1ο-76ο χλμ.), Αμβρακίας (76ο-145ο χλμ., περιλαμβάνει μικρότερα εργοτάξια στις περιοχές Γέφυρας Μενιδίου και Σύκουλα), Φιλιππιάδας (145ο- 170ό χλμ.) και Επισκοπικού (170ό- 190ό χλμ.).
Στα 196 χλμ του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα:
• 24 γέφυρες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 7.0 χλμ.
• 4 σήραγγες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 11,200 μ.
• Πάνω από 77 κάτω διαβάσεις συνολικού μήκους περίπου 2,5 χλμ. και
• 24 άνω διαβάσεις συνολικού μήκους 1,4 χλμ. και
• 392 οχετοί διαφόρων τύπων και διατομών συνολικού μήκους πάνω από 17,0 χλμ.
Πρωϊνός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...